Ίντερ-Γιουβέντους 2-1: Με buzzer-beater του Σάντσες στο 121' το Super Cup στους «νερατζούρι» - Δείτε τα γκολ

Ίντερ-Γιουβέντους 2-1: Με buzzer-beater του Σάντσες στο 121' το Super Cup στους «νερατζούρι» - Δείτε τα γκολ

Η Ίντερ «λύγισε» τη Γιουβέντους σε... νεκρό χρόνο στον τελικό του «Τζουζέπε Μεάτσα» και μετά το πρωτάθλημα, πανηγύρισε και το πρώτο της Σούπερ Καπ από το 2010 και έκτο της ιστορίας της

inter
Μετά από 17 χρόνια, η ιστορία επαναλήφθηκε. Στο δεύτερο Derbi D’ Italia σε τελικό Supercoppa, Ίντερ και Γιουβέντους οδηγήθηκαν ξανά στην παράταση και οι Νερατζούρι όπως το 2005 με τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, έτσι και φέτος λυτρώθηκαν στον έξτρα χρόνο. Αυτή τη φορά, όμως, σε… νεκρό χρόνο.

Ο Αλέξις Σάντσες έντυσε στα Νερατζούρι τον πρώτο τίτλο της σεζόν, ρίχνοντας «μαχαιριά» στους Μπιανκονέρι με γκολ ακριβώς στη συμπλήρωση των 120’, εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Και μετά το πρωτάθλημα, οι Μιλανέζοι σφράγισαν ακόμα μια μεγάλη επιστροφή, στον θρόνο του ιταλικού Σούπερ Καπ μετά το 2010.

Super Champs!! 🏆🥳🙌⚫🔵 INTER 2-1 JUVENTUS | HIGHLIGHTS | SUPERCOPPA 21/22


Ήταν ένας τελικός χωρίς πολλές συγκινήσεις, που παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν, κύλησε σε ισορροπία. Οι Νερατζούρι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 20λεπτο, είδαν τη Γιούβε να κάνει το ένα επιπόλαιο λάθος μετά το άλλο και απείλησαν σημαντικά δύο φορές, πρώτα στο 7’ με την κεφαλιά του Ντε Φράι και δύο λεπτά αργότερα με το άστοχο τελείωμα του Μαρτίνες εντός περιοχής. Ωστόσο, στο δεκάλεπτο 20-30’, όλα άλλαξαν. Η Γιουβέντους σταδιακά «ξεμύτισε» και μπόρεσε να κοντρολάρει το παιχνίδι και στη δική τους πρώτη μεγάλη στιγμή, κατάφερε να βρει δίχτυα! Μπορεί στο 20’ ο Σκρίνιαρ να τον έκοψε τελευταία στιγμή με προβολή, αλλά ο Γουέστον ΜακΚένι πήρε την εκδίκησή του στο 25’, νικώντας στο ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά τον «αδιάβαστο» Ντε Φράι που φέρει μεγάλη ευθύνη γιατί έχασε το μαρκάρισμά του, για το 0-1.

Η χαρά και η ασφάλεια του υπέρ της σκορ κράτησε λίγο, όμως, για τη Γιουβέντους. Στο 35’, ο Έντιν Τζέκο «τσίμπησε» τη μπάλα προ του Ντε Σίλιο και κέρδισε έξυπνα το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λαουτάρο Μαρτίνες, για το άμεσο 1-1. Η Γιουβέντους έκτοτε δεν απείλησε ως το τέλος του αγώνα πέραν των δύο προσωπικών ενεργειών του Μπερναρντέσκι σε ένα δίλεπτο (48’-50’), ο έλεγχος πέρασε σταδιακά εξ ολοκλήρου στη μεριά των γηπεδούχων, ωστόσο, η ομάδα του Ιντζάγκι δεν βρήκε κάτι αξιοσημείωτο πέραν της κεφαλιάς του Ντάμφρις στο 59’ που απέκρουσε ο Περίν ενστικτωδώς και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κλείσιμο
Έτσι, για πρώτη φορά μετά το 2016 ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, οιωνός που δεν συνέφερε τη Γιουβέντους καθώς μετρούσε τρεις ήττες σε πέντε περιστάσεις μετά το 90λεπτο. Αντίθετα, η Ίντερ είχε 3/3 και τελικά η παράδοση συνεχίστηκε.

Με το ματς να έχει «σβήσει» και τις δύο ομάδες να απειλούν με το σταγονόμετρο στον έξτρα χρόνο, μία επίσκεψη στα καρέ του Περίν αρκούσε για να κριθεί ο τίτλος πριν τα πέναλτι. Ο Ντιμάρκο σέρβιρε στον Νταρμιάν, ο οποίος έκανε την προβολή προ του Κιελίνι και με αυτόν τον τρόπο μοίρασε στον Αλέξις Σάντσες, με τον Χιλιανό να βγαίνει μπροστά από τον Ρουγκάνι και μετά από κοντρόλ με το στήθος να πλασάρει άνετα τον Περίν, βάζοντας «φωτιά» στο «Μεάτσα» με… buzzer-beater.



Αυτή είναι η 6η κατάκτηση των Νερατζούρι, μία μακριά από τη Μίλαν που βρίσκεται στη 2η θέση των πολυνικών.



Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντάμφρις (89’ Νταρμιάν), Μπαρέλα (89’ Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς (101’ Ντιμάρκο), Τζέκο (75’ Κορέα), Μαρτίνες (75’ Σάντσες)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντε Σίλιο, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Σάντρο, Μπερναρντέσκι (79’ Αρτούρ), Λοκατέλι (91’ Μπεντανκούρ), Ραμπιό, ΜακΚένι, Κουλουσέφσκι (74’ Ντιμπάλα), Μοράτα (88’ Κεν)


Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

ΑΣΟΕΕ: Συνελήφθησαν έξι άτομα την ώρα που προσπαθούσαν να «στήσουν» στέκι

Ευγένιος Τριβιζάς: «Φαντάζομαι το 2022 με ένα ουράνιο τόξο να το στεφανώνει»

Μάγια Αγγέλου: Η πρώτη μαύρη γυναίκα με το ελληνικό όνομα σε αμερικανικό νόμισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης