Stoiximan Basket League, Άρης - Ιωνικός 79-75: Γλίτωσε το έμφραγμα

Stoiximan Basket League, Άρης - Ιωνικός 79-75: Γλίτωσε το έμφραγμα

Ο Άρης έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στον Ιωνικό στο «Nick Galis Hall», τελικώς όμως κατάφερε να κερδίσει με 79-75 και πλέον στρέφει το βλέμμα του προς τα πάνω στη Basket League

5511377
Όλα κρίθηκαν στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα του αγώνα καθώς εκεί που ο Ιωνικός βρέθηκε στο +4 (71-75) καθοδηγούμενος από τον εξαιρετικό Ντάνιελ Χάμιλτον, ο Άρης απάντησε με πέντε διαδοχικές καλές άμυνες και 8-0 σερί για να φτάσει στη νίκη. Κορυφαίος για τους «κίτρινους» ήταν ο Άντονι Κάουαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chv32hsqvzqx-sf)


Ο αγώνας
Αυτό που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο δεν θύμιζε πολλά από το άθλημα που υπηρετούν. Ο μεν Ιωνικός προσπαθούσε να προσαρμοστεί στη… μετά Τζέρμαν εποχή και ο δε Αρης δεν είχε ξεκάθαρο προσανατολισμό στην επίθεση. Καθόλου τυχαία χρειάστηκε 4:30 αγωνιστικά λεπτά για να βρει το πρώτο του καλάθι. Οι λύσεις που έδωσαν οι Κάουαν, Λόκετ του έδωσαν προβάδισμα με 15-8 (8:30), για να κλείσει η περίοδος με 17-11.

Ο Ιωνικός βρήκε λύσεις από την περιφερειακή γραμμή του, κυρίως από τους Κολοβέρο, Χάμιλτον και απάντησε με 0-9 σερί (19-20, 12:30). Ο Άρης στην επίθεση δεν είχε τρόπο έκφρασης από τη στιγμή που ο Ολιβιέ Χάνλαν σε 18:30 αγωνιστικά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο δεν βρήκε καλάθι (0/6 σουτ). Προσπάθησε να περάσει την μπάλα στο καλάθι και στον Θωμά Κώττα αλλά αυτός ήταν επίσης αναποτελεσματικός. Κι έτσι ο Ιωνικός – με τρίποντο του Τζόλου – είχε προβάδισμα στο ημίχρονο με 31-34 παρότι εκτέλεσε με 12/30 σουτ. Υπήρχε όμως μια χειρότερη ομάδα στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Άρης με 12/33 προσπάθειες!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα για 2-3 αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να ακολουθήσει η έκρηξη του Άρη. Αρχικά οι «κίτρινοι» άντλησαν πόντους από τη γραμμή των ελεύθερων βολών για να ακολουθήσουν οι οκτώ του Ζίριους Ούιλιαμς, το πρώτο καλάθι του Χάνλαν (στο 25’) και το επιμέρους σκορ 16-2 (51-40, 26’). Διατηρώντας την άμυνα ζώνης, με διαδοχικά τρίποντα στην επίθεση και αιχμή του δόρατος τον Χάμιλτον, ο Ιωνικός προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά και θα το είχε καταφέρει περισσότερο από το -9 (61-52, 30’) αλλά οι οκτώ πόντοι του Άντονι Κάουαν κράτησαν αυτό το μαξιλαράκι για τους «κίτρινους».

Κλείσιμο
Ουσιαστικά όλα άρχισαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου. Ο Ιωνικός έτρεξε το δεύτερο μεγάλο του σερί στο παιχνίδι (0-11) και προηγήθηκε με 61-64 (33’). Ένα τρίποντο του Χάμιλτον έδωσε στον Ιωνικό αέρα τεσσάρων πόντων (71-75), δύο λεπτά πριν το τέλος, για να ακολουθήσουν τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Άρη (75-75, 38:30).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chv2to7xxomh-sf)


Οι «κίτρινοι» έβγαλαν πέντε διαδοχικές καλές άμυνες κι αυτές ουσιαστικά τους έδωσαν τη νίκη σε συνδυασμό με τους πόντους που πήραν στην επίθεση από τους Κάουαν, Τζούστον.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στις πέντε σερί καλές άμυνες που έβγαλε ο Άρης στα τελευταία δύο λεπτά. Από το 71-75 έκανε 8-0 σερί και πήρε τη νίκη.

Ο ΜVP: Ο Άντονι Κάουαν έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του και ουσιαστικά κουβάλησε την ομάδα του στην επίθεση.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ιωνικός δεν πήρε τίποτε από τον Πάρκερ. Ο δε Άρης κέρδισε στο χειρότερο φετινό παιχνίδι του Ολιβιέ Χάνλαν.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Άρης βρήκε ριμπάουντ όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Τζούστον, είχε άμυνα παρόντος του Λόκετ και πήρε βοήθειες από τον Ζίριους Ουίλιαμς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μετά από 21 άστοχες προσπάθειες τριών πόντων σε 13 αγώνες, ο Έρικ Λόκετ βρήκε το πρώτο του τρίποντο στην Basketleague (περίπου) στο 278ο λεπτό συμμετοχής του!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Ιωνικός είχε κερδίσει στην παράταση τον Άρη με 93-83, αλλά μετά τη νίκη «κίτρινων» μάλλον δεν υφίσταται θέμα ισοβαθμίας για να έχει αξία η διαφορά πόντων.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Όπως έγινε και στον πρώτο γύρο, οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα τελευταία δευτερόλεπτα απλά αυτή τη φορά δεν είχαμε παράταση. Ο Άντονι Κάουαν είχε βάλει 25 πόντους και στον αγώνα του πρώτου γύρου.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης έβαλε τον εαυτό του στα δύσκολα καθώς σε δύο περιπτώσεις στη διάρκεια του αγώνα έχασε με χαρακτηριστική ευκολία τις διαφορές που είχε αποκτήσει. Ο Ιωνικός φαίνεται ότι έχει κάνει εξαιρετική επιλογή ξένου παίκτη με τον Ντάνιελ Χάμιλτον


Τα δεκάλεπτα: 17-11, 31-34, 61-52, 79-75.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης