Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα εξωφρενικά «νούμερα» του διασημότερου Έλληνα στον κόσμο!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα εξωφρενικά «νούμερα» του διασημότερου Έλληνα στον κόσμο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποιεί ακόμα μια εκπληκτική σεζόν στο NBA και συνεχίζει να «σπάει» το ταβάνι του, κάθε μέρα που περνά!

ante
Είναι ένα από τα είδωλα του παγκόσμιου αθλητισμού. Όχι μόνο του NBA ή της μπασκετικής υφηλίου, αλλά ολόκληρου του πλανήτη.

bwin - Live στοίχημα καλύτερο από ποτέ και κορυφαίες αποδόσεις στο ΝΒΑ! |21+

Από το κλειστό στου Ζωγράφου, πολυτιμότερος στο All Star Game του NBA. Από τα Σεπόλια, στο Μιλγουόκι κι από την Α2 στα σερί βραβεία MVP της κανονικής περιόδου. Κι από εκεί, στην δική του οικογένεια και το super max. Αν το American Dream είχε πρόσωπο, τότε σίγουρα αυτό θα ήταν του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Κι όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν αλλοίωσε τη δίψα του για νέες προκλήσεις, νέες κορυφές. Φέτος, παρότι δεν ξεκίνησε με τέρμα το γκάζι, επανήλθε γρήγορα στις κυριαρχικές εμφανίσεις με τους Μπακς. Τα «ελάφια» αναζητούν μια πορεία ως τους τελικούς και έχουν αποδείξει με κάθε τρόπο πως ο Greek Freak είναι ο άνθρωπος που πιστεύουν ότι θα τους οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας.




Το συμβόλαιο που προκαλεί ίλιγγο!

Τα λόγια τους έγιναν πράξη, όταν το καλοκαίρι ο Αντετοκούνμπο υπέγραψε το Super Max συμβόλαιό του, αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Φέτος, έχει λαμβάνειν $27.528.088, ποσό που θα σκαρφαλώσει στα $39.340.000 του χρόνου, ενώ τη σεζόν 2025-26, θα δει στον τραπεζικό του λογαριασμό να προστίθενται $52.928.800. Ίλιγγος…
Βέβαια, ο Έλληνας φόργουορντ μπορεί να ισχυριστεί -και δικαίως- πως κανείς άλλος δεν θα ήταν καταλληλότερος να λάβει μια τέτοια επιβράβευση. Πως όχι, όταν μιλάμε για τον MVP της κανονικής περιόδου το 2019 και το 2020, αλλά και τον Καλύτερο Αμυντικό της κανονικής περιόδου στο NBA το 2020. Οι μοναδικοί μαζί με τον Γιάννη που κατάφεραν να βάλουν στην ίδια χρονιά το βραβείο του πολυτιμότερου, αλλά και του αμυντικού… ογκόλιθου της χρονιάς, ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Χακίμ Ολάζουον!

Θα κατακτήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούμπο; Το παιχνίδι αλλάζει στη bwin! | 21+

Αν αναλογιστεί κανείς και τα εκατομμύρια από χορηγούς, διαφημίσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες, το συνολικό του ποσό αναμένεται να αγγίξει τα 70 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο! Ο «Greek Freak» επένδυσε σε εταιρεία αθλητικής διατροφής, ενώ είναι ο πρώτος μη Αμερικανός που κέρδισε πολυετή συμφωνία για signature shoes με τη Nike. Tα «Zoom Freak 1» είχαν την υπογραφή του και υπολογίζεται πως του αποφέρουν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, μόνο από τις πωλήσεις τους, όταν το 2013 -τη χρονιά που προσγειώθηκε στον «μαγικό κόσμο»-, η Nike του πρόσφερε λιγότερα από 50.000 δολάρια ετησίως!

Το 2019, συμφώνησε με την 2k Sports για να μπει στο εξώφυλλο του video game NBA 2K19, αλλά το κερασάκι στην τούρτα μπήκε πέρσι, όταν ήρθε σε συμφωνία με την Disney για να γυρίσει ταινία, μπαίνοντας σε ένα κλαμπ παικτών που έγιναν αστέρες -και- του Χόλιγουντ, μαζί με τους Λεμπρόν Τζέιμς, Σακίλ Ο’Νιλ, Ντένις Ρόντμαν και, φυσικά, τον Μάικλ Τζόρνταν!

Η κανονική περίοδος του NBA παίζει στην bwin με μεγάλες αποδόσεις και χιλιάδες αγορές! | 21+

Στα βιβλία της ιστορίας!
Φυσικά, ο Γιάννης διαπρέπει και εντός παρκέ. Το 2019, τελείωσε την κανονική περίοδο με 27,7 πόντους, 5,9 ασίστ και 12,5 ριμπάουντ, 1,5 μπλοκ και 1,3 κλεψίματα, ενώ το 2020 έγραψε παρόμοια νούμερα: 29,5 πόντοι, 5,6 ασίστ, 13,6 ριμπάουντ, 1,0 κόψιμο, 1,0 κλέψιμο. Μάλιστα, μπήκε στα βιβλία της ιστορίας στο ΝΒΑ, ως ο τρίτος με 25+ πόντους, 10+ ριμπάουντ, 5+ ασίστ, 1+ μπλοκ και 1+ κλέψιμο μέσο όρο στην κανονική περίοδο. Οι άλλοι δύο; Ο Λάρι Μπερντ τη σεζόν 1984-85 και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ τη σεζόν 1975-76! Κι εκεί όμως ο Γιάννης ξεπέρασε τον εαυτό του. Οι δύο «θρύλοι» του «μαγικού κόσμου» το πέτυχαν μία φορά στην καριέρα τους, σε αντίθεση με τον Έλληνα φόργουορντ που έσπασε το ίδιο φράγμα, δύο σεζόν σερί!

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του; Φυσικά το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή, το Ιερό Δισκοπότηρο του Παγκόσμιου μπάσκετ. Το The Larry O’Brien Trophy. Στις MVP χρονιές του, οι Μπακς πραγματοποίησαν εκπληκτική πορεία στην κανονική περίοδο, αλλά στα playoffs εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Πέρσι είχαν ρεκόρ 56-17 και κατέκτησαν την πρώτη θέση στην Ανατολή, ωστόσο η διακοπή λόγω της πανδημίας τους επηρέασε φανερά, μένοντας μακριά από τον καλό εαυτό τους στη φούσκα του Ορλάντο. Μπορεί να υπερκέρασαν το εμπόδιο των Μάτζικ (4-1), ωστόσο στον δεύτερο γύρο, έγιναν βορά στις διαθέσεις των Χιτ (4-1), με ελαφρυντικό προφανώς το γεγονός ότι ο Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε στο δεξί πόδι στο Game 4, απέχοντας στο πέμπτο και τελευταίο ματς της σειράς.

Κλείσιμο
😤 36 PTS, 14 REB, 4 BLK For Giannis Antetokounmpo!


Εκατοντάδες επιλογές, κορυφαίο live και ζωντανές μεταδόσεις* στην κανονική περίοδο του NBA. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

MVP
Φέτος, τα «ελάφια» πρόσθεσαν τους Τζρου Χόλιντεϊ, Μπόμπι Πόρτις και Ντι Τζέι ‘Ογκουστιν, αλλάζοντας αρκετά το ρόστερ σε σχέση με την περσινή ομάδα. Ο τελευταίος παρότι ξεκίνησε τη σεζόν, στο φινάλε της διορίας των ανταλλαγών αποχώρησε μαζί με τον Ντι Τζέι Γουίλσον, για να αποκτηθεί από τους Ρόκετς ο Πι Τζέι Τάκερ!

Όσες προσθαφαιρέσεις κι αν έγιναν όμως, ο Μάικ Μπουντέλχοζερ δεν άλλαξε… κλειδοκράτορα των αποδυτηρίων και ο Αντετοκούνμπο παρέμεινε ο θεμέλιος λίθος της ομάδας του Γουϊσκόνσιν, η οποία, ωστόσο, παραπατούσε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, αναζητώντας ρυθμό και χημεία. Οι πέντε διαδοχικές ήττες του Φεβρουαρίου χτύπησαν «καμπανάκι», το οποίο αφύπνισε την ομάδα. Από τότε, οι Μπακς άρχισαν να θυμίζουν την ομάδα της σεζόν 2019-20, με τον Αντετοκούνμπο να μπαίνει σε… beast mode.

Build A Bet στη regular season του NBA. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Οι 29,0 πόντοι, τα 11,7 ριμπάουντ, οι 6,4 ασίστ, τα 1,2 κλεψίματα και τα 1,3 κοψίματα αποδεικνύουν του ισχυρισμού το αληθές, γεγονός που μετέτρεψε εκ νέου τον Γιάννη σε ένα από τα φαβορί για το βραβείο του πολυτιμότερου της σεζόν. Αν το πετύχει, θα γίνει ο 4ος στην ιστορία που φτάνει σε τρία σερί βραβεία MVP, μετά τους Μπιλ Ράσελ (1960-62), Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (1966-68) και Λάρι Μπερντ (1984-86). Βέβαια, τα πάντα θα κριθούν στην post season, εκεί όπου τα «ελάφια» θα πρέπει να καλπάσουν με βήμα σιγουρότερο από τα τελευταία χρόνια, αν θέλουν να πιουν σαμπάνια σε χρυσά… ποτήρια τον Ιούλιο!

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης