Στέφαν Σβαμπ: «Δεν έχω λόγια γι’ αυτό το κύπελλο»!

Στέφαν Σβαμπ: «Δεν έχω λόγια γι’ αυτό το κύπελλο»!

Άφωνος έμεινε ο Στέφαν Σβαμπ από τις εκδηλώσεις λατρείας και τους πανηγυρισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ

Swab
Ο Στέφαν Σβαμπ έπαιξε για πολλά χρόνια στο υψηλό επίπεδο του αυστριακού ποδοσφαίρου. Όμως, μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου (23/5) είχε χάσει όλους τους τελικούς κυπέλλου που είχε αγωνιστεί μέχρι να έρθει στον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το κύπελλο στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο. Ήταν μια δύσκολη σεζόν, αλλά στο τέλος πήραμε το Κύπελλο και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Για μένα είναι η πρώτη μου χρονιά εδώ. Αυτή η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ακόμα πιο σημαντική γιατί στην Αυστρία είχα χάσει σε όλους τους τελικούς που αγωνίστηκα. Είναι ο πρώτος πραγματικά μεγάλος τίτλος της καριέρας μου. Δεν έχω λόγια», είπε ο Αυστριακός μέσος μιλώντας στο gazzetta.gr.

Αλήθεια, τι μπορεί να σημαίνει η κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ; «Σίγουρα σημαίνει πολλά γενικότερα για την ομάδα αυτό το Κύπελλο. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει για το μέλλον. Πρέπει να το χαρούμε, να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε στις διακοπές. Όλοι μέσα στην ομάδα ζητούν την κατάκτηση τίτλων. Η διοίκηση, οι φίλαθλοι, όλοι θέλουν τίτλους. Αξίζαμε έναν τίτλο φέτος και φέρνουμε στην Θεσσαλονίκη το Κύπελλο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά θα πρέπει και του χρόνου να προσπαθήσουμε να πάρουμε έναν τίτλο, αλλά ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Η χρονιά τελειώνει για εμάς, ως δεύτεροι στο πρωτάθλημα και με την κατάκτηση του Κυπέλλου, που σημαίνει ότι είναι μια καλή σεζόν για εμάς».

Σύμφωνα με τον Σβαμπ η εμπειρία έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στο να «γυρίσει» το κλίμα και να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας. «Έχουμε πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που βοήθησαν στο να «γυρίσει» η κατάσταση σε επίπεδο εικόνας και αποτελεσμάτων. Υποφέραμε αρκετά την φετινή σεζόν και το «κλειδί» ήταν ότι ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Όταν είχαμε την δύσκολη περίοδο με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, παραμείναμε ήρεμοι, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις και να στηρίξει ο ένας τον άλλον».

Ο Αυστριακός μέσος, όπως λέει, «στον τελικό τα δώσαμε όλα, παλέψαμε μαζί με τον προπονητή και πιστεύω ότι η καλή μας αμυντική εικόνα ήταν αυτή που μας έφερε πιο κοντά στο Κύπελλο. Η καλή άμυνα μας έφερε σε πορεία συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων και μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να πάρουμε τον τίτλο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης