EuroLeague: Τι ισχύει με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο και τις αναβολές

EuroLeague: Τι ισχύει με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο και τις αναβολές

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε το Υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει τη σεζόν 2021-22 όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

osfp_euroleague
Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ανακοίνωσε επισήμως το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που θα ισχύσει τη νέα σεζόν σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Στα σημαντικότερο σημεία, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως παραμένει το μέτρο της αναβολής ενός αγώνα μέχρι τρεις φορές, όπως και η κατοχύρωση του ματς με 20-0 κατά της ομάδας που αδυνατεί να ταξιδέψει πέρα του συγκεκριμένου αριθμού για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Με 20-0 θα χάνει τον αγώνα και οποιαδήποτε ομάδα αρνηθεί να συμβαδίσει με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της διοργάνωσης. Από κει και πέρα, ο αριθμός των παικτών που θα πρέπει να έχει διαθέσιμους μια ομάδα για να παραταχθεί σε ένα ματς είναι οκτώ. Όσοι παίκτες, προπονητές και μέλη ομάδων δεν έχουν εμβολιαστεί, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μοριακό τεστ τρεις μέρες πριν το κάθε παιχνίδι όταν αγωνίζονται εκτός έδρας και δυο μέρες πριν από την κάθε εντός έδρας αναμέτρηση.

Οι ιθύνοντες της διοργάνωσης θα μπορούν σε συνεργασία με τις ομάδες να διεξάγουν κάποιο ματς σε άλλη χώρα αν υπάρχει πρόβλημα με τα εγχώρια μέτρα, που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της αναμέτρησης. Το deadline της διοργάνωσης σχετικά με την ημερομηνία που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όποια παιχνίδια έχουν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων ορίστηκε για της 14 Απριλίου του 2022. Τα playoffs θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στις 6 Μαΐου 2022.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τζούλια Νόβα: Το μανιφέστο για τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης που επέλεξε να φορέσει

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Όταν ο Μπελμοντό έσπαγε πιάτα στην Αθήνα (και τον κυνηγούσε ο εισαγγελέας)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης