Μουντομπάσκετ, Ελλάδα-ΗΠΑ 81-109: Διαφορά κλάσης

Κόντρα στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης (15:40, ΕΡΤ1) η Εθνική μπάσκετ άντεξε μόνο για ένα δεκάλεπτο (19-23 το σκορ στην Α' περίοδο)και στη συνέχεια παραδόθηκε στην ανωτερότητα των Αμερικανών  - «Τελικός» πρόκρισης με Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη

greece_usa_arthro
Οι ΗΠΑ επικράτησαν όπως αναμενόταν της Ελλάδας με 81-109 και διατήρησαν εύκολα το αήττητο τους στο Μουντομπάσκετ. Ετσι κι αλλιώς η «γαλανόλευκη» ήξερε πως έμοιαζε απίθανο να διεκδικήσει τη νίκη και απλά ήθελε να φανεί ανταγωνιστική κάτι το οποίο κατάφερε σε ορισμένα μόνο σημεία της αναμέτρησης. Πλέον ο Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του ετοιμάζονται για τον «τελικό» με τη Νέα Ζηλανδία (30/08 - 15:40).

Η Εθνική ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και με τους Γουόκαπ, Λούντζη, Παπαγιάννη να σκοράρουν από κοντινή απόσταση προηγήθηκαν με 6-2 (3’). Το επόμενο τετράλεπτο εξελίχθηκε σε μονομαχία μεταξύ Παπαγιάννη και Μπράνσον με τον Ελληνα σέντερ να κάνει ότι θέλει την αντίπαλη άμυνα και φτάνοντας τους 11 προσωπικούς πόντους έκανε το σκορ 17-18 (7’).



Οι Αμερικανοί βρήκαν κάποια ελεύθερα σουτ, βελτίωσαν και την άμυνά τους κάπως κι αυτά είχαν αποτέλεσμα να προσπεράσουν στη λήξη της περιόδου με 19-23.

Ιτούδης και Κερ άνοιξαν το rotation, προχώρησαν σε αλλαγές και ήταν λογικό να επηρεαστεί το παιχνίδι. Η ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε να σκοράρει κάτι που θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε και για τις ΗΠΑ αν δεν ευστοχούσαν μετά από επιθετικά ριμπάουντ ή «γαλανόλευκα» λάθη (22-27 (12’).



Οσο κυλούσε ο χρόνος η διαφορά ποιότητας έκανε την εμφάνισή της και το ταλέντο των Αμερικανών μαζί με την αθλητικότητα που τους διέκρινε μετέτρεψαν στο σκορ σε 25-41 (16’). Η καλή κυκλοφορία της μπάλας και οι συνεργασίες μεταξύ των διεθνών μας επέστρεψαν προσφέροντας λύσεις στην μπροστινή πλευρά του γηπέδου, αλλά οι Αμερικανοί είχαν βρει ρυθμό, και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 37-50.

Στην τρίτη περίοδο Εντουαρντς και Μπράνσον σκόραραν από κοντά, Μπρίτζες και Ίνγκραμ τους μιμήθηκαν με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεπεράσει για πρώτη φορά το όριο των 20 πόντων (42-63, 25’). Το σκορ είχε ξεφύγει, ωστόσο η Ελλάδα δεν ήθελε να ανοίξει περισσότερο η διαφορά. Με πιο μεγάλες επιθέσεις σε διάρκεια, έγινε προσπάθεια να πέσει κάπως ο ρυθμός και με τους Παπαπέτρου, Μωραΐτη να σκοράρουν έγινε 54-73 (29’).

Κλείσιμο


Στην τελευταία περίοδο οι διεθνείς μας μαζί με τον Ιτούδη φάνηκε να σκέφτονταν την αναμέτρηση με τους Ζηλανδούς (30/08 – 15:40) για αυτό και έμειναν στον πάγκο βασικοί παίκτες. Με 10 διαδοχικούς πόντους του Ρογκαβόπουλου η Ελλάδα μείωσε σε 71-90 (35’) και το μόνο που απέμενε αναπάντητο ήταν το τελικό σκορ. Η κόρνα λήξης έλυσε το πρόβλημα με το ταμπλό να γράφει 81-109.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αμερική επιβλήθηκε γιατί διέθετε μεγαλύτερο μέγεθος, περισσότερη αθλητικότητα και γενικά μπορούσε να σκοράρει πιο εύκολα σε σχέση με την Ελλάδα. Η εθνική ομάδας έπαιξε καλά, ήταν ανταγωνιστική σε μεγάλο διάστημα του αγώνα και έβγαλε και ορισμένες ωραίες φάσεις.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπράνσον τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ενώ ο Έντουαρντς πρόσθεσε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Όταν το σκορ άνοιξε για τα καλά σκόραρε αρκετά και ο Ριβς (15π., 5ρ., 6ασ.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αντετοκούνμπο προσπάθησε στην άμυνα, έδωσε ενέργεια, αλλά ήταν άστοχος έχοντας 1/5 σουτ και 0/4 βολές.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Καλή δουλειά από τον Τζάκσον Τζούνιορ με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Ελλάδα είχε 17 ασίστ για 12 λάθη. Οι ΗΠΑ 25 για 11 ενώ τελείωσαν και με 30/34 βολές.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι ΗΠΑ ήταν το φαβορί και το απέδειξαν. Η Ελλάδα ήθελε να είναι ανταγωνιστική και ήταν. Οι Αμερικανοί όποτε έτρεχαν μπορούσαν να σκοράρουν με ευκολία και με τόσα μεγάλα κορμιά χωρίς καν να ασκήσουν πίεση στη μπάλα στην δική τους άμυνα, έκρυβαν το καλάθι για τους παίκτες του Ιτούδη.

Τα σπουδαία για την Εθνική Ελλάδας ακολουθούν.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-50, 56-79, 81-109

Η Κατάταξη του ομίλου
ΗΠΑ 2-0

Ελλάδα 1-1

Νέα Ζηλανδία 1-1

Ιορδανία 0-2

Επόμενοι αγώνες
30/8

ΗΠΑ - Ιορδανία (11:40)

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία (15:40)

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί έξω από σχολείο στην Πανόρμου - Τραυματίστηκαν δύο νεαρά άτομα

«Ώρα Κασσελάκη» στον ΣΥΡΙΖΑ: Όλη η διαδρομή από τις ΗΠΑ στην Κουμουνδούρου

Τραγικό τροχαίο στη Βούλα - «Σμπαράλια» το αυτοκίνητο με το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 20χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης