Πένθος στο ελληνικό βόλεϊ για την απώλεια του Ηρακλή Δωριάδη
Απεβίωσε σήμερα (7/7) σε ηλικία 72 ετών ο Ηρακλής Δωριάδης, ένας από τους θρύλους του ελληνικού βόλεϊ το οποίο υπηρέτησε τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής για πάνω από τέσσερις δεκαετίες
Ο Ηρακλής Δωριάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1954. Φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού από το 1977 έως το 1986 και ολοκλήρωσε την αγωνιστική καριέρα του στον Εθνικό Πειραιώς το 1990.
Ως προπονητής εργάστηκε σε μεγάλες ομάδες του ελληνικού βόλεϊ. Μεταξύ αυτών ήταν οι, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Γαλάτσι, Αγία Παρασκευή, Ηλιούπολη, Εθνικός Πειραιώς, Αστέρας Αγίου Δημητρίου και η ΑΕΚ. Επίσης, διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών.
Ο Ηρακλής Δωριάδης με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας βόλεϊ (με το Νο5) έχοντας αριστερά του τον Γιάννη Λάιο και δεξιά του τους Μιχάλη Κολιόπουλο, Δημήτρη Γόντικα, Στέφανο Πολύζο, Στέλιο Καζάζη.
Από το 2000 έως το 2012 ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών, προσφέροντας σημαντικό έργο στην ανάδειξη και διατήρηση της ιστορίας του αθλήματος.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 11:30, στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας