Τέλος ο Κόβατς από τη Μονακό - Ποιοι βρίσκονται στη λίστα των διαδόχων για τον πάγκο

Τέλος ο Κόβατς από τη Μονακό - Ποιοι βρίσκονται στη λίστα των διαδόχων για τον πάγκο

Ο 50χρονος Κροάτης τεχνικός, ο οποίος είχε συμβόλαιο με τη Μονακό μέχρι τον Ιούνιο του 2023, έπεσε... θύμα της κακής πορείας της ομάδας σε Γαλλία και Ευρώπη, αλλά και των κακών σχέσεων του  με ορισμένους παίκτες συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού  Μπεν Γιέντερ

niko_kovac
Η υπό του μετρίου εφετινή πορεία της Μονακό, η οποία βρίσκεται στο φινάλε του α’ γύρου στην 6η θέση της Ligue 1 (κι εκτός ευρωπαϊκών θέσεων), οδήγησε στο... πρόωρο «διαζύγιο» των Μονεγάσκων με τον Νίκο Κόβατς το απόγευμα της Πέμπτης (30/12).

Ο Κροάτης τεχνικός, αν κι οδήγησε πέρσι την ομάδα του Πριγκιπάτου στη διεκδίκηση του σαμπιονά ως τις τελευταίες αγωνιστικές, φέτος δεν μπόρεσε να κάνει με τη Μονακό το επόμενο βήμα στην αγωνιστική εξέλιξή της και «πλήρωσε» το... μάρμαρο για τη μέτρια πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, αλλά και τον αποκλεισμό από τη Σαχτάρ στα play offs του Champions League.

Ήδη τα γαλλικά ΜΜΕ έχουν δημοσιεύσει τα πρώτα ονόματα για τους υποψήφιους «διαδόχους» του Κόβατς, με τους Τζέσε Μαρς (πρώην Σάλτσμπουργκ και Λειψία), Φιλίπ Κλεμάν (νυν προπονητής της Μπριζ) και Πάουλο Φονσέκα (πρώην Ρόμα και Σαχτάρ) να έρχονται σε πρώτο πλάνο.

Ο Κόβατς ήταν παρών την Πέμπτη στο προπονητικό κέντρο για να συνεχίσει τη δουλειά με την ομάδα, στην οποία επτά παίκτες βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19. Στη συνέχεια κλήθηκε από τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή Όλεγκ Πετρόφ, ο οποίος του μετέφερε την απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να τον απολύσει άμεσα.

Κλείσιμο
Συνολικά, ο Κόβατς κάθησε στον πάγκο της Μονακό για 74 παιχνίδια, από τα οποία τα 57 στη Ligue 1 (32 νίκες, 11 ισοπαλίες, 14 ήττες).

Η ομάδα του Πριγκιπάτου σε 36 μήνες, μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Δεκεμβρίου 2021, κατάφερε να αλλάξει πέντε προπονητές και συγκεριμένα τους Κοβατς, Τιερί Ανρί (13 Οκτωβρίου 2018 - 19 Ιανουαρίου 2019), Φρανκ Πασί (1 παιχνίδι), Λεονάρντο Ζαρντίμ (25 Ιανουαρίου 2019 - 28 Δεκεμβρίου 2019) και Ρομπερ Μορένο (20 Δεκεμβρίου 2019 -18 Ιουλίου 2020).


Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Λαϊκίζουν όσοι ζητούν μαζικά δωρεάν PCR τεστ σε ιδιωτικά διαγωνιστικά κέντρα

Καταρροή, πονοκέφαλος, κόπωση, φτέρνισμα και πονόλαιμος τα συχνότερα συμπτώματα της Omicron

«Η πανδημία ίσως τελειώσει το 2022» λένε επιστήμονες, πώς θα εξελιχθεί ο κορωνοϊός στο μέλλον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης