Παναιτωλικός: Απαλλάχθηκαν οι Αγρινιώτες, συνεχίζουν κανονικά στη Super League 1

Παναιτωλικός: Απαλλάχθηκαν οι Αγρινιώτες, συνεχίζουν κανονικά στη Super League 1

Κανονικά στη Super League 1 και τη νέα χρονιά ο Παναιτωλικός μετά την απαλλακτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την υπόθεση Κουτσοσπύρου - 300.000 πρόστιμο στους Αγρινιώτες που θα κάνουν έφεση - 10 χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, 10 χρόνια απαγόρευση ενασχόλης με το ποδόσφαιρο και 40.000 πρόστιμο στον Κουτσοσπύρο

5599117
Στο τέλος της έφτασε σήμερα (2/6), τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η υπόθεση του Παναιτωλικού καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάνθηκε για την εισήγηση που υποβίβαζε τα «καναρίνια» λόγω του ότι ο πρώην γενικός τους αρχηγός Χρήστος Κουτσοσπύρος είχε στοιχηματίσει σε κίτρινη κάρτα του Κορνέλιους, στον αγώνα της κανονικής διάρκειας με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Η Επιτροπή δεν αποδέχθηκε πως έχει υπάρξει χειραγώγηση του αγώνα από την πλευρά των «κυανοκίτρινων» και έτσι τους απάλλαξε από τη συγκεκριμένη κατηγορία και τους επέβαλε πρόστιμου ύψους 300.000 ευρώ επειδή στέλεχός τους έπαιξε, εν αγνοία τους, στοίχημα.

Στη συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να ασκήσει έφεση κάποια ομάδα πλην του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (εντός πέντε ημερών), ενώ ο σύλλογος περιμένει το σκεπτικό της ώστε ενδεχομένως να ασκήσει έφεση για το ύψος του προστίμου. Η ουσία πάντως είναι πως τέθηκε ζήτημα χειραγώγησης από τα «καναρίνια» και δεν τιμωρήθηκαν με το άρθρο 27 ή 29.

Στον πρώην γενικό αρχηγό της ομάδας επιβλήθηκε δεκαετής απαγόρευση από κάθε αθλητική δραστηριότητα (και εισόδου στα γήπεδα), όπως και πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Το story

Στα τέλη Φεβρουαρίου η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας έλαβε καταγγελία για αντικανονικό στοιχηματισμό αξιωματούχου του Παναιτωλικού για κίτρινη κάρτα που θα δέχονταν συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ.

Ο αξιωματούχος είναι ο πρώην γενικός αρχηγός της ομάδας Χρήστος Κουτσοσπύρος κι ο ποδοσφαιριστής ο διεθνής Καναδός Κορνέλιους, ο οποίος όντως αντίκρισε την κάρτα του διαιτητή.

Κλείσιμο
Κι αυτό γιατί αμέσως μετά αναχωρούσε για την πατρίδα του όπου είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του και επιλέχθηκε να δει την κάρτα προκειμένου να συμπληρώσει 4 και να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής κατά τη διάρκεια της απουσίας του.

«Άκουσα τον προπονητή να δίνει αυτήν την οδηγία κι έτσι στοιχημάτισα στην κάρτα», δικαιολογήθηκε ο κ. Κουτσοσπύρος ο οποίος απόμακρύνθηκε από την ομάδα, ωστόσο ο Παναιτωλικός από εκείνη τη στιγμή έχει μπλέξει σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Ενώ αποδεδειγμένα δεν υπάρχει χειραγώγηση αγώνα (ο Παναιτωλικός κέρδισε 4-2 και η Sport Radar, η εταιρία με την οποία συνεργάζεται η UEFA για τέτοια ζητήματα, στην έκθεση είναι ξεκάθαρη ότι ΔΕΝ υπήρξε καμμία ένδειξη για περίεργο στοιχηματισμό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση), οι διαρροές από την ΕΠΟ αναφέρουν ότι στο πόρισμα του δικαστικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ υπάρχει εισήγηση για υποβιβασμό του Παναιτωλικού και πρόστιμο 300.000 ευρώ.



Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Aπαγορεύεται προσωρινά η διακοπή ρεύματος σε ευάλωτους αν δεν καταβληθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής

Τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Καβάλα: «Γινόταν καταδίωξη, το φορτηγό με τα ποτά σηκώθηκε στον αέρα»

Δείτε ζωντανά τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στο θρόνο της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης