Super League 1, Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Τρίτο «διπλό» και… τρίτος ο ΠΑΣ με κεραυνό του Σάλιακα!

Super League 1, Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Τρίτο «διπλό» και… τρίτος ο ΠΑΣ με κεραυνό του Σάλιακα!

Χάρη στο γκολ του Σάλιακα στο 54’, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την τρίτη του εκτός έδρας νίκη και ισάριθμη στα τελευταία τέσσερα ματς της Super League 1, με 1-0 επί της Λαμίας -που έμεινε στα χaμηλά- φτάνοντας τον τρίτο ΠΑΟΚ!

5452673
Ακόμη μία νίκη στο «σακούλι» του προσέθεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε στο Πανθεσσαλικό της Λαμίας με 1-0 και «σκαρφάλωσε» στην 3η θέση της κατάταξης μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Η Λαμία ξεκίνησε με τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Προβυδάκη, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκέντζογλου, Μπεχαράνο, Τιρόνε στον άξονα με τον τελευταίο να έχει «οργανωτικό» ρόλο, τους Νούνιες, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Τσούκαλο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει τον Λοντίγκιν στο τέρμα, τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τους Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ στον άξονα, τους Σνάιντερ, Μπρένερ στα άκρα και τον Μορέιρα κοντά στον Περέα στα φορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg8gvgy09dsx-sf)


Μόνο μία ευκαιρία (αλλά «μεγάλη») στο πρώτο ημίχρονο
Κλείσιμο
Σέντρα στο ματς και το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, όχι μόνο γιατί δεν είχε σκορ. Οι δύο ομάδες πήγαν σε σετ παιχνίδι, όπου η Λαμία κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα (59%-41% η κατοχή υπέρ της) χωρίς όμως να απειλεί, ο δε ΠΑΣ αναπτύσσονταν κυρίως από τα δεξιά με τον Σάλιακα.

Οι (τυπικά) γηπεδούχοι δεν έβγαλαν τελική μέχρι την ανάπαυλα, παρότι ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα στην τριάδα πίσω από τον φορ (π.χ. είδαμε τον Ρόμανιτς αριστερά/δεξιά και τον Νούνιες κοντά στον Τσούκαλο/δεξιά), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 31' τη μόνη «καθαρή» ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα όταν ο Σνάιντερ υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στα αντίπαλα καρέ, γύρισε και σούταρε αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» παρουσιάζονταν μεν «κάπως» πιο δραστήριος (5-0 οι τελικές), αλλά ως εκεί.

Μία ευκαιρία και στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε ο Σάλιακας
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε αλλά είχαμε σκορ. Σε αντίθεση με το πρώτο ο ΠΑΣ αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε τη μόνη ευκαιρία που είδαμε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όταν ο Σάλιακας με μία «βολίδα» στο 54' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή, βρήκαν 2-3 στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ του Λοντίγκιν αλλά δεν απείλησαν. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» από την πλευρά του «έψαχνε» το τρανζίσιον, σε 1-2 περιπτώσεις βγήκε με αξιώσεις στην κόντρα αλλά ο Τζανετόπουλος αντέδρασε σωστά.

MVP: Ο Σάλιακας. Η πλευρά του δεν δέχθηκε φάσεις και εκείνος «έφτιαξε» τη μοναδική χαμένη του ματς (Σνάιντερ) και φυσικά σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Αυτόματα δεν μπορούσε να είναι κάποιος άλλος κορυφαίος πλην του 25χρονου μπακ.

Στο ύψος του: Ο Καραχάλιος. Ο 25χρονος χαφ «κυριάρχησε» στον άξονα. Η Λαμία δεν βρήκε «μισή» κάθετη και ο μέσος του ΠΑΣ ήταν από τους βασικούς λόγους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρόμανιτς. Είχε ελάχιστες επαφές με την μπάλα, δεν βρήκε χώρους ενώ και δεν βοήθησε ανασταλτικά τον Ανχελ Μαρτίνες στο μαρκάρισμα του Σάλιακα, καθώς ως επί το πλείστον έπαιζε στο αριστερό «φτερό» της Λαμίας.

Η «γκάφα»: Σε μία «υποψία» φάσης της Λαμίας, δεν είχε «καθαρή», ο Τιρόνε δεν εκμεταλλεύτηκε στη σέντρα του Ανχελ Μαρτίνες που πέρασε από τον Πίρσμαν και αυτός ήταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι.

Το «στραγάλι»: Το ματς «βοήθησε» τον Παπαπέτρου και τους βοηθούς του αφού δεν είχε τη «μεγάλη» φάση, ενώ το VAR «χρησιμοποιήθηκε» σε 1-2 περιπτώσεις.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο Πανθεσσαλικό έγινε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό. Η Λαμία δεν έκανε «καθαρή» ευκαιρία, ο ΠΑΣ σκόραρε στη 1 από τις 2 που δημιούργησε και κέρδισε δίκαια.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Προβυδάκης (79' Σκόνδρας), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ (79' Σαραμαντάς), Μπεχαράνο, Γκέντσογλου, Νούνιες (59' Ελευθεριάδης), Τιρόνε (65' Μανουσάκης), Τσούκαλος (60' Αραμπούλι), Ρόμανιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Μπρένερ (72' Λώλης), Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Περέα (90' Λιάσος), Μορέιρα.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης