Η ECA επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού

Η ECA επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού

Άνθρωποι από ομάδες που βρίσκονται στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη και έδειξαν εντυπωσιασμένοι για το επίπεδο των ακαδημιών της ομάδας αλλά και το project με τα ασυνόδευτα παιδιά

ECA1
Τη Δευτέρα (29/06) το προπονητικό κέντρο του Ρέντη στον Ολυμπιακό γέμισε με ασυνόδευτα παιδιά τα οποία συμμετείχαν σε ένα τουρνουά που διοργάνωσαν οι Πειραιώτες, μοιράζοντας τους απλόχερα χαμόγελα και λίγες στιγμές ανεμελιάς.

Παράλληλα όμως, στο Ρέντη βρέθηκαν και άνθρωποι από διάφορες ομάδες που βρίσκονται στην ECA. Πρόκειται για την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων στην οποία είναι μέλος ο Ολυμπιακός και βρίσκεται ανάμεσα σε κλαμπ όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης και άλλες μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης.

Μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν στο Ρέντη, ήταν και μέλη από τις Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ίντερ, Αϊντχόφεν, Ρέιντζερς, Ερυθρό Αστέρα και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες με στόχο να δουν την εξέλιξη των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών αλλά και το project με τα ασυνόδευτα παιδιά.

Συγκεκριμένα μίλησαν με τον προπονητή Νέων, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο ενώ παρακολούθησαν την προπόνηση της ομάδας Κ17, η οποία προετοιμάζεται να λάβει μέρος στο Final 4 της Super League, ενώ μίλησαν και με τον συνεργάτη του Ζοζέ Ανιγκό, Τόμας Μπενεντέτ.

Ο Project Manager της ECA, Γικουμπίνια Πούγια, αναφέρθηκε στη δύναμη που έχει ο Ολυμπιακός αλλά και στο παράδειγμα που δίνει η ομάδα με την ενέργεια με τα ασυνόδευτα παιδιά.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Διευθυντής Φροντίδας, Υγείας και Αθλητισμού της Ρέιντζερς, Τοντ Λούμσντεν που έριξε το βάρος στο θέμα των ακαδημιών αλλά και στο μυστικό με τους Έλληνες παίκτες.

Γικουμπίνια Πούγια: «Ελπίζουμε ότι αυτό το τουρνουά θα αποτελέσει ένα παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη»

Κλείσιμο
ECA2


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Ο Ολυμπιακός αποτελεί μία ομάδα που αναμιγνύεται ενεργά στα δρώμενα της ECA, σε όλους τους τομείς και ειδικά στον τομέα των νεαρών ποδοσφαιριστών. Είναι τιμή μας αυτή η πρόσκληση, γιατί κάνουν μεγάλη προσπάθεια στο κομμάτι της ανάπτυξης παικτών, αλλά κυρίως στην ανάπτυξη ανθρώπων. Μαθαίνουν στους νέους τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο να είναι ποδοσφαιριστές, αλλά και υπεύθυνοι πολίτες, Για αυτό και θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα στην Ευρώπη».

-Το όνομα του Ολυμπιακού αποτελεί ισχυρή φωνή στην ECA;
«Απολύτως! Όπως ανέφερα και προηγουμένως, συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε. Φροντίζουν για την παγκόσμια ευημερία του ποδοσφαίρου και την συνεργασία μεταξύ των κλαμπ. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι για να αναπτυχθείς πρέπει να μοιράζεσαι και να συνεργάζεσαι. Για αυτό αποτελεί ένα μεγάλο όνομα στην Ευρώπη και την ECA, επομένως τους ευχαριστούμε».

-Θα θέλαμε να μας πείτε την άποψη σας για αυτό το τουρνουά προσφύγων
«Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια αυτή διότι όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το πιο αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο να βγάλεις καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά να τους εκπαιδεύσεις να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες. Με αυτό το τουρνουά εδώ αποδεικνύουμε πως το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα σπορ. Αλλάζει την κοινωνία και δίνει ελπίδα σε ανθρώπους που την έχασαν. Εδώ μπορέσαμε να δείξουμε ότι όλοι είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια να δώσουμε σε αυτά παιδιά, αλλά και στο ίδιο το ποδόσφαιρο, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

-Έχετε σκοπό να επεκτείνετε αυτή την ενέργεια και σε άλλες ομάδες της Ευρώπης;
«Ελπίζουμε ότι αυτό το τουρνουά θα αποτελέσει ένα παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, σε όλες τις ομάδες, σε όλες τις ακαδημίες και γιατί όχι, σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι κινήσεις μπορούν έξω και μέσα στο γήπεδο να μας δείξουν τον πραγματικό ρόλο του ποδοσφαίρου. Ένας καλύτερος κόσμος!»

Τοντ Λούμσντεν: «Έχει αρκετό ταλέντο ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, πολύ καλό το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού»

ECA3


«Θεωρώ πως η συμπερίληψη από όλη αυτήν την κοινωνική δράση είναι εξαιρετική. Το να συγκεντρώνεις τόσο κόσμο μαζί είναι μία πράξη ενσυναίσθησης».

-Οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού μπορούν να συγκριθούν με αυτές μιας χώρας πιο προηγμένης ποδοσφαιρικά;
«Τα γήπεδα εδώ (σ.σ. στο προπονητικό του Ρέντη) είναι πολύ καλά. Εμείς στη Ρέιντζερς έχουμε επίσης την τύχη να έχουμε καλά γήπεδα. Δεν έχουν όλες οι ομάδες της Σκωτίας καλές εγκαταστάσεις και για αυτό είμαστε πολύ τυχεροί. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι πολύ εξαιρετικό σε θέμα παροχών που αυξάνουν τις δυνατότητες των παικτών».

-Πώς αντιμετωπίζουν στη Ρέιντζερς τους ελληνικούς συλλόγους;
«Καλή ιστορία! Αποτελούν ομάδες ανταγωνιστικές αγωνιζόμενες που έχουν αγωνιστεί μέχρι και το UEFA Champions League. Όλοι ξέρουν πως για να κερδίσεις έναν ελληνικό σύλλογο θα ζοριστείς αρκετά, οπότε εκεί χρειάζεται να αναπτύσσουμε ταλέντα που θα αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα».

-Είναι οι ελληνικές ομάδες οι πιο δύσκολες που έχετε αντιμετωπίσει με βάση τους φιλάθλους τους;
«Δεν ξέρω αν είναι οι πιο δύσκολες. Αλλά η ατμόσφαιρα και το πόσο δυνατά βιώνουν κάθε ματς οι φίλοι των ομάδων, είναι αρκετά γνωστή. Όταν φτάνεις σε κορυφαίο επίπεδο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τέτοια γήπεδα, όμως είναι σίγουρο πως περνάς δύσκολα όταν παίζεις στην Ελλάδα».

-Σε τι θεωρείτε πως ξεχωρίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές;
«Έχουν αρκετό ταλέντο! Είναι το στοιχείο που μπορούν να μας βοηθήσουν αρκετά στο να πάμε μπροστά. Αυτό είναι που συζητάμε και στην ομάδα, να δημιουργήσουμε παίκτες με τη σωστό mentality. Μπορεί κάποιος να έχει ταλέντο, αυτά όμως που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει είναι τα εσωτερικά χαρακτηριστικά».

-Ποιο θεωρείτε πως είναι το «μυστικό» για μία καλή ακαδημία;
«Αν το ξέραμε θα ήμασταν πλούσιοι! Νομίζω πως υπάρχει μία κοινή πεποίθηση για τη μεθοδολογία, το περιβάλλον, την κουλτούρα, ότι τα χρειάζεσαι για να έχεις καλές ακαδημίες. Έτσι θα μπορείς να στηρίξεις τον κάθε παίκτη ξεχωριστά αρκεί και εκείνος να ανταποκριθεί, με τον χρόνο και την προσπάθεια του, αν θέλει να γίνει κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Θέλει πειθαρχία και χρόνο».

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Πώς βάφτηκε γαλάζια η Κρήτη - Η περιοδεία Μητσοτάκη και οι στόχοι για τη νέα κάλπη

Πύργος: «Πήγα να της φτιάξω γάλα και μέχρι να γυρίσω είχε εξαφανιστεί» λέει η μητέρα του δίχρονου που βρέθηκε νεκρό

Θεσσαλονίκη: Θετικά μηνύματα για την υγεία της εθελόντριας ερπετολόγου - Πώς σώθηκε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης