Europa League, Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1- Ναυάγησε στην Κύπρο - Δείτε τα γκολ

Europa League, Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1- Ναυάγησε στην Κύπρο - Δείτε τα γκολ

Στο ΓΣΠ της Λευκωσίας ο ΠΑΟΚ έψαχνε το διπλό που θα τον έκανε φαβορί για την πρόκριση στους 32 του Europa League αλλά τελικά έχασε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης! - Οι ασπρόμαυροι επί 90 λεπτά είχαν τη μπάλα στα πόδια, αλλά η Ομόνοια σε κάθε της αντεπίθεση απειλούσε με γκολ - Έτσι προηγήθηκε στο 9' με τον Κακουλή για να ισοφαρίζει στο 39' ο Τζόλης - Ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ της νίκηες αλλά οι Κύπριοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία και τελικά στο 84' με πέναλτι του Γκόμεζ πήραν και τη νίκη

paok-omonoia-0
Στη συνέντευξη Τύπου ο Πάμπλο Γκαρσία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει την σημερινή αναμέτρηση ο Δημήτρης Γιαννούλης, που προέρχεται από μια απουσία σχεδόν ενός μήνα, όμως ο Έλληνας αμυντικός έμεινε στον πάγκο και στη θέση του ξεκινά στο αριστερό άκρο ο Ροντρίγκο, με τον Ουαγκέ να αρχίζει στο δεξιό άκρο της άμυνας.

Οι Ζίβκοβιτς, Σβαμπ, Βαρέλα, Ροντρίγκο, που ξεκουράστηκαν στον αγώνα με τη Λαμία, αλλά και ο Ελ Καντουρί που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, ήταν στο αρχικό σχήμα, με τον Τσιγγάρα, όπως και στο ματς κόντρα στην PSV, να ξεκινάει στη θέση του αμυντικού μέσου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ji3kdoeu7t-sf)


Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Ζίβκοβιτς, με κεντρικό δίδυμο τους Βαρέλα και Κρέσπο, ενώ στη «φροντ λαίν» του «Δικεφάλου» επιλέχθηκαν οι Α. Ζίβκοβιτς (δεξιά), Τζόλης (αριστερά) και στην κορυφή ο Σφιντέρσκι.

Ο Χένινγκ Μπεργκ, όπως είπε την παραμονή του αγώνα, έχει το μυαλό του στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ που ακολουθεί τη Δευτέρα (7/12), πηγαίνοντας σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της PSV, ρίχνοντας στο χορτάρι πολλά νεαρά παιδιά της Ομόνοιας, όπως ο Λοϊζου, ο Κακουλλής, ο Τζιωνής και ο Σενέ.

Όπως και στην Τούμπα…
Κλείσιμο
H κυπριακή ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, όπως έγινε και στο ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα, το σουτ του Χούμποτσαν έμοιαζε με… προειδοποιητική βολή και μόλις στο 9’ ο Κακουλλής, μετά το σουτ του Σενέ, άνοιξε το σκορ (1-0) και έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, που δεν πατούσε καθόλου καλά στο χορτάρι του «ΓΣΠ».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jfbxrrvk09-sf)


Απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα οι παίκτες του Γκαρσία είχαν σημαντικά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, την ίδια ώρα που στα μετόπισθεν ο Ουρουγουανός άλλαξε πλευρές στους δύο στόπερ, καθώς ο Βαρέλα είχε θεματάκια στο μαρκάρισμα του Κακουλλή (ο σκόρερ της Ομόνοιας έγινε νωρίς αναγκαστική αλλαγή), με τον Άντρια Ζίβκοβιτς να ψάχνει το γκολ με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή (22’).

Ο μικρός έδωσε και πάλι τη λύση

Με την κεφαλιά του Κρέσπο, ο «Δικέφαλος» άγγιξε την ισοφάριση (35’) στην οποία έφτασε με ένα γκολ-ποίημα από -ποιον άλλον;- τον Χρήστο Τζόλη, αφού πρώτα Ουαγκέ, Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί άλλαξαν μαγικά την μπάλα. Ο νεαρός επιθετικός με το πέμπτο γκολ στην Ευρώπη έφερε το ματς στα ίσια (1-1) και θα μπορούσε να μπει μπροστά στο σκορ, αν ο Πόουσον έβλεπε το πάτημα του Λούφτνερ πάνω στο Σφιντέρσκι μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jfyvluewzl-sf)


Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ημίχρονο με καθολική υπεροχή και κατοχή της μπάλας (26%-74%), είχε τριπλάσιες τελικές προσπάθειες (3-9 και 1-4 στην εστία), 1-6 κόρνερ και σχεδόν τριπλάσιες (138-365) πάσες. Αριθμοί που έδειχναν ποια ομάδα κυριαρχούσε στο χορτάρι, αλλά το ταμπλό έδειχνε 1-1 την ίδια ώρα που η PSV ήταν μπροστά στο σκορ (0-1) κόντρα στη Γρανάδα.

Ανούσια κατοχή
Ο Γκαρσία ανακάτεψε την τράπουλα στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Έριξε στο ματς τον Δημήτρη Γιαννούλη (αντί του Ουαγκέ) και τον Τόμας Μουργκ, αντί του αρνητικού Σβαμπ. Μόλις στο 47’ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ, αλλά ο Ελ Καντουρί αστόχησε μισό μέτρο από την εστία, ενώ στο 50’ η Ομόνοια απείλησε με τη διπλή χαμένη ευκαιρία από τον Σενέ (απόκρουσε ο Ζίβκοβιτς) και τον Τζιωννή, το σουτ του οποίου τράνταξε το δοκάρι της «ασπρόμαυρης» εστίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jgk5wo8g9d-sf)


Ο «Δικέφαλος» ανέβασε και πάλι την πίεση του, έκλεισε την κυπριακή ομάδα στα καρέ της, με τον Σφιντέρσκι να μην μπορεί να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα (54’), την ίδια ώρα που ο Χένινγκ Μπεργκ προχωρούσε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές.

Οι «ασπρόμαυροι» όσο κι αν προσπαθούσαν να βρουν λύση για το δεύτερο γκολ δεν τα κατάφερναν και πλήρωσαν ακριβά το διπλό λάθος του Ελ Καντουρί, που έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έκανε το πέναλτι με το οποίο η Ομόνοια μπήκε μπροστά στο σκορ (2-1) με την εύστοχη εκτέλεση του Γκόμεθ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jhbyz4haih-sf)


Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε 21 τελικές προσπάθειες, τριπλάσιες από την Ομόνοια, καθολική υπεροχή στην κατοχή της μπάλας (24%-76% στο α’ μέρος και 29%-71% συνολικά), 9 τελικές στην αντίπαλη εστία και 15 κόρνερ έναντι μόλις ενός της κυπριακής ομάδας. Πλήρωσε, όμως, ακριβά τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του.

MVP: Ο Χούμποτσαν ήταν πραγματικός βράχος στην άμυνα της Ομόνοιας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εκπληκτικό παιχνίδι από τον ασταμάτητο Χάρη Τσιγγάρα που δικαίωσε τον Γκαρσία για την επιλογή του να τον ξεκινήσει βασικό σ’ ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό παιχνίδι στα 45 λεπτά που έπαιξε από τον Σβαμπ, που δικαιολογημένα έγινε αλλαγή.

Η ΓΚΑΦΑ: Το διπλό λάθος του Ελ Καντουρί που πρώτα έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έκανε το πέναλτι στο 84’ πάνω στον Λοίζου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Πόουσον πάλι έκλεισε τα μάτια, πάλι αδίκησε τον ΠΑΟΚ, όπως είχε γίνει στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ. Υπάρχει μια φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους, όπου ο Λούφτνερ πατάει τον Σφιντέρσκι μέσα στη μεγάλη περιοχή., με τον Άγγλο ρέφερι αν και ήταν κοντά να μη καταλογίζει την παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν κέρδισε στον «τελικό» του «ΓΣΠ», αλλά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την Κύπρο. Η Ομόνοια όπως και στην Τούμπα έπαιξε έξυπνα, πέτυχε πρώτη ένα γκολ που έκανε τον «Δικέφαλο» να… τρέχει και παρά την ισοφάριση από τον Τζόλη, οι «ασπρόμαυροι» δεν μπόρεσαν να βρουν άλλες απαντήσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της κυπριακής ομάδας. Στο τέλος το λάθος του Ελ Καντουρί έδωσε τη χαριστική βολή στην ομάδα του Γκαρσία.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Κούσουλλος (59’ Γκόμεθ), Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59’ Λέτζιάκς), Λοΐζου (85’ Ασάντε), Τζιωνής, Γκόμες, Κακουλλής (21’ Σεχού), Σενέ (59’ Ντουρίς)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Βαρέλα, Ουαγκέ (46’ Γιαννούλης), Ροντρίγκο, Σβαμπ (46’ Μουργκ), Ελ Καντουρί, Τσιγγάρας (79’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.


5ος όμιλος
Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1
Γρανάδα-Αϊντχόφεν 0-1

Βαθμολογία
1. Γρανάδα 10 (6-3)
2. Αϊντχόφεν 9 (9-10)
3. ΠΑΟΚ 5 (8-7)
4. Ομόνοια 4 (5-8)

Επόμενη αγωνιστική (10 Δεκεμβρίου)
ΠΑΟΚ-Γρανάδα
Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης