Ολυμπιακοί Αγώνες: Άλλαξε στάση η ΔΟΕ για τις μάσκες στο βάθρο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άλλαξε στάση η ΔΟΕ για τις μάσκες στο βάθρο

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας έκανε γνωστό οτι στο εξής όποιος αθλητής ή αθλήτρια ή ομάδες ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών θα έχουν το δικαίωμα να αφαιρούν για μισό λεπτό τις μάσκες από τα πρόσωπά τους

mask_tokyo_30
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να επιστρέψει στους αθλητές που ανεβαίνουν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο να μπορούν για 30 δευτερόλεπτα να αφαιρούν τις μάσκες απο τα πρόσωπά τους για τις φωτογραφίες και μετά να τις ξαναφορούν.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε όλους τους Ολυμπιακούς χώρους, τόσο εντός όσο και εκτός, για όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τα ΜΜΕ, ως μέρος των αυστηρών μέτρων των διοργανωτών Αγώνων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αμερικανός Τσέις Κάλιζ έβγαλε τη μάσκα του στο βάθρο των νικητών, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα 400μ. μικτής ατομικής ανδρών, αγκαλιάζοντας τον συμπατριώτη του, Τζέι Λίδερλαντ, ο οποίος με 4:10.28 πήρε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Το ίδιο έκανε και ο Αυστραλός Μπρέντον Σμιθ, ο οποίος πήρε το χάλκινο. Ακολούθησαν οι 12 αθλήτριες από την Αυστραλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο βάθρο για την τελετή στα 4X100 ελεύθερου των γυναικών, οι οποίες δεν φορούσαν μάσκες και αγκαλιάζονταν.

Η συγκεριμένη ενέργεια, σε συνδυασμό με την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ του αγωνίσματος έκαναν την ΔΟΕ να αλλάξει στάση.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας έκανε γνωστό ότι εδώ και λίγες ώρες ο κανονισμός άλλαξε με παρέμβαση της ΔΟΕ και στο εξής όποιος αθλητής ή αθλήτρια ή ομάδες ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών θα έχουν το δικαίωμα να αφαιρούν για μισό λεπτό τις μάσκες από τα πρόσωπά τους, προκειμένου να βγαίνουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Κλείσιμο
«Η ΔΟΕ μας κοινοποίησε τους νέους κανόνες. Σύμφωνα με αυτούς οι αθλητές μπορούν να βγάζουν τη μάσκα για 30 δευτερόλεπτα πάνω στο βάθρο, για τις φωτογραφίες και μετά είναι υποχρεωμένοι να τις ξαναφορούν.

Οι αθλήτριές μας ακολούθησαν τη σχετική οδηγία που έλεγε ότι μπορούσαν να βγάλουν τις μάσκες. Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε πως όλα έγιναν σωστά», τόνισαν οι εκπρόσωποι της Αυστραλίας, ενώ η ΔΟΕ ξεκαθάρισε πως έχει κάνει αυστηρές συστάσεις στους αθλητές να αποφεύγουν τις αγκαλιές πάνω στο βάθρο.

«Είμαστε μαζί με τους αθλητές, όμως, δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αυστηροί κανόνες που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε. Ζητάμε από όλους να υπακούουν σε αυτούς. Είναι σημαντικό για όλα τα αθλήματα, για όλους όσοι εμπλέκονται και για τους Ιάπωνες φίλους μας και θα στέλναμε με αυτό τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

Στο μεταξύ, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο, ενημέρωσαν χθες (25/07) για 10 νέα κρούσματα Covid-19, οπότε αυτά που συνδέονται άμεσα με τη διοργάνωση έφτασαν στον συνολικό αριθμό των 132.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ποια νησιά είναι μια ανάσα πριν το «κόκκινο»

Καύσωνας από την Αφρική θα σαρώσει από την Τετάρτη - Καλλιάνος: Ακόμη και 45 βαθμούς Κελσίου

Τυνησία: Ο πρόεδρος ανέστειλε το Κοινοβούλιο και απέπεμψε τον πρωθυπουργό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης