Ο Ανιέλι παραδέχτηκε την ήττα του: «Δεν μπορεί να προχωρήσει η ESL»

Ο Ανιέλι παραδέχτηκε την ήττα του: «Δεν μπορεί να προχωρήσει η ESL»

Το μπαράζ των αλυσιδωτών αποχωρήσεων των ομάδων, οδήγησε τον αντιπρόεδρο της European Super League, Αντρέα Ανιέλι, με δήλωση του στο πρακτορείο Reuters να παραδεχτεί την ήττα του εγχειρήματος

Anieli_2
Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το πρότζεκτ της European Super League, με άλλες τέσσερις ομάδες να ανακοινώνουν και επισήμως την αποχώρησή τους από το πρότζεκτ που, θεωρητικά, θα έβαζε «βόμβα» στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικότερα, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι ήταν οι πρώτες που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου της European Super League, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Αρσεναλ και η Τότεναμ. Οι Αγγλοι, μετά τις έντονες αντιδράσεις οπαδών, παικτών, αλλά και προπονητών, αποφάσισαν να παραμείνουν στις εγχώριες διοργανώσεις και σε αυτές της UEFA.

Tον ίδιο δρόμο ακολούθησαν σήμερα και η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και η Ίντερ, η Μίλαν και τελευταία η Γιουβέντους. H Mεγάλη Κυρία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως θα απέχει προς το παρόν από την European Super League, ωστόσο δεν δήλωσε ξεκάθαρα πως αποχωρεί και συνεχίζει να στηρίζει το πλάνο και την ιδέα της διοργάνωσης.

«Για να είμαστε ειλικρινείς χωρίς τις αγγλικές ομάδες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», παραδέχτηκε αρχικά ο Ανιέλι.

Την ίδια ώρα βέβαια ο Ιταλός επιχειρηματίας που… έφαγε τα μούτρα του, καθώς το πραξικόπημα που επιχείρησε μαζί με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης απέτυχε σε 1,5 ημέρα, παραμένει αμετανόητος. Σχολιάζοντας την ιδέα της European Super League βλέπει ένα ελκυστικό πρότζεκτ. «Είμαι πεπεισμένος για την ομορφιά του πρότζεκτ, όμως ομολογουμένως δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να τεθεί σε εφαρμογή».

Αναφορικά με το αν επικοινώνησαν κι άλλες ομάδες για να λάβουν συμμετοχή στη νέα λίγκα, δήλωσε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω το ποιες ομάδες ήρθαν σε επαφή μαζί μας σε 24 ώρες, ρωτώντας μας αν θα μπορούσαν να γίνουν μέλη. Μπορεί να είπαν ψέμματα, αλλά εγώ επικοινώνησα με αρκετά κλαμπ».

Τέλος, τόνισε πως η έντονη παρεμβατικότητα του Μπόρις Τζόνσον και την βρετανικής κυβέρνησης ώθησε τους αγγλικούς συλλόγους στο να αποχωρήσουν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός τους απείλησε ακόμη και μέσω νόμου που θα απαγόρευσε τη συμμετοχή τους. «Έκανα κάποιες εικασίες πως πως αν αυτές οι έξι αγγλικές ομάδες αποχωρούσαν και απειλούσαν την ESL, θα θεωρούνταν ως μια επίθεση στο Brexit και  στο πολιτικό σχέδιο τους». 

Ειδήσεις σήμερα:

European Super League: Αποχώρησαν και επισήμως Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ

Μετά το «ναυάγιο» της European Super League: Νέα σενάρια για Ντελ Πιέρο αντί του Ανιέλι στην προεδρία της Γιουβέντους

«Ανοίγει την αγκαλιά της» η UEFA για τους «αντάρτες» της European Super League: Έκαναν ένα μεγάλο λάθος, πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης