Εισβολή στην Ουκρανία: Το Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και την εξασφάλιση εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα επικοινωνίας

Εισβολή στην Ουκρανία: Το Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και την εξασφάλιση εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα επικοινωνίας

Χθες η υπηρεσία εποπτείας των μέσων επικοινωνίας της Ρωσίας, Roskomnadzor εισήγαγε μερικούς περιορισμούς στην πρόσβαση στο Facebook, κατηγορώντας το μέσο για «παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών»

facebook
Σε πλήρη εξέλιξη η «διαμάχη» του Facebook με τις ρωσικές αρχές. Μετά τη χθεσινή επιβολή «μερικού περιορισμού» στην πρόσβαση των Ρώσων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα το Facebook «απάντησε», επιβάλλοντας απαγόρευση διαφήμισης και εξασφάλισης εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Την είδηση επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας του κοινωνικού δικτύου Nathaniel Gleicher, αναφέροντας πως το Facebook «παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ουκρανία».

«Τώρα απαγορεύουμε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να διαφημίζουν ή να δημιουργούν έσοδα στην πλατφόρμα μας, από οπουδήποτε στον κόσμο», έγραψε στο Twitter.

Το RIA Novosti και άλλα ρωσικά μέσα επικοινωνίας έχουν ήδη λάβει ειδοποιήση που αναφέρει πως «η δυνατότητα της σελίδας σας να κερδίσει έσοδα είναι περιορισμένη λόγω παραβιάσεων στη δημιουργία εσόδων».

Νωρίτερα, η υπηρεσία εποπτείας των μέσων επικοινωνίας της Ρωσίας, Roskomnadzor εισήγαγε μερικούς περιορισμούς στην πρόσβαση στο Facebook, αφού η μητρική εταιρεία Meta Platforms, στην οποία ανήκει το κοινωνικό δίκτυο, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της υπηρεσίας να ξεμπλοκάρει λογοκριμένο υλικό από το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, το RIA Novosti και τους ιστότοπους Lenta.ru» και «Gazeta.ru».


Ειδήσεις σήμερα:

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη


Εισβολή στην Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός αναφέρει ότι κατέρριψε ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76

Ολυμπιακός: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλύπτει μόνος του την ΑΜΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης