Κύπελλο ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός-Άρης 2-1: Ερυθρόλευκο προβάδισμα - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός-Άρης 2-1: Ερυθρόλευκο προβάδισμα - Δείτε τα γκολ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Άρη στο Καραϊσκάκη και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου  ενόψει της ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης» - Ο Χασάν τα δύο «ερυθρόλευκα» γκολ, οι Θεσσαλονικείς είχαν ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Μπα

5240744
Ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» άφησαν Ολυμπιακός και Αρης στον αποψινό (10/2) πρώτο τους προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 2-1. Αποτέλεσμα που τους δίνει μεν το προβάδισμα, αλλά την ίδια στιγμή κρατά και τους «κίτρινους» στο «κόλπο» της πρόκρισης.


Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Τζολάκη στο τέρμα, τους Λάλα, Παπασταθόπουλο, Μπα, Χολέμπας στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σίλβα, Μπουχαλάκη στον άξονα, τους Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τους Χασάν, Κάιπερς επιθετικό δίδυμο.

Ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ, τους Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήση, Σάκιτς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζέγκο, Σάσα στα «6αρο-8άρια», τους Μπρούνο Γκάμα, Σαντέ Σίλβα στα άκρα και τον Φακούντο Μπερτόλιο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μάνο.


1-1 σε 130 δευτερόλεπτα!
Πριν καν οι 22 παίκτες μπουν σε mood αγώνα είχαμε έντονες εναλλαγές συναισθημάτων και είδαμε δύο γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» «χτύπησαν» πρώτοι και άνοιξαν το σκορ μόλις στα 49 δευτερόλεπτα, όταν ο Βρουσάι με πολύ όμορφη κάθετη έβγαλε τον Κάιπερς στην πλάτη της άμυνας των «κίτρινων», ο Βέλγος «έκοψε» για τον Χασάν και εκείνος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καθώς «νίκησε» τον Σάκιτς στη μεταξύ τους «μονομαχία».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c963qz2b2rsp-sf)


Κλείσιμο
Οι «κίτρινοι» όμως «απάντησαν» άμεσα. Σε στατικά φάση λίγο αργότερα και εκτέλεση του Μπρούνο Γκάμα, ο Μάνος βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Μπα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Τζολάκη, με το χρονόμετρο να δείχνει 02:59! Ετσι σε διάστημα μόλις 130 δευτερολέπτων το αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί στα επίπεδα του 1-1 και το ματς προμηνύονταν... άκρως χορταστικό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c963sgiy16ux-sf)


Σεντερφορίσιο γκολ από τον Χασάν για το 2-1

Πάντως η άμεση ισοφάριση από τον Αρη δεν «φρέναρε» τον Ολυμπιακό, που συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο. Ο Βρουσάι συνέκλινε στον άξονα, ο Ραντζέλοβιτς έπαιζε περισσότερο στη γραμμή και οι Πειραιώτες αναζητούσαν ανάπτυξη με διάφορους τρόπους, ενώ «έψαχναν» και τις μακρινές μπαλιές κυρίως προς τον νεαρό Σέρβο. Στο 7' απείλησαν με τον Μπουχαλάκη (κεφαλιά, έδιωξε ο Κουέστα) και τελικά πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 14'. Σέντρα του Χολέμπας και ο Χασάν έβαλε πολύ όμορφα το κορμί του και σκόραρε παρά την πίεση (εκ νέου) του Σάκιτς. Ο Αιγύπτιος σημείωσε ένα γκολ από αυτά που χαρακτηρίζουμε σεντερφορίσια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9642bmd3gm1-sf)


Στα επόμενα 4-5 λεπτά ο Ραντζέλοβιτς πάτησε ορισμένες φορές με αξιώσεις στα καρέ των Θεσσαλονικιών και οι γηπεδούχοι, παρά το rotation που είχαν κάνει, έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό.

Ο Αρης στο 20' άλλαξε πλευρές στα μπακ του
Κάπου εκεί (20') ο Μπερτόλιο επεδίωξε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο νεαρό πορτιέρε από μακριά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και ο Μάντζιος άλλαξε πλευρές στα μπακ του. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε μία κίνηση που «έσβησε», τρόπο τινά, την αναμέτρηση καθώς ο Σούντγκρεν περιόρισε αισθητά τις κινήσεις του Ραντζέλοβιτς στον κενό χώρο και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έμπαιναν πλέον με ανάλογη ευκολία μέσα στα καρέ της ομάδας του. Μάλιστα με κινητήριο μοχλό τον Μπερτόλιο έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις με καλές προϋποθέσεις στα αντίστοιχα «ερυθρόλευκα», χωρίς όμως να φτιάξουν κάποια «καθαρή» φάση. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 2-1, ενώ στην «εξίσωση» του παιχνιδιού του έβαζε πλέον και τον Λαλά, αφού η ταχύτητα του Γάλλου μπακ επέτρεπε στις γραμμές του να ανεβαίνουν ψηλά, καθώς ο Γάλλος μπακ όποτε χρειάστηκε κάλυψε άμεσα το οποιοδήποτε κενό πήγε να δημιουργηθεί.

Χαμηλό τέμπο στο δεύτερο ημίχρονο και μαζεμένες αλλαγές περίπου στο 60'

Σε ανάλογο χαμηλό τέμπο κύλησε και το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μισό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν με την κατοχή, όμως με εξαίρεση μία κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 52' σε στατική φάση που κόντραρε, δεν απείλησαν άλλη φορά ουσιαστικά. Ετσι με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα είχαμε τις πρώτες επεμβάσεις από τους δύο πάγκους. Πρώτα από τον Μάντζιο που φρέσκαρε τα μπακ του (Ιωάννου), τον άξονά του (Κάτσε που έπαιξε κοντά στον Μάνο), ενώ αναγκαστική ήταν η αντικατάσταση του Δεληζήση από τον Μπελαουάν στα στόπερ. Ο Μαρτίνς «απάντησε» άμεσα με την είσοδο των Φορτούνη, Καμαρά (ο πρώτος είχε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω αλλά και στην ίδια ευθεία με τον Κάιπερς) και υπό αυτές τις συνθήκες «πατήσαμε» το 70', ενώ στο 69' οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν και φορ (είσοδος Μήτρογλου).

Ο Κάιπερς «φλέρταρε» με το 3-1
Στο 71' είχαμε την πρώτη (και τελευταία) «καθαρή» ευκαιρία του δεύτερου μισού, όταν σε στημένη μπάλα του Φορτούνη, ο Κάιπερς πήρε την κεφαλιά, ο Κουέστα έδειχνε «εξουδετερωμένος», αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c965ohhi54yp-sf)


Από χτύπημα του 29χρονου είχε ξεκινήσει και η καλή στιγμή του Μπουχαλάκη στο 52' και οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν αδυναμία ώστε να δημιουργήσουν φάσεις σε ροή αγώνα. Αυτό προφανώς έβλεπε και ο Μαρτίνς και μετά το 80' έριξε στη «μάχη» τους Ελ Αραμπί, Μασούρα, όμως ο Αρης αμύνονταν σωστά (πλην των καθυστερήσεων σε μία καλή στιγμή του Ελ Αραμπί), έδειχνε πλέον να έχει περισσότερο το μυαλό του στο πώς θα κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 2-1 που αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση και το πέτυχε.


MVP: Ο Χασάν. Ο Αιγύπτιος βρήκε δις στόχο, με τρόπο/κινήσεις που «φωτογραφίζουν» παίκτη που «έχει» το γκολ. Κυρίως το δεύτερο.

Στο ύψος του: Ο Λαλά. Ηταν το ντεμπούτο του και τα πήγε πολύ καλά. Ο Γάλλος μπακ των «ερυθρολεύκων» έδειξε πολύ καλά στοιχεία και κυρίως εντυπωσίασε με την ταχύτητά του. Η πλευρά του ανασταλτικά άγγιξε το τέλειο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σάκιτς. Ο Αυστριακός «έχασε» τις δύο «μονομαχίες» με τον Χασάν στις φάσεις των αντίστοιχων γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος, ενώ στο διάστημα που αγωνίστηκε αριστερά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και από τον Ραντζέλοβιτς.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Ροζ στο 72' όμως δεν «στοίχισε» στον Αρη. Τότε ο Φορτούνης έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος του, έστρωσε στον Κάιπερς που σκόραρε, όμως ο Βέλγος υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ.

Το «στραγάλι»: Ο βοηθός Δημητριάδης ακύρωσε σε ροή αγώνα το γκολ του Κάιπερς στο 72', που ελέγχθηκε από το VAR. Ρέφερι ήταν ο Καραντώνης.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν ένα ματς που ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες καθώς στο 3' το σκορ ήταν 1-1, αλλά έκτοτε και κυρίως από το 30' και μετά η εικόνα του δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Ο Ολυμπιακός πάντως ήταν καλύτερος, ο Αρης βρήκε δίχτυα χωρίς on target τελική (11-5 συνολικά υπέρ των γηπεδούχων), ενώ ο Κάιπερς «άγγιξε» το 3-1 που θα άλλαζε άρδην τις ισορροπίες ενόψει της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Παπασταθόπουλος (68' Σεμέδο), Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (61' Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι (80' Μασούρας), Κάιπερς (80' Ελ Αραμπί), Χασάν (61' Φορτούνης).
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (60' Μπελαουάν), Ροζ, Σάκιτς (60' Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (80' Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόλιο (59' Κάτσε), Μάνος (69' Μήτρογλου).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης