Champions League: Η Ζενίτ χάρισε την πρωτιά στη Γιούβε και άφησε δεύτερη την Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

Champions League: Η Ζενίτ χάρισε την πρωτιά στη Γιούβε και άφησε δεύτερη την Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

Μετά από ένα απίθανο ματς γεμάτο ανατροπές η Ζενίτ με γκολ στο 90'+4' ήρθε ισόπαλη  3-3 με την Τσέλσι με αποτέλεσμα οι κάτοχοι του Champions League να τερματίσουν 2οι στον όμιλο πίσω από τη Γιουβέντους που νίκησε με το φτωχό 1-0 την Μάλμε

25035557
Η Τσέλσι προηγήθηκε με 0-1 και 2-3 στο 85', αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη κι έτσι η Γιουβέντους που νίκησε με το φτωχό 1-0 την Μάλμε πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο!

Ζενίτ-Τσέλσι 3-3

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cga6rskol7jl-sf)


Ο Τίμο Βέρνερ έκανε ό,τι μπορούσε για να την «ξελασπώσει», όμως η ρουκέτα του Ερόκιν στο 90+4΄χάρισε τελικά τον βαθμό στη Ζενίτ (3-3) και έριξε την Τσέλσι στην δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο Τόμας Τούχελ επέλεξε να κάνει αλχημείες για την αναμέτρηση στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ και τελικά το πλήρωσε. Η Τσέλσι παρουσίασε πολλές παθογένειες ανασταλτικά και παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Τίμο Βέρνερ, τελικά είδε την «μαχαιριά» του Εροκίν σε νεκρό χρόνο να γράφει το 3-3 και να της στερεί την πρώτη θέση του ομίλου. Το ξεκίνημα ωστόσο δεν μαρτυρούσε τέτοια εξέλιξη για τους Λονδρέζους. Αν μη τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και ονειρικό...

Κλείσιμο
Κι αυτό γιατί μόλις στα 82 δευτερόλεπτα ο Βέρνερ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των Ρώσων και με προβολή έγραψε το 0-1, σκοράροντας το πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία των Μπλε στο Champions League! Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει με το καλησπέρα αυτό που αναζητούσαν, ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και είχαν βάλει πλώρη για μια άνετη επικράτηση. Η υπερβολική χαλάρωση όμως αποδείχθηκε αμάρτημα που δεν γινόταν να συγχωρεθεί. Η Ζενίτ σταδιακά ανέβασε στροφές, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έριξε προειδοποιητική βολή, όταν ο Μάλκολμ βρέθηκε μόνος του απέναντι από την εστία αλλά νικήθηκε κατά κράτος από τον Κέπα (26΄). Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, το πέτυχε ο Κλαουντίνιο.

Στο 38΄ο Σάντος έβγαλε υπέροχη σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο αμαρκάριστος Βραζιλιάνος έγραψε το 1-1 με σκαστή κεφαλιά. Η αντεπίθεση των Ρώσων όμως δεν είχε ολοκληρωθεί. Η δίψα για... αίμα παρέμενε σε κορύφωση και μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Αζμούν ξέφυγε από τα αντίπαλα μαρκαρίσματα, πέρασε τον Κέπα και πλάσαρε για το 2-1 ολοκληρώνοντας την απόλυτη ανατροπή. Αν δεν ήταν μάλιστα ο Ισπανός κίπερ δευτερόλεπτα αργότερα η Ζενίτ θα μπορούσε να είχε βρεθεί προβάδισμα με διαφορά δυο γκολ, όμως τελικά ο Αζμούν δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Στην επανάληψη οι Μπλε γνώριζαν πως έπρεπε να αλλάξουν άρδην την εικόνα τους και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Λουκάκου. Στο 62΄οι φιλοξενούμενοι συνεργάστηκαν άψογα, ο Βέρνερ «έσπασε» την κατάλληλη στιγμή στον Βέλγο και εκείνος έγραψε το 2-2, βρίσκοντας για πρώτη φορά δίχτυα έπειτα από περίπου τρεις μήνες! Η Ζενίτ προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Αζμούν στο 74΄όμως κόντρα στη ροή ο Βέρνερ χτύπησε για δεύτερη φορά (85΄) και φάνηκε προς στιγμήν να λυτρώνει την Τσέλσι, στέλνοντάς την στην κορυφή του ομίλου. Εκεί όμως που όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους, ήρθε η οβίδα του Ερόκιν στο 90+4΄να υπογράψει με τον καλύτερο τρόπο ένα φοβερό ματς με γκολ και θέαμα, το οποίο όμως τελικά έμελλε να στοιχίσει την πρώτη θέση στο σύνολο του Τούχελ.

Ζενίτ (Σερτζέι Σεμάκ): Κερζάκοφ, Καραβάεβ, Μπάριος, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Σάντος, Γουέντελ, Κουζγιάγεφ, Κλαουντίνιο, Μάλκολμ, Αζμούν

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Σαρ, Αθπιλικουέτα, Σαούλ (75΄Μάρκος Αλόνσο), Μπάρκλεϊ (65΄Ζίγιες), Μάουντ, Βέρνερ, Χάντσον - Οντόι (65΄Πούλισικ), Λουκάκου (75΄Χάβερτζ)

Γιουβέντους-Μάλμε 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cga6jwdd2hht-sf)


Η Γιουβέντους δεν έπεισε κόντρα στη Μάλμε, ωστόσο το γκολ του Κεν (1-0) αποδείχθηκε σωτήριο, μιας και η Ζενίτ της έκανε δώρο... πρωτιάς


Η Γιουβέντους νίκησε τη Μάλμε με γκολ του Κεν και από το... πουθενά τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου, αφού η Τσέλσι «αυτοκτόνησε» στην Αγία Πετρούπολη.
Οι Μπιανκονέρι, παρατάχθηκαν με αλλαγές, ωστόσο πήραν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσαν για το γρήγορο γκολ. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απείλησε στο 3′ με κεφαλιά του Ρουγκάνι, ενώ στο 7΄ο Κεν δεν μπόρεσε από κοντά να βρει δίχτυα. Ωστόσο, ο επιθετικός της Γιούβε κατάφερε στο 18ο λεπτό να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπερναρντέσκι.

Η Μάλμε δεν μπορούσε να αντιδράσει, ήταν πίσω από τη σέντρα, ώστε να μην αφήσει τους Ιταλούς να δημιουργήσουν. Βέβαια, στο 45’ η «Μεγάλη Κυρία» θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Αρτούρ έχασε καλή ευκαιρία. Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τη Γιουβέντους να πιέζει και τους Κιν, Ραμπιό να χάνουν καλές ευκαιρίες. Μπορεί η ομάδα του Αλέγκρι να μην πέτυχε δεύτερο γκολ, αλλά στις καθυστερήσεις πανηγύρισε ένα ανέλπιστο δώρο, μιας και η Ζενίτ στο 94′ ισοφάρισε σε 3-3 την Τσέλσι και έδωσε την 1η θέση στους Μπιανκονέρι!

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

5ος Όμιλος
22:00, Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα (Cosmote Sport 2)
22:00, Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου (Cosmote Sport 7)

Βαθμολογία
1.Μπάγερν 15 (19-2)
2.Μπαρτσελόνα 7 (2-6)
3.Μπενφίκα 5 (5-9)
4.Ντ. Κιέβου 1 (1-9)

6ος Όμιλος
22:00, Αταλάντα-Βιγιαρεάλ (Cosmote Sport 5)
22:00, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γιούνγκ Μπόις (Cosmote Sport 3)

Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (10-7)
2.Βιγιαρεάλ 7 (9-7)
3.Αταλάντα 6 (10-10)
4.Γιουνγκ Μπόις 4 (6-11)

7ος Όμιλος
22:00, Σάλτσμπουργκ-Σεβίλλη (Cosmote Sport 8)
22:00, Βόλφσμπουργκ-Λιλ (Cosmote Sport 9)

Βαθμολογία
1.Λιλ 8 (4-2)
2.Σάλτσμπουργκ 7 (6-4)
3.Σεβίλλη 6 (5-4)
4.Βόλφσμπουργκ 5 (4-7)

8ος Όμιλος
Γιουβέντους-Μάλμε 1-0
 Ζενίτ-Τσέλσι 3-3

Βαθμολογία
1.Γιουβέντους 15 (10-6)
2.Τσέλσι 13 (13-4)
3.Ζενίτ 5 (10-10)
4.Μάλμε 1 (1-13)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης