Διαψεύδει η Περιφέρεια Αττικής για το γήπεδο της ΑΕΚ: Τα έργα υπογειοποίησης συνεχίζονται κανονικά

Διαψεύδει η Περιφέρεια Αττικής για το γήπεδο της ΑΕΚ: Τα έργα υπογειοποίησης συνεχίζονται κανονικά

«Η έγκαιρη ολοκλήρωση του γηπέδου της ΟPAP Arena και των συνοδών έργων, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος έχει δεσμευθεί για την απόλυτη τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων με το μεγάλο αυτό εγχείρημα πλευρών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

5264501
Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει κατηγορηματικά πως σταμάτησαν τα έργα υπογειοποίησης στο γήπεδο της ΑΕΚ τονίζοντας πως συνεχίζονται κανονικά.

Με αφορμή μιας σειράς αναρτήσεων στα ηλεκτρονικά κυρίως μέσα ενημέρωσης, όπου γίνεται αναφορά σε υπηρεσιακό έγγραφο για διακοπή εργασιών της αναδόχου εταιρείας του έργου:

«Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας», η Περιφέρεια Αττικής ξεκαθαρίζει ότι:

1. Δεν υπάρχει καμία διακοπή στις εργασίες του συγκεκριμένου έργου, το οποίο υλοποιείται κανονικά, εντός χρονοδιαγραμμάτων και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
2. Η ανάδοχος εταιρεία ουδέποτε σταμάτησε να εκτελεί το έργο.
3. Η έγκαιρη ολοκλήρωση του γηπέδου της ΟPAP Arena και των συνοδών έργων, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος έχει δεσμευθεί για την απόλυτη τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων με το μεγάλο αυτό εγχείρημα πλευρών.

Νωρίτερα η, ανάδοχος εταιρία, ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχε αξιώσει, με έγγραφό της, στην Περιφέρεια τη διακοπή εργασιών λόγω της μη καταβολής του 11ου λογαριασμού, κατηγορώντας την Περιφέρεια Αττικής ότι δεν ανταποκρίθηκε στις οικονομικές της υποχρεώσεις επί του έργου!

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών έκανε αποδεκτή την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του έργου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρείας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου: «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας», αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού, πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16».

Νωρίτερα η ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχε αξιώσει με έγγραφό της στην Περιφέρεια τη διακοπή εργασιών λόγω της μη καταβολής του 11ου λογαριασμού, που σημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν ανταποκρίθηκε στις οικονομικές της υποχρεώσεις επί του έργου!

Το ερώτημα φυσικά που τίθεται πλέον και μένει να απαντηθεί από τους υπεύθυνους και δη την Περιφέρεια Αττικής είναι απλό: τι σημαίνει αυτό σε απόλυτο βαθμό σχετικά με την πορεία της υπογειοποίησης; Πόσο την επηρεάζει και τι αλλάζει στα έως τώρα (χρονικά και μη) δεδομένα ολοκλήρωσης του γηπέδου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα...
1_191609

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων - Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

H Adele προαναγγέλλει την κυκλοφορία νέου τραγουδιού - Βίντεο

Τσάρλι Σιν: Δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του Ντενίζ Ρίτσαρντς



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης