Ισραήλ: Το protothema.gr στο μεγαλύτερο στρατόπεδο αρμάτων περιμετρικά της Γάζας

Ισραήλ: Το protothema.gr στο μεγαλύτερο στρατόπεδο αρμάτων περιμετρικά της Γάζας

Λίγο έξω από την Ασκελόν βρίσκονται περισσότερα από 500 άρματα μάχης που περιμένουν εντολές

Ισραήλ: Το protothema.gr στο μεγαλύτερο στρατόπεδο αρμάτων περιμετρικά της Γάζας
israel-arrthrou-frixos
Λίγο έξω από την Ασκελόν βρίσκεται το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης αρμάτων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε ο απεσταλμένος του protothema.gr, Φρίξος Δρακοντίδης.

Δείτε το βίντεο:



Στο στρατόπεδο αυτό, που βρίσκεται περιμετρικά των συνόρων του Ισραήλ με τη Γάζα, έχουν εγκατασταθεί περίπου 500 άρματα μάχη περιμένοντας τις εντολές να πλήξουν τις θέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα έχει αυξηθεί ο αριθμός των σημείων ελέγχου από τον ισραηλινό στρατό στις κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στα νοτια τιμήματα του Ισραήλ.

Παράλληλα πόλεις όπως η Ζικιμ και η Καρμιγια είναι αποκλεισμένες στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των βομβαρδισμών της Χαμάς.

Αν και έχουν περάσει εννέα ημέρες από την επίθεση της Χαμάς τα απομεινάρια της δολοφονικής επιδρομής παραμένουν. Στο βίντεο και τις φωτογραφίες φαίνεται ένα αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δέχθηκε επίθεση από δύο Παλαιστίνιους που τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ πυροβολώντας από κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να καβαλήσει το κράσπεδο.


israel_fr_1
israel_fr_4
israel_fr_3
israel_fr_2


Ισραηλινό ΥΠΕΞ: Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα κατά της Χαμάς

Τις ετοιμασίες για την συνέχιση της επιχείρησης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς συνεχίζει το Ισραήλ με στόχο, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση το πρωί της Δευτέρας από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, «να καταστραφεί ο τρομοκρατικός στρατός» και να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν χτυπήματα σε τρομοκράτες της Χαμάς και σε τρομοκρατικές υποδομές στη Γάζα.

«Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να αποχωρήσουν δια των οδών που έχουν υποδειχθεί προς τα νότια της Λωρίδας της Γάζας» προσθέτει το υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ το οποίο κατηγορεί τη Χαμάς ότι «προσπαθεί με τη βια να εμποδίσει πολίτες να αποχωρήσουν και τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες "ασπίδες"».

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ενεργούν με βάση το διεθνές δίκαιος και έχουν λάβει προληπτικά μέτρα με στόχο την ελαχιστοποίηση κατά το δυνατόν περισσότερο της ζημιάς για τον άμαχο πληθυσμό, προστίθεται στην ενημέρωση.

Παράλληλα, όμως, το Ισραήλ απευθύνει προειδοποίηση «στα μέλη του άξονα του τρόμου με επικεφαλής το Ιράν, να μην εμπλακούν και να μην προκαλέσουν την αποφασιστικότητα του Ισραήλ και τη δυνατότητά του να προστατεύσει τον εαυτό του. Θα το κάνουμε με όλη μας την ισχύ».

«Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τους πολίτε τους» καταλήγει η ενημέρωση του ισραηλινού υπουργείο Εξωτερικών το οποίο καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος ισραηλινών πολιτών αλλά να εκφράσει την πλήρη στήριξή της στο δικαιώμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκαν πίνακες με την πορεία του πολέμου στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς την οποία το Τελ Αβίβ κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί μέχρι και την διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια που έχει δοθεί στην Παλαιστίνη.

israel-ypex-gaza
israel-ypex-gaza2
israel-ypex-gaza3
israel-ypex-gaza4

Δείτε βίντεο: Ισραήλ: Το protothema.gr στο μεγαλύτερο στρατόπεδο αρμάτων περιμετρικά της Γάζας
Ισραήλ: Το protothema.gr στο μεγαλύτερο στρατόπεδο αρμάτων περιμετρικά της Γάζας


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς κέρδισε ο Χάρης Δούκας 44.213 ψήφους μέσα σε επτά ημέρες και βγήκε δήμαρχος Αθηναίων

Reuters: Ισραήλ, ΗΠΑ και Αίγυπτος συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός από τις 9 το πρωί - Διαψεύδει ο Νετανιάχου

Οι... φούρνοι έκρυβαν παράνομα κυκλώματα συνδρομητικής TV - Η συνομιλία με πελάτισσα που ξεσκέπασε τους πειρατές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης