US Open, Σάκκαρη: Στους «8» τους US Open μετά από ματς θρίλερ 3,5 ωρών

US Open, Σάκκαρη: Στους «8» τους US Open μετά από ματς θρίλερ 3,5 ωρών

2-1 τα σετ με Αντρεέσκου (6-7, 7-6, 6-3) - Η Μαρία Σάκκαρη για πρώτη φορά στην καριέρα της στους «8» του  US Open - Εχασε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο και να πάρει τελικά τη νίκη που θα τη φέρει αντιμέτωπη με την Καρολίνα Πλίσκοβα στον μεθαυριανό προημιτελικό

sakkari_usopen_art
Μία ακόμη τεράστια εμφάνιση, μια ακόμη μεγάλη νίκη για την απίστευτη Μαρία Σάκκαρη η οποία σε δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά Grand Slam φτάνει στους 8. Το έκανε πριν από λίγους μήνες στο Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της, το έκανε και σήμερα στη Νέα Υόρκη μετά από μία επική μάχη με την Μπιάνκα Αντρεέσκου (νικήτρια του US Open το 2019) που διήρκησε 3.5 ώρες.



Κι είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι στη μοναδική φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες Σάκκαρη και Αντρεέσκου (τον περασμένο Απρίλιο στο Μαϊμάμι Open) πάλι ο αγώνας κρίθηκε στα τρία σετ, αλλά τότε είχε νικήσει η Καναδή (7-6, 3-6, 7-6). Σήμερα όμως ήταν η σειρά της Μαρίας να πανηγυρίσει, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο τρίτο σετ η Αντρεέσκου έκανε υπερπροσπάθεια για να ολοκληρώσει το ματς καθώς έπαιζε πρόβλημα στον προσαγωγό.



Ο αγώνας

Κλείσιμο
Η εκκίνηση του αγώνα ήταν συναρπαστική... Η Μαρία ανέτρεψε το 30-0 στο σερβίς της Καναδής και έφτασε σε μπρέικ πόιντ, όμως η Αντρεέσκου όχι μόνο το έσβησε και κράτησε το σερβίς, αλλά έκανε η ίδια το μπρέικ σ' ένα γκέιμ όπου η Μαρία έκανε τρία διπλά λάθη στο σερβίς της!

Μάλιστα στο τρίτο γκέιμ αν και προηγήθηκε με 0-30 και πάλι δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο σερβίς της αντιπάλου της η οποία έφτασε με τέσσερις αναπάντητους πόντους στην κατάκτηση και του τρίτου γκέιμ...

Η Αντρέεσκου έφτασε σε νέο μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ, αλλά η Μαρία με τρία σερβίς το ένα καλύτερο από το άλλο μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της και να κρατηθεί στο σετ. Κι ενώ έφτασε στο 30-30 στο επόμενο, η Καναδή βρήκε τον τρόπο σερβίβοντας και πάλι εξαιρετικά να φτάσει το 1-4...

Τα δύο κορίτσια σιγά, σιγά έβρισκαν τον ρυθμό τους με την Αντρέεσκου να φτάνει και πάλι σε μπρέικ πόιντ, ωστόσο η Μαρία έβγαλε αντίδραση και μπόρεσε να μειώσει το σκορ αποφεύγοντας ένα καταδικαστικό δεύτερο μπρέικ κι αμέσως μετά βρήκε το μπρέικ που έψαχνε.

Καταφέρνοντας να βρει απαντήσεις στα σερβίς της Καναδής η Μαρία άντεξε στα ράλι και οδήγησε την αντίπαλο της σε λάθη για να μειώσει σε 4-3 και κράτησε το δικό της σερβίς για το 4-4 δίνοντας παράταση στο θρίλερ...

Οι δύο αθλήτριες έφτασαν στο 6-6, αφού όμως στο 12ο γκέιμ η Αντρέεσκου έφτασε σε σετ πόιντ (30-40) το οποίο έσβησε η Μαρία, αλλά στο τάι μπρέικ η Καναδή ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Έκανε νωρίς το μίνι μπρέικ (0-2) και στο 2-4 ήρθε ένα δεύτερο για να τελειώσει το σετ.



Στην εκκίνηση του 2ου σετ είχαμε καταιγίδα από μπρέικ... Η Μαρία αν και βρέθηκε στο 0-30 κράτησε το δικό της σερβίς για το πρώτο της προβάδισμα στο ματς και αμέσως μετά έκανε το μπρέικ για το 2-0 με τον ίδιο τρόπο (από 0-30). Η απάντηση της Αντρεέσκου ήταν όμως άμεση και με πολύ επιθετικές επιστροφές έκανε εύκολα το μπρέικ.



Η Καναδή προηγήθηκε 15-30 στο σερβίς της, όμως η Μαρία ήταν εξαιρετική στα ράλι που ακολούθησαν και έφτασε στο 3-1. Στο επόμενο γκέιμ έγινε φοβερή μάχη με τη Μαρία να φτάνει στο 40-30 και να ακολουθεί ένας τρομερός πόντος όπου η Αντρεέσκου βρήκε δύο φορές σε επιστροφές την τελική γραμμή και το πέρασμα της Μαρίας ήταν ελάχιστα άουτ. Το 4-1 δεν έγινε και η Αντρεέσκου έφτασε στο μπρέικ μειώνοντας σε 3-2 για να μπορέσει να κρατήσει το σερβίς της και να ισοφαρίσει σε 3-3 μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά...

Στα δύο επόμενα γκέιμ τα μπρέικ σταμάτησαν για το 4-4 με την Μαρία να φτάνει στο 30-0 στο 9ο γκέιμ, αλλά να κάνει τρία σερί λάθη δίνοντας μπρέικ πόιντ στο χειρότερο δυνατό σημείο. Εκεί όμως έβγαλε πάλι αντίδραση και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και το προβάδισμα (5-4).

Η Αντρέεσκου όμως απάντησε με ένα εύκολο γκέιμ για το 5-5 με τη Μαρία να προηγείται με 40-15, αλλά να κάνει συνεχόμενα λάθη που έφεραν την Αντρέεσκου σε μπρέικ πόιντ. Εκεί ακολούθησε ένα πραγματικό θρίλερ που έληξε μετά από 10 λεπτά με τη Μαρία να κρατάει το σερβίς της.

Η Αντρεέσκου φάνηκε ότι θα κρατήσει πάλι εύκολα το σερβίς της αλλά το 40-15 έγινε 40-40 με τη Μαρία να χάνει την ευκαιρία καθώς με δύο λάθη (στο πρώτο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ) το σετ πήγε στο τάι μπρέικ.



Εκεί η Αντρεέσκου έκανε πάλι πρώτη το μπρέικ, αλλά η Μαρία απάντησε άμεσα (0-1, 2-1) κι έφτασε σε τριπλό σετ μπολ (6-3). Η Αντρεέσκου όμως βρήκε δύο μεγάλα σερβίς (6-5) και η Σάκκαρη επέλεξε να κλείσει τον επόμενο πόντο με ντροπ σοτ το οποίο δεν της βγήκε με την Αντρεέσκου να βρίσκει πόντο με βολέ πάνω στη γραμμή! Πλέον τα πράγματα ήταν οριακά, αλλά παρά την πίεση η Μαρία μπόρεσε να πάρει τους δύο επόμενους πόντους ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.



Το τρίτο σετ όμως δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς η Αντρεέσκου έκανε το μπρέικ, ωστόσο η απάντηση της Μαρίας ήταν καταπληκτική καθώς τα δύο επόμενα γκέιμ δεν έχασε πόντο, ανέκτησε ξανά το προβάδισμα (2-1) για να φτάσουμε στο 2-3 όπου προέκυψε πεντάλεπτη διακοπή με την Αντρεέσκου να ζητά ιατρικό τάιμ άουτ και να φεύγει στα αποδυτήρια.

Επέστρεψε έχοντας δεμένο το αριστερό της πόδι κι ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να κινηθεί με ιδιαίτερη ευκολία με το 3-3 να έρχεται εύκολα και στο επόμενο γκέιμ η Μαρία πήρε το προβάδισμα κάνοντας το μπρέικ για να ακολουθήσει ένα ψυχοβγαλτικό γκέιμ.



Η Αντρεέσκου με δύο εκπληκτικά περάσματα όπου ήταν φανερό ότι έδινε ότι είχε και δεν είχε, έφτασε σε μπρέικ πόιντ με τη Μαρία να το σβήνει αμέσως και να κρατά το σερβίς της για το 5-3.

Η Μαρία είχε το ξεκάθαρο προβάδισμα και έφτασε σε διπλό ματς πόιντ, όμως βιάστηκε να τελειώσει τον αγώνα και η Αντρεέσκου τα έσβησε, όπως και το τρίτο, όμως στο 4ο έστειλε το σμας στο φιλέ και την Μαρία στους 8 του US Open!

Αναλυτικά τα ζευγάρια στους 8:

Έμα Ραντουκάνου (Βρετανία, Νο140) - Μπελίντα Μπέντσιτς (Ελβετία, Νο12)
Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία, Νο4) - Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα, Νο18)
Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία, Νο5) - Λέιλα Φερνάντεζ (Καναδάς, Νο73)
Μπάρμπορα Κρεϊτζίκοβα (Τσεχία, Νο9) - Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία, Νο2)


Ειδήσεις σήμερα:

Καρδίτσα: Eισαγγελική έρευνα προς πάσα κατεύθυνση για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού

Mad Clip: Οι θαυμαστές του τον αποχαιρετούν με «γκαζιές» έξω από την εκκλησία

Μίκης Θεοδωράκης: Με τραγούδια και χειροκροτήματα υποδέχθηκε το πλήθος τη σορό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης