Να κηρυχτούν αθώοι Κεντέρης – Θάνου για το «τροχαίο»

Να κηρυχτούν αθώοι Κεντέρης – Θάνου για το «τροχαίο»

Την αθώωση από κάθε κατηγορία τωνΚεντέρη - Θάνου, πρότεινε ο εισαγγελέας κ. Γαληνός Μπρης...

Να κηρυχτούν αθώοι Κεντέρης – Θάνου για το «τροχαίο»
Την αθώωση από κάθε κατηγορία των Κωνσταντίνου Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου αλλά την ενοχή του προπονητή τους, Χρήστου Τζέκου, για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ντόπινγκ, πρότεινε ο εισαγγελέας κ. Γαληνός Μπρης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διατύπωσε την πρότασή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας, εκεί όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου» των Ολυμπιονικών Κ. Θάνου και Κ. Κεντέρη, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο κ. Μπρης πρότεινε την αθώωση των δυο Ολυμπιονικών λόγω αμφιβολιών.

Συγκατηγορούμενοι των δύο αθλητών στην υπόθεση είναι, εκτός από Χρ. Τζέκο, επτά γιατροί του ΚΑΤ και δύο πολίτες, που είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου.

Κλείσιμο
Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε χαρακτηρίσει σκηνοθετημένο το τροχαίο και είχε καταδικάσει τους Ολυμπιονίκες σε συνολικές ποινές φυλάκισης 31 μηνών για τον καθένα, τον προπονητή τους σε 33 μήνες, τους γιατρούς από έξι έως οκτώ μήνες τον καθένα, ενώ στους αυτόπτες είχε επιβάλει ποινές 15 και 7 μηνών.

Νωρίτερα, είχε απολογηθεί στο δικαστήριο ο Χρ. Τζέκος ο οποίος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και έστρεψε τα πυρά του κατά παραγόντων των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστηρίζοντας ότι σκοπό είχαν  να μετατρέψουν τους δυο Ολυμπιονίκες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Την αθωότητά τους υποστήριξαν και γιατροί του ΚΑΤ κατά τη διάρκεια των απολογιών τους.  
Αξίζει να σημειωθεί από τη διαδικασία απουσιάζουν οι δυο Ολυμπιονίκες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης