Stoiximan Basket League, Προμηθέας - Απόλλων 80-60: Νικητής στο ντέρμπι της Πάτρας - Δείτε βίντεο

Stoiximan Basket League, Προμηθέας - Απόλλων 80-60: Νικητής στο ντέρμπι της Πάτρας - Δείτε βίντεο

O Προμηθέας αναδείχθηκε νικητής σε ένα ακόμη ντέρμπι της Πάτρας στην Basket League επικρατώντας με 80-60 του Απόλλωνα με τον Τζεράι Γκραντ να σταματά στους 21 πόντους

5544440
Προμηθέας πήρε μία μεγάλη νίκη και συνέχισε με θετικό πρόσημο την προσπάθειά του για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, παραμένοντας το «αφεντικό» της Πάτρας με αντίπαλο των Απόλλωνα (80-60).

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έδειξαν τις προθέσεις τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα και κατάφεραν να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους, βγάζοντας και όμορφες φάσεις. Με πρωταγωνιστή τον Γκραντ και την τριάδα Αγραβάνη - Χαντ και Γκάντι σε κέφια «τιμώρησαν» την αστοχία των έτερων Πατρινών και πήραν άνετα το ροζ φύλλο αγώνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciotwtx8sf6h)


Ο αγώνας
Ο Προμηθέας θέλησε να τρέξει και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό με το ξεκίνημα του αγώνα και το κατάφερε με κύριο πρόσωπο του Γκάντι που με 2/2 τρίποντα έγραψε το 10-2 στο 7'49''. ΜακΛιν και Σίμονς έδωσα τις λύσεις και μείωσαν για τον Απόλλωνα πολύ γρήγορα σε 14-12. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι με τον Γκραντ (25-16), ενώ παρά τα αρκετά λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο (4) ο Απόλλωνας δεν τα αξιοποίησε και βρέθηκε πίσω με 25-18.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αστοχούν από την περιφέρεια (1/9), την ώρα που ο Χαντ στις αρχές της δεύτερης περιόδου σκέπαζε τα καλάθια στέλνοντας την ομάδα του στο +14 (34-20). Με την δημιουργία του Σίμονς και τις προσπάθειες του Μπόγρη, όμως, οι τιμές της διαφοράς έπεφταν κάτω από τους 10 πόντους (36-27) μέχρι το 15'. Στο διάστημα που απέμενε, η ομάδα του Βετούλα βρήκε σκορ μόνο από την γραμμή των βολών και ένα τρίποντο του ΜακΛιν, με τους Ρογκαβόπουλο, Αγραβάνη και Γκραντ να κάνουν το 46-33 του ημιχρόνου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciosw7057ta9)


Το σύνολο του Ηλία Ζούρου επέστρεψε πολύ δυναμικά μετά το τέταρτο της ανάπαυλας με αποτέλεσμα το 53-40 που διαμόρφωσαν Μπόγρης και Τσαλμπούρης στο 5'12'' του τρίτου δεκαλέπτου να μετατραπεί σε υπόθεση για έναν. Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 21 πόντους με το 8-0 που έτρεξαν οι γηπεδούχοι έχοντας πρωταγωνιστές τους Αγραβάνη, Άντριτς και τον συνήθη... ύποπτο Γκραντ, όταν οι έτεροι Πατρινοί δεν έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι και βρέθηκαν να κυνηγούν το 61-40 με το ξεκίνημα του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου.

Κλείσιμο
Με τις ισορροπίες του παιχνιδιού να είναι δύσκολο να διαφοροποιηθούν σε εκείνο το σημείο (64-42), οι Σίμονς και ΜακΛιν προσπαθούσαν να κρατήσουν την επίθεση των φιλοξενούμενων, ενώ ο Προμηθέας έβαζε και άλλους παίκτες στην εξίσωση. Το τελικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα (80-60) και συνεχίζει την πορεία του για την τρίτη θέση.

Τα δωδεκάλεπτα: 25-18, 46-33, 61-40, 80-60

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην... επέλαση του Προμηθέα στο τρίτο δεκάλεπτο που του έδωσε την μεγάλη διαφορά. Ωστόσο σε ολόκληρο το ματς οι γηπεδούχοι έβγαλαν ποιότητα και είχαν την κατάλληλη σταθερότητα.

Ο MVP: Ο Τζεράι Γκραντ που ήταν κομβικός παράγοντας για να ξεκινήσει η... επέλαση της ομάδας του. Σταμάτησε στους 21 πόντους έχοντας 10/11(!) δίποντα, ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και είχε 1 ασίστ και 1 μόλις λάθος σε περίπου 23 λεπτά αγώνα.

O AΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: Σε καμία περίπτωση αφανής αφού το double-double του Δημήτρη Αγραβάνη (11π.,10 ριμπ., 2 ασ.,1κλ.) τον τοποθετεί επάξια στους πρωταγωνιστές. Εξαιρετική και η παρουσία του Γκάντι με 15 πόντους, 1 ριμπ., 5ασ. και 1 κλ.

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Ο Τσαλμπούρης που σε 30:58 σκόραρε μόλις 4 πόντους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 4/27 τρίποντα του Απόλλωνα, όλα από τον ΜακΛιν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα λάθη του ματς (14 και 9 αντίστοιχα), οι 6/14 βολές του Προμηθέα και η διαφορά στις ασίστ (22 έναντι 13).

ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σημαντική νίκη και κυρίως αποτέλεσμα ψυχολογίας για τον Προμηθέα που αντιμετωπίζει καιρό προβλήματα απουσιών και συνεχίζει να κυνηγά την τρίτη θέση. Ο Απόλλωνας θα πρέπει να βρει τις λύσεις στην τελική ευθεία προκειμένου να κλείσει όσον το δυνατόν σε καλύτερη θέση τη σεζόν.

TΊ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΓΎΡΟ: Ο Προμηθέας διπλασίασε τις νίκες του απέναντι στον Απόλλωνα, αφού και το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 59-71 υπέρ του.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικίνδυνη τροπή με «χορό» πυραύλων – Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τη Ρωσία με απώλειες

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Βάζουν δύσκολα διλήμματα, όσο η Τουρκία «παίζει» με τη Ρωσία

Καιρός: «Παγώνει» η χώρα με χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας - Πού θα «χτυπήσει» η βαρυχειμωνιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης