Super League 1, Αστέρας Τρίπολης - Άρης 0-2: Άλωσε την Τρίπολη και βλέπει play off

Super League 1, Αστέρας Τρίπολης - Άρης 0-2: Άλωσε την Τρίπολη και βλέπει play off

Ο... τελικός της Τρίπολης βάφτηκε στα «κίτρινα» - Τα γκολ των Καμαρά και Σάσα έδωσαν στον Άρη τη νίκη με 2-0 επί του Αστέρα και παράλληλα το... μισό εισιτήριο για παρουσία στα play off  της Super League 1  - την 5η θέση πλέον οι Θεσσαλονικείς, στην 6η οι Αρκάδες που είχαν δοκάρι με τον Ριέρα

5525399
Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά εξιλεώθηκε καθώς βρήκε αυτό που απελπισμένα έψαχνε εδώ και αρκετές αγωνιστικές, όπως και ο Άρης καθώς η νίκη μέσα στην Τρίπολη τον διατηρεί στο κυνήγι μιας θέσης των Playoffs. Κι έτσι ενισχύθηκαν τρεις… παραδόσεις. Καταρχήν, ό,τι ο Άρης κερδίζει όταν σκοράρει ο Καμαρά, δεύτερον ότι κερδίζει όταν αποκτά προβάδισμα στο σκορ καθώς αυτό έγινε για 12η συνεχόμενη φορά και παράλληλα πέτυχε την 8η νίκη του επί του Αστέρα στους τελευταίους 14 αγώνες.

Το 25λεπτο της… καθυστέρησης
Με φόβο και ανασφάλεια διαχειρίστηκαν οι δύο ομάδες τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα. Αν ο Άρης κινούνταν με κηροζίνη στον αγώνα με τον Ατρόμητο, στο πρώτο 25λεπτο πήγαινε με βραδύφλεκτο υλικό. Αργός σε κυκλοφορία μπάλας, χωρίς ιδιαίτερη πίεση σε κατάσταση άμυνας για να δυσκολέψει τον αντίπαλό του στην κυκλοφορία της μπάλας, με πολλά λάθη (κυρίως από τους Σάσα Λούκας, Ιτούρμπε) και με δύο μακρινά σουτ τα οποία ουδόλως ανησύχησαν τον Παπαδόπουλο. Οι γηπεδούχοι δεν πήγαν πίσω καθώς ήταν υποτονικοί. Ήταν εξίσου ανούσιοι όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους, προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Ριέρα κι έτσι τα πρώτα λεπτά δεν δικαιολόγησαν τον χαρακτήρα του «τελικού» που είχε το παιχνίδι.

Η λογική των δύο ομάδων δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου καθώς σε καθεστώς προτεραιότητας παρέμειναν οι άμυνες. Ο Αστέρας προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις όταν σήκωνε ψηλά την μπάλα ψάχνοντας το κεφάλι του Μπαράλες, αλλά δεν είχε ουσία.

Η εξιλέωση του Καμαρά
Για περίπου δέκα αγωνιστικά λεπτά (25’-35’) ο Άρης έχασε τη δομή του στο γήπεδο, δεν το πλήρωσε και από εκείνο το σημείο απέκτησε τα ηνία του αγώνα. Στο 38’ είχε τη σπουδαία στιγμή όταν ο Μπαντού Ντιαγέ είχε κακή εκτέλεση έπειτα από όμορφη συνεργασία τριών παικτών, για να φτάσουμε στο 41’. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έψαχνε την εξιλέωση και τη βρήκε σε μία φάση που άρχισε μετά από λάθος του Σόνι στον άξονα. Ο Μαυριτανός έκανε υποδοχή μπάλας, κούρσα 20 μέτρων, προσποιήθηκε και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (κόντραρε στο σώμα του Ατιένζα) δίνοντας προβάδισμα (0-1) στην ομάδα του. Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να βρουν κι άλλο γκολ αν ο Ντάνιελ Μαντσίνι δεν κατέστρεφε την κόντρα επίθεση της ομάδας του καθώς αντί να δώσει μια εύκολη πάσα στον ανενόχλητο Καμαρά (ήταν στο ύψος του πέναλτι) έψαξε το κάτι παραπάνω.

Το δοκάρι του Ριέρα
Η δυνατή βροχή δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πλησίασε στην ισοφάριση στο 56’ όταν ο Σίτο είδε την κίνηση του Ριέρα και ο τελευταίος βρισκόμενος στην πλάτη της άμυνας έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χουλιάν Κουέστα. Τρία λεπτά αργότερα, οι δύο προπονητές άλλαξαν τα 2/4 της επιθετικής γραμμής τους. Ο Μίλαν Ράσταβατς αντικατέστησε τον υποτονικό Σόνι αλλά και τον Ριέρα με τους Καπίγια, Κρεσπί. Ο Χερμάν Μπούργος χρησιμοποίησε τους Γκάμα, Μπερτόγλιο αντί των Ιτούρμπε, Ντιαγέ, ζητώντας καλύτερη κυκλοφορία μπάλας αλλά και κράτημα. Ο Αστέρας ήταν απαιτητικός στο παιχνίδι και στο 64’ είχε μια ακόμη σπουδαία στιγμή με τον Κρεσπί.

Ο τραυματισμός του Μπερτόγλιο (μετά από μαρκάρισμα του Ατιένζα) ανάγκασε τον Χερμάν Μπούργος να αλλάξει το πλάνο του καθώς έριξε στο παιχνίδι τον Ματέο Γκαρσία για να ακολουθήσει και ο Σέικ Ντουκουρέ, ο 28ος παίκτης που έπαιξε με τη φανέλα του Άρη στο φετινό Πρωτάθλημα!

Η πίεση του Αστέρα
Ο Αστέρας ανέβασε την πίεσή του, μη αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού του καθώς συνέχισε να ψάχνει το κεφάλι του Μπαράλες ο οποίος απείλησε με προβολή στο 72’. Στο ίδιο διάστημα ο Άρης είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα διότι δεν είχε κράτημα μπάλας και στην άμυνα έκανε εύκολα το φάουλ δίνοντας στημένες μπάλες στους γηπεδούχους. Ο Μπούργος άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του στα τελευταία δέκα λεπτά βάζοντας και τρίτο στόπερ (σ. σ. Μπεναλουάν) και περνώντας στην κορυφή τον Ντάνιελ Μαντσίνι δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του να κρατήσει το 0-1. Και ο Άρης κράτησε το σκορ με την είσοδο του αγώνα στις καθυστερήσεις, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα αλλά και να απειλήσει ο ίδιος.

Ο Σάσα το «τελείωσε»
Στις καθυστερήσεις, ο Αστέρας είδε το ντεπόζιτο του να αδειάζει επικίνδυνα, αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Άρης και το πέτυχε. Στο τελευταίο λεπτό (97’) και σε μια φάση που άρχισε από τα πόδια του Μπρούνο Γκάμα, ο Ματέο Γκαρσία πέρασε και τον Παπαδόπουλο, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Λούκας Σάσα κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-2)

Κλείσιμο
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μουνάφο, Σίτο, Μπαράλες, Ατιένζα, Κρεσπί (Αστέρας), Κουέστα, Σούντγκρεν, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία (Άρης),

Ο MVP: Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έβαλε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι κι αν τον ακολουθούσαν σε απόδοση οι υπόλοιποι της επιθετικής γραμμής, ο Άρης θα είχε «τελειώσει» το παιχνίδι νωρίτερα.

Στο ύψος του: Ό,τι καλό έκανε ο Αστέρας στην επίθεση ήταν από τις κεφαλιές που κέρδισε ο Χερόνιμο Μπαράλες.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Κακό παιχνίδι από τον Σόνι, κατώτερος των περιστάσεων και ο Μπαντού Ντιαγέ.

Η «γκάφα»: Αυτή του Μαντσίνι στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Μια εύκολη πάσα στον Καμαρά θα μπορούσε να οδηγήσει στο 0-2, αλλά δεν την έκανε. Ο Παπαδόπουλος έσωσε δύο φορές «γκάφες» του Ατιένζα προλαβαίνοντας στην πρώτη τον Καμαρά και στη δεύτερη τον Μαντσίνι.

Το «στραγάλι»: Ο Γκουστάβο Κορέιρα δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα αλλά άφησε με παράπονα τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο όρος «επαγγελματική νίκη» ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτή που πέτυχε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» βρήκαν γκολ με τον Καμαρά στο δικό τους καλό διάστημα, ο Αστέρας δεν το κατάφερε και παρά την πίεση που άσκησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου μέρους και ο Άρης τον «αποτελείωσε» με το γκολ του Λούκας Σάσα στο 97’.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένζα (90’ Μπενίτο), Καρμόνα, Άλβαρες, Βαλιέντε (76’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Ριέρα (59’ Κρέσπι), Σόνι (59’ Καπίγια), Σίτο (76’ Τιλίκα), Μπαράλες

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (68’ Ντουκουρέ), Λούκας Σάσα, Ντιαγέ (59’ Μπερτόγλιο, 68’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (59’ Μπρούνο Γκάμα), Καμαρά (81’ Μπεναλουάν).

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

«Αδύναμος κρίκος» οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές μετά το «πολεμικό σοκ» στην Ουκρανία - Τι προβλέπουν οι ειδικοί

Το Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και την εξασφάλιση εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα επικοινωνίας

Ουκρανία: Τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο στα καταφύγια - Παιδάκια περιμένουν να τελειώσουν οι βομβαρδισμοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης