Μίλτος Τεντόγλου: «Απάντησε» στην ακύρωση με 8,41μ που είναι κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο Λιεβέν

Μίλτος Τεντόγλου: «Απάντησε» στην ακύρωση με 8,41μ που είναι κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο Λιεβέν

Στο μίτινγκ της Γαλλίας, ο Τεντόγλου κατέρριψε τρεις φορές την καλύτερη επίδοση για το 2023 - Το «ευχαριστώ» του μέσω Instagram στους Έλληνες

tentoglou36373
Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την ακύρωση με 8.40μ. στο Τορούν, απάντησε με ένα φοβερό αγώνα στο Λιεβέν: 8.32μ., 8.37μ., 8.34μ. και 8.41μ. σημειώνοντας σε τέσσερα άλματα τρεις φορές την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.


Λίγες ώρες μετά την ακύρωση των 8.40μ. που έκανε πριν από μερικές ημέρες στο Τορούν, εξ αιτίας «παρατυπίας» στα παπούτσια, ο ολυμπιονίκης του μήκους φύλαγε τα καλύτερα στο Λιεβέν της Γαλλίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqjewcqj77i9)
 

Στο 4ο άλμα του προσγειώθηκε στα 8.41μ., σημειώνοντας ξανά την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Για την ακρίβεια ο Τεντόγλου στο μίτινγκ του Λιεβέν βελτίωσε άλλες δύο φορές την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, τα 8.28μ. του Αμερικανού, Τζέρεμι Ντέιβις: Άρχισε τον αγώνα του με 8.32μ., ανέβηκε στα 8.37μ. στο τρίτο άλμα σημείωσε 8.36μ. πριν έρθουν τα 8.41μ.

Ο Έλληνας αθλητής άφησε τις άλλες δύο προσπάθειες του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ (8,06μ.) και στην τρίτη τον Αμερικανο Μαρκίς Ντέντι με 7,94μ.

Το 8,41 μ. είναι η δεύτερη επίδοση του αθλητή στον κλειστό στίβο και η έκτη της καριέρας του. Με την ίδια προσπάθεια (8,41 μ.) αναδείχθηκε νικητής και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. 

Κλείσιμο
Ο Τεντόγλου θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. 

Αμέσως μετά την επιτυχία του στη Γαλλία, ο Τεντόγλου ανέβασε ένα στόρι στο Instagram, ευχαριστώντας τους Έλληνες για την υποστήριξη που του παρείχαν στην αδικία που υπέστη.

tentoglou-story



Πώς του... έκλεψαν το 8,40μ.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους έκανε 8,40 μ. σε μίτινγκ στο Τόρουν και ανέβηκε στο Νο 1 του κόσμου για το 2023. Σε εκείνον τον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν έλεγξε τα παπούτσια του, ο Τεντόγλου φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών. Όπως προέκυψε αργότερα, όμως, τα παπούτσια αυτά είναι το μοντέλο Ambition 2, που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες ημέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς ούτε στις φετινές επιδόσεις του Τεντόγλου.

Ο ίδιος ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, έπειτα από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και, απευθυνόμενος στην ομοσπονδία, διαμαρτυρήθηκε έντονα για αυτή την άδικη απόφαση, συγκρίνοντας τα δύο παπούτσια μήκους: Εκείνο που φόρεσε στον αγώνα, αλλά τελικά δεν επιτρεπόταν και το δεύτερο, που επιτρέπεται κανονικά.

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

Δείτε εδώ την ανάρτησή του και όσα έγραψε στο Instagram

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν έτοιμος να πατήσει το κουμπί της νέας επίθεσης στην Ουκρανία - Συγκεντρώνει στα σύνορα μαχητικά αεροσκάφη

Αφροδισιολόγος στο «Συγγρός» ο 65χρονος που συνελήφθη - Έκλεινε στη 12χρονη ραντεβού στο ιατρείο του

Κούρδοι πέταξαν τρικάκια στο Ευρωκοινοβούλιο - Εκκενώθηκε η ολομέλεια, φυγάδευσαν την Μετσόλα (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης