Κορωνοϊός: Ποια νησιά είναι μια ανάσα πριν το «κόκκινο»

Κορωνοϊός: Ποια νησιά είναι μια ανάσα πριν το «κόκκινο»

Η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει κυρίως παιδιά και νέους – Κρήτη και Θεσσαλονίκη προβληματίζουν τους ειδικούς - Δήμαρχος Μήλο στο protothema.gr  «δεν έχουμε κρούσματα στο νησί, δεν είμαστε κόκκινοι»

port-embarking-0

Συναγερμός έχει σημάνει από την έκρηξη των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ήδη, πολλά νησιά βρίσκονται μια ανάσα πριν το κόκκινο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πρόκειται για νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος. 

Οι επιστήμονες, πέραν του εμβολιασμού προτείνουν να υπάρχει κοινωνική «φούσκα» και στις διακοπές, δηλαδή συγκεκριμένη και σταθερή παρέα που δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Κι αν ήδη η επιδημιολογική κατάσταση είναι επιβαρυμένη, το μεγάλο στοίχημα είναι ο Αύγουστος, οπότε και αναμένεται ότι θα κορυφωθεί η τουριστική περίοδος, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να φοβούνται ακόμη και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

«Δεν έχουμε κρούσματα στο νησί» δηλώνει στο protothema.gr ο δήμαρχος Μήλου,  Μανώλης Μικέλης

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε ο δήμαρχος της Μήλου, Μανώλης Μικέλης, μιλώντας στο protothema.gr. Όπως δήλωσε, αυτή τη στιγμή  υπάρχουν 15-20 χιλιάδες τουρίστες στο νησί ενώ τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από τις αρχές του καλοκαιριού είναι περίπου 19-20. Παράλληλα, το νησί διαθέτει δύο μικροβιολογικά κέντρα στα οποία γίνονται PCR τεστ και με τα οποία μπορούν οι τουρίστες να ταξιδέψουν ακόμη και στην Αυστραλία.

Ο κ. Μικέλης, ζήτησε μάλιστα εξηγήσεις και από την Πολιτική Προστασία, λέγοντας ότι θέλει να μάθει από ποια στοιχεία προκύπτει ότι το νησί «κοκκκινίζει», αφού δεν υπάρχουν κρούσματα. Όπως είπε, δεν του δόθηκε καμία απάντηση. Μάλιστα,  τη Δευτέρα μαζί με την δήμαρχο της Σίφνου θα αποστείλουν από κοινού επιστολή διαμαρτυρίας, καθώς πλήττεται  ο τουρισμός των δύο νησιών και η οικονομία.

Επιπλέον,  εξέφρασε την δυσφορία του καθώς όπως είπε, όταν «ακούγεται» ότι «κοκκινίζει»  ένα νησί, οι τουρίστες μετακινούνται με self test, που είναι αμφίβολη η  αξιοπιστία τους,  στα γειτονικά νησιά. Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πως το περσινό καλοκαίρι η Μήλος κατέγραψε μόλις 7 κρούσματα κατά τη τουριστική σεζόν.  

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd24vcd966d5-sf)


Η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά παιδιά και νέους


Μέσα σε μια εβδομάδα μολύνθηκαν 3.619  παιδιά έως 17 ετών και πάνω από 9.516  άτομα ηλικίας 18 έως 39   ετών. Το μεγάλο στοίχημα όλων είναι ο Αύγουστος, οπότε και θα έχουμε το μεγάλο κύμα των εκδρομέων.

Αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται και στους άνω των 40, με τη μετάλλαξη Δέλτα να κυριαρχεί. Προβληματισμός καταγράφεται και στη Θεσσαλονίκη. 



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Χαλκίδα κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Οι καπνοί έχουν σκεπάσει το κέντρο της πόλης - Βίντεο και φωτογραφίες

Στη «μάχη» των εμβολιασμών και η Εκκλησία: «Υψηλή προστασία από τη μετάλλαξη Δέλτα» - «Εξωπραγματικές θεωρίες» τα μικροτσίπ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Τσιτσιπάς: «Πρέπει να συνηθίσουμε την απουσία του κόσμου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης