Ιταλία: Ο εθισμός του Φατζόλι στον τζόγο, η γνώση του Μπονούτσι, η άρνηση του Ζανιόλο και η δύσκολη θέση του Τονάλι

Ιταλία: Ο εθισμός του Φατζόλι στον τζόγο, η γνώση του Μπονούτσι, η άρνηση του Ζανιόλο και η δύσκολη θέση του Τονάλι

Ο Φατζόλι εμφανίζεται έτοιμος να διαπραγματευτεί με τις ιταλικές αρχές για τον παράνομο στοιχηματισμό που συμμετείχε, κάτι που γνώριζε ο πρώην συμπαίκτης του Μπονούτσι - Αρνείται τις κατηγορίες ο Ζανιόλο, σε δύσκολη θέση ο Τονάλι

Ton_Zan
Τρέχουν οι εξελίξεις στο νέο σκάνδαλο που απασχολεί το ιταλικό ποδόσφαιρο και έχει να κάνει με την εμπλοκή κορυφαίων ποδοσφαιριστών σε σκάνδαλο με στοιχηματισμό σε παράνομες πλατφόρμες.

Ο Νικολό Φατζόλι, ο πρώτος παίκτης που κατονομάστηκε για συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό, εμφανίζεται από τα ιταλικά ΜΜΕ ότι έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του, έχει ξεκινήσει τη συνεργασία του με τις αρχές (εδώ και πολύ καιρό), αλλά και την προσπάθεια του να απεξαρτηθεί από τον εθισμό του από τον τζόγο.

Ο Φατζόλι από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε ενώπιον των αρχών (την περασμένη άνοιξη όταν συναντήθηκε με πρόσωπο του κυκλώματος και αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού) δήλωνε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν στοιχημάτισε σε αγώνες της Γιουβέντους (στην οποία αγωνίζεται) κι αυτό αποδεικνύεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει η ιταλική δικαιοσύνη.

Σ' αυτήν την περίπτωση ο νεαρός Ιταλός κινδυνεύει με τριετή αποκλεισμό, αλλά εφόσον επιβεβαιωθεί η συνεργασία του, τότε η ποινή μπορεί να πέσει ακόμη και στους 8 με 10 μήνες (με ανώτερο τον 1.5 χρόνο).

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που αποκαλύπτουν σήμερα τα ιταλικά ΜΜΕ, αφήνοντας όμως πολλά υπονοούμενα, είναι το γεγονός ότι ο Λεονάρντο Μπονούτσι, πρώην αρχηγός της Γιουβέντους και συμπαίκτης του Φατζόλι γνώριζε τον εθισμό του συμπαίκτη του. Κάτι που προκύπτει από την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν, αλλά δεν ξεκαθαρίζεται αν ο Μπονούτσι ήξερε και δεν είπε τίποτα σε κανένα ή γνώριζε και συμμετείχε και ο ίδιος!

Μεγάλος κίνδυνος για Τονάλι
Στην ίδια λογική με τον Φατζόλι, ως προς τη συνεργασία με τις αρχές, φαίνεται ότι κινείται και ο Σάντρο Τονάλι, με τη διαφορά ότι ο νυν άσος της Νιούκαστλ (και μέχρι το περασμένο καλοκαίρι της Μίλαν) εμφανίζεται περισσότερο μπλεγμένος.

Ο Φατζόλι φέρεται να έχει καταθέσει πως «ο Τονάλι ήταν αυτός που μου έδωσε την συγκεκριμένη εφαρμογή για τα στοιχήματα» την ίδια ώρα που τα ιταλικά ΜΜΕ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ο διεθνής μέσος να έχει ποντάρει ακόμη και σε αγώνες της ομάδας του!

Σ' αυτήν την περίπτωση κινδυνεύει ακόμη και με πενταετή αποκλεισμό, εξέλιξη που θα είναι καταστροφική για τον παίκτη που έχει το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής Ιταλού ποδοσφαιριστή (80 εκτ. πλήρωσε η Νιούκαστλ).

Ο Τονάλι βρίσκεται στο Νιούκαστλ και περιμένει την κλήση του εισαγγελέα για να ταξιδέψει στην Ιταλία με την πλευρά του να τηρεί σιγή ιχθύος.

Κλείσιμο
Αντιθέτως ο Νικολό Ζανιόλο μέσω του δικηγόρου επανέλαβε και πάλι ότι δεν έχει στοιχηματίσει ποτέ σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά σε αγώνες τένις ενώ έπαιζε και διαδικτυακό πόκερ.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δούκα - Η δικηγόρος, κόρη πρώην δημάρχου Αθηναίων που βγήκε πρώτη σε σταυρούς

Η κόρη του Αχιλλέα Μπέου, Eve, μιλά στην Τζεφ Μοντάνα για τον πατέρα της: Μπορεί να μιλάει με γκέι αλλά είναι ομοφοβικός

Βίντεο: Το protothema.gr στο μεγαλύτερο στρατόπεδο αρμάτων περιμετρικά της Γάζας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης