Ολυμπιακός: Με στόχο να εδραιώσει την πρωτιά απόψε στις 22:00 κόντρα στην Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη

Ολυμπιακός: Με στόχο να εδραιώσει την πρωτιά απόψε στις 22:00 κόντρα στην Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη

Τα πλάνα 11αδας των Πέδρο Μαρτίνς και Όλιβερ Γκλάσνερ, οι δηλώσεις των δυο προπονητών, ο διαιτητής Μαρτίνς και η προϊστορία

el_arabi
Το ιδανικό ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League θα επιδιώξει να συνεχίσει ο Ολυμπιακός απόψε στις 22:00 (CosmoteSport2HD) στην Φρανκφούρτη κόντρα στην Αίντραχτ για την 3η αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τις νίκες με Αντβέρπ και Φενερμπαχτσέ θέλουν να κάνουν το 3Χ3 στο "Deutsche Bank Park", εκεί όπου οι Πειραιώτες θα έχουν στο πλευρό του περισσότερους από 2.000 οπαδούς τους και να εδραιώσουν την πρωτοπορία τους, αλλά και τις προοπτικές τους για πρόκριση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, που δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα πλην του τραυματία εδώ και καιρό Κώστα Φορτούνη, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αναμέτρησης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (20/10), με τον Πορτογάλο προπονητή να ξεκαθαρίζει πως στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας, προκειμένου να κατακτήσουν το τρίποντο, είναι να πάρουν την κατοχή της μπάλας για να αντιμετωπίσουν τη δύναμη και το κάθετο και γρήγορο παιχνίδι των Γερμανών.

Μαρτίνς: "Πάντα παίζουμε για τη νίκη, η Άιντραχτ είναι δυνατή ομάδα που παίζει γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο"

"Σίγουρα το κίνητρο είναι το ίδιο όπως και στο ματς με την Φενέρμπαχτσε, πάντα μπαίνουμε για να πάρουμε τη νίκη και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορές, αύριο θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και η οποία παίζει γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο, με δύναμη. Εμείς θα θέλουμε να πάρουμε την κατοχή της μπάλας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με εξυπνάδα. Έχουμε κίνητρο να είμαστε καλοί, για να το κάνουμε κόντρα σε μία τόσο καλή ομάδα θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη μπάλα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το δυνατό στοιχείο της Άιντραχτ που είναι η φυσική κατάσταση και η δύναμη των παικτών", τόνισε αρχικά ο Πέδρο Μαρτίνς στην τοποθέτησή του για το αποψινό παιχνίδι.

Καμαρά: "Όλα οφείλονται στην σκληρή δουλειά"

Όσον αφορά στους παίκτες του Ολυμπιακού, εκπροσωπήθηκαν από τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν περίμενε πως θα έχει τέτοια συνεισφορά στη νέα του ομάδα από τόσο νωρίς, είπε:

"Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί για μένα στον Ολυμπιακό τόσο γρήγορα μια τέτοια εξέλιξη. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς γρήγορα σε μια μεγάλη ομάδα. Τα πράγματα όμως πήγαν πολύ καλά για μένα, από την πρώτη στιγμή ο προπονητής μού έδειξε εμπιστοσύνη και είχα την υποστήριξη από τα αδέρφια μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, αλλά όλα αυτά να ξέρετε πως οφείλονται στην πολλή και σκληρή δουλειά".

Κλείσιμο


Τα πλάνα 11αδας του Πέδρο Μαρτίνς

Το τετραήμερο από σήμερα μέχρι και την Κυριακή με Άιντραχτ και ΠΑΟΚ στο πρόγραμμα προβληματίζει τον Πέδρο Μαρτίνς και αναμένεται να επηρεάσει τις αποφάσεις του για το αρχικό σχήμα, καθώς δεν θέλει να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση προ 15 ημερών όταν οι πανηγυρισμοί για το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκαν σε γκρίνιες για τους βαθμούς που πέταξε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δοκιμάσει αρκετά σχήματα στις τελευταίες προπονήσεις, όμως αυτό που φαντάζει επικρατέστερο είναι το 4-3-3 με Βατσλίκ στα δοκάρια, Λαλά δεξιά στην άμυνα, Ρέαμπτσιουκ αριστερά και Παπασταθόπουλος με Σισέ στα στόπερ. Μπροστά τους θα είναι ο Εμβιλά και τις άλλες δύο θέσεις στα κεντρικά χαφ διεκδικούν ο Μαντί Καμαρά, ο Μπουχαλάκης και ο Κούντε. Στην επίθεση προβάδισμα για να ξεκινήσουν το ματς έχουν ο Μασούρας, ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Ελ Αραμπί αντί του Τικίνιο.

Ολυμπιακός: Η προπόνηση πριν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης



Τα πλάνα 11αδας του Όλιβερ Γκλάσνερ

Τη νίκη θέλει και η Άιντραχτ για να ανέβει αυτή στην κορυφή της βαθμολογίας και να υπερκεράσει την ήττα στο γερμανικό πρωτάθλημα από τη Χέρτα με 2-1 που της... έσπασε το αήττητο των 22 εντός έδρας αγώνων στη Bundesliga.

Ο προπονητής της Άιντραχτ, Όλιβερ Γκλάσνερ, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και τόνισε πως αν η ομάδα του θέλει το τρίποντο θα πρέπει να παίξει ψύχραιμα και να δώσει κάτι παραπάνω από το 100% απέναντι στους Πειραιώτες.

"Όποιος θεωρείται φαβορί δεν σημαίνει ότι κερδίζει. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που συνήθως παίζει στο Champions League. Βεβαίως η μοναδική τους ήττα φέτος τους οδήγησε εκτός Champions League. Από τότε δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα. Είναι μία πάρα πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και μπορεί να αλλάξει την ταχύτητα της με οργάνωση. Είδαμε το ματς με τη Φενέρ που με οργάνωση και ταχύτητα κατάφεραν να αλλάξουν το ματς. Είναι μία ομάδα που έχει δεχτεί γκολ και κυρίως από στατικές φάσεις. Το θέμα είναι διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Είδαμε ότι το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε από τη Χέρτα δημιούργησε ανασφάλεια στην ομάδα. Πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και να παίξουμε σαν ίσος προς ίσο. Πρέπει να δώσουμε το 110% για να νικήσουμε", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή της Άιντραχτ αναφορικά με την κόντρα με τον Ολυμπιακό

Ο 47χρονος Αυστριακός τεχνικός δεν υπολογίζει τους αναπληρωματικούς Μπαρκόκ και Λεντς, ενώ αντίθετα είναι διαθέσιμος μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας ο Ρόντε. Η διάταξη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο θα είναι με τρεις αμυντικούς πίσω σε σχηματισμό 3-2-3-2. Στα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τραπ, Χίντερεγκερ, Χασέμπε, Εντικά οι τρεις της άμυνας και οι Σο, Γιάκιτς τα δυο κεντρικά χαφ. Μπροστά τους είναι οι Ντουρμ, Καμάντα, Κόστιτς και στην επίθεση οι Πασιένσια και Μπορέ.



Η προϊστορία

Ο Ολυμπιακός μπορεί να συναντάει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για πρώτη φορά, ωστόσο είναι η 10η στην ιστορία του που τίθεται αντιμέτωπος με μια γερμανική ομάδα.

Στις προηγούμενες 9 φορές, οι «ερυθρόλευκοι», μετρούν 2 προκρίσεις (από ομίλους), 4 τρίτες θέσεις που οδήγησαν στο Γιουρόπα Λιγκ και 3 αποκλεισμούς (2 από νοκ άουτ και 1 από φάση ομίλων).

Όλα αυτά σε ένα σύνολο 17 αγώνων (υπήρξε ένας μονός αγώνας), στους οποίος μέτρησαν 5 νίκες και 12 ήττες, με την ισοπαλία να απουσιάζει.

Από τους αγώνες με Γερμανούς που αποτελούν σταθμό στην ιστορία των «ερυθρολεύκων» είναι η εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης για τους ομίλους του Champions League με 3-1, το πρώτο διπλό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που σημειώθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2007, στο «Βάζερστάντιον».

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 Ch. L. 2007/08


Πέντε χρόνια πριν είχε προηγηθεί η μεγάλη παράσταση στη Ριζούπολη και το 6-2 επί της Λεβερκούζεν και πάλι για τους ομίλους του Champions League.

OLYMPIAKOS-BAYERN LEVERKUSEN 6-2 CHAMPIONS LEAGUE 2002-03


Ο Ολυμπιακός έχει επίσης να θυμάται ένα ευρύ 4-0 επί της Χέρτα Βερολίνου για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA (18/12/2008), με την νίκη να του δίνει την πρόκριση για την φάση των 32 της διοργάνωσης.


Ο διαιτητής Μαρτίνς

Ένας συμπατριώτης και συνεπώνυμος του προπονητή του Ολυμπιακού ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει το ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο λόγος για τον Τιάγκο Λόπες Μαρτίνς.

ref


Ο Πορτογάλος διαιτητής είχε διευθύνει και το Γρανάδα-ΠΑΟΚ 0-0 την περσινή αγωνιστική περίοδο για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης (29/10/2020). Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Πίντος, Μότα, στο VAR οι Πινέιρο, Γκοντίνιο καια 4ος ο Μαλέιρο.

Φέτος ο 41χρονος διαιτητής είχε «σφυρίξει» στο Λέστερ-Νάπολι 2-2, το Άλκμαα-Σέλτικ 2-1 και το Βικτόρια Πλζεν-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τη χαλάρωση των μέτρων: Αυξάνεται από το 80% στο 90% η χωρητικότητα στα γήπεδα της χώρας

Ντόναλντ Τραμπ: Ανήγγειλε την ίδρυση δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που τον βάφτισε «Truth Social»

Γκουίνεθ Πάλτροου: «Περήφανος» που η μαμά του πουλάει δονητές δηλώνει ο 15χρονος γιος της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης