Προκριματικά Μουντιάλ: Απίθανος διάλογος Φαν Χάαλ με δημοσιογράφο «Δεν έχεις ιδέα από ποδόσφαιρο»

Προκριματικά Μουντιάλ: Απίθανος διάλογος Φαν Χάαλ με δημοσιογράφο «Δεν έχεις ιδέα από ποδόσφαιρο»

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει αύριο (7/9, 21:45) την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου των οράνιε όλα τα λεφτά ήταν ο διάλογος του Λουίς Φαν Χάαλ με τον δημοσιογράφο Βαλεντίν Ντρίεσεν για το 3-5-2, την Τσέλσι και το αμυντικό στιλ ποδοσφαίρου

LuisVanGaal
Πέρα από ένας καλός προπονητής ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι γνωστός και για τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα και τις εκρήξεις του... Μία εκ των οποίων σημειώθηκε σήμερα όταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας De Telegraf Βαλεντίν Ντρίεσεν (ο οποίος του έχει ασκήσει κριτική μέσα από τη στήλη του) διαφώνησε μαζί του ανοικτά για την πρόθεση του να αλλάξει σύστημα στους οράνιες μετατρέποντας το 4-3-3 σε 3-5-2.

Το πρώτο «χτύπημα» του Ντρίεσεν είχε έρθει μέσα από την στήλη του την Κυριακή όταν μετέφερε τις πληροφορίες για αλλαγή συστήματος, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι καταστροφικό για την Εθνική. «Δεν έχει νόημα γιατί κερδίσαμε με 4-0 το Μαυροβούνιο, η ομάδα έπαιξε καλά και δεν έχει τους παίκτες να παίξει αυτό το σύστημα».



Στη σημερινή συνέντευξη λοιπόν αρκούσε μια αναφορά του Φαν Χάαλ για τις δυσκολίες του αγώνα με την Τουρκία για να ανέβουν οι τόνοι. «Δεν θα είναι εύκολα... Δείτε τα άλλα αποτελέσματα μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ιταλία έχει δύο ισοπαλίες. Το αμυντικό ποδόσφαιρο έκανε την εμφάνιση του και παίρνει το χειροκρότημα», είπε ο Ολλανδός τεχνικός χειορκοτώντας κι απαντώντας έμμεσα στην κριτική που έχει δεχθεί κι ακολούθησε ο εξής απίθανος διάλογος. (23'30

Ντρίεσεν:«Μα αυτός που χειροκροτεί είστε εσείς... Κι εσείς θέλετε να παίξετε σαν την Τσέλσι και την Λίβερπουλ»

Φαν Χάαλ: «Στα δικά σου μάτια αυτό είναι αμυντικό ποδόσφαιρο;»

Ντρίεσεν: «Αυτό που παίζει η Τσέλσι ναι...»

Φαν Χάαλ: «Καθόλου Βαλεντάιν! Δεν έχεις ιδέα από ποδόσφαιρο... Λυπάμαι που το λέω, αλλά είσαι απλά ένας δημοσιογράφος. Θέλεις να εφαρμόσεις το όραμά σου, αλλά δεν έχεις όραμα για το ποδόσφαιρο. Έχεις όραμα για την εφημερίδα σου. Φανταστικό... Προσελκύεις την προσοχή κι αυτό συνεχίζεται. Αλλά με το 3-5-2 ή το 5-3-2 μπορείς να επιτεθείς εξίσου καλά. Η Τσέλσι το δείχνει σε κάθε παιχνίδι με διαφορετικούς σχηματισμούς. Και βγάζω το καπέλο μου στον κύριο Τούχελ γιατί το έκανε αναλαμβάνοντας μια ομάδα στης μέση της χρονιάς»

Ντρίεσεν: «Δηλαδή στον αγώνα Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι σας άρεσε περισσότερο η Σίτι απ' ότι η Τσέλσι;»

Φαν Χάαλ: «Ναι, φυσικά! Πρέπει να διαβάσει το βιβλίο μου αν και προφανώς δεν θα το κάνεις...»

Το επίμαχο κομμάτι ξεκινά από το 23ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί

Persconferentie Louis van Gaal + Memphis | WK-kwalificatie Oranje


Ντρίεσεν: «Κι όμως κάνεις λάθος γιατί το έχω...»

Φαν Χάαλ: «Άρα διάβασες τι είπα στον Πεπ Γκουαρδιόλα;»

Ντρίεσεν: «Μα το όραμα που περιγράφεις στο βιβλίο σου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το όραμα που έχεις τώρα!»

Φαν Χάαλ: «Έχεις ακούσει ποτέ τη λέξη εξέλιξη; Κι εγώ βελτιώνομαι κι ο Μέμφις (σ.σ. έδειξε τον Ντεπάι που ήταν δίπλα του) βελτιώνεται και εξελίσσεται»

Ντρίεσεν: «Κι εγώ ακόμη και τώρα που είμαι στα 70... Κι αν όλοι συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο τότε όντως μπορείτε να ξεχωρίσετε παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό θέλουμε κι αυτό κάναμε πάντα στην Ολλανδία».

Φαν Χάαλ: «Με το 3-5-2 μπορείς να παίξεις ξεχωριστό ποδόσφαιρο. Απλά εσύ δεν το θέλεις. Να το γράψεις λοιπόν ξανά και ξανά. Είναι πολύ εύκολο για σένα να το γράψεις και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης