Europa League: Το προφίλ των Βόλφσμπουργκ και Ντέσνα

Europa League: Το προφίλ των Βόλφσμπουργκ και Ντέσνα

Διαβάστε τα προφίλ της υπολογίσιμης Βόλφσμπουργκ του γκολτζή Βέγκχορστ και της «σταχτοπούτας» Ντέσνα από την Ουκρανία, υποψήφιων αντιπάλων της ΑΕΚ στα playoffs του Europa League

vegshorst
Η ισχυρή Βόλφσμπουργκ και η «πρωτάρα» Ντέσνα είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ στα playoffs του Europa League, εάν η «Ένωση» αποκλείσει προηγουμένως την Σεν Γκάλεν.

Αναλυτικά τα προφίλ των δύο ομάδων:

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
Η Βόλφσμπουργκ στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν επικράτησε με 4-1 της Ουνιόν Φίρστενβαλντε (Δ΄ Γερμανίας) το Σάββατο και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας.

Από την ομάδα του Ολιβερ Γκλάζνερ (βρίσκεται στον πάγκο της από το 2019) αποχώρησε ο αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός με προορισμό την Φενέρμπαχτσε και ο μεσοεπιθετικός Ουλίσες Λιανέζ που παραχωρήθηκε δανεικός στη Χέρενφεϊν. Ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Καμάτσο αποσύρθηκε. Στο πλαίσιο του Β΄ Προκριματικού Γύρου επικράτησε στα Τίρανα με 4-0 της Κούκεσι σημειώνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Ο Βέγκχορστ πέτυχε δύο τέρματα και από ένα οι ΛαΚρουά και Μεχμέντι. Στην πρεμιέρα της Bundesliga υποδέχεται το Σάββατο (20/9) την Μπάγερ Λεβερκούαζεν. Στην περυσινή σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση της Bundesliga έχοντας 13 νίκες, 10 ισοπαλίες και 11 ήττες. Μεγάλο αστέρι της ομάδας θεωρείται ο 28χρονος Ολλανδός επιθετικός Βέγκχορστ, ο οποίος πέτυχε πέρυσι 16 γκολ σε 32 ματς πρωταθλήματος.

Μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία των «Λύκων» (ιδρύθηκαν το 1945) θεωρείται η κατάκτηση της Bundesliga την σεζόν 2008/09, αλλά και του Κυπέλλου Γερμανίας (2014/15). Έδρα τους είναι το Volkswagen Arena (30.000 θεατών) και χρώματα το λευκό και το άσπρο.

ΝΤΕΣΝΑ
Η ουκρανική Ντέσνα παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ μετά την συμπλήρωση δύο αγωνιστικών στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχοντας σημειώσει μια νίκη κόντρα στη Ζόρια (3-1) και μια ισοπαλία με αντίπαλο την ισχυρή Ντιναμό Κιέβου (0-0). Στην περυσινή σεζόν κατετάγη 4η με απολογισμό 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες (3η καλύτερη επίθεση και τρίτη καλύτερη άμυνα στην κατηγορία).

Εδρεύει στο Τσέρνιγκοφ με έδρα το ομώνυμο στάδιο (12.000 θεατών) και χρώματά της είναι το λευκό και το μπλε. Ο 27χρονος φορ Φιλίποφ (16 γκολ σε 30 ματς στο ουκρανικό πρωτάθλημα πέρυσι) είναι ο σταρ της ομάδας. Στον πάγκο της Ντέσνα η οποία ιδρύθηκε το 1960 βρίσκεται ο 56χρονος Αλεξάντρ Ριαμπόκον. Το ρόστερ της περιλαμβάνει μόλις έναν ξένο ποδοσφαιριστή, τον Εσθονό αμυντικό Γιόνας Ταμ.

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Europa League: Δύσκολη κλήρωση για την ΑΕΚ στα play off

Αρμάντ Ντουπλάντις: Ο νέος «Μπούμπκα» είναι από τη Σουηδία - Δείτε βίντεο

Τότεναμ: Πετάνε για Λονδίνο Μπέιλ και Ρεγκιλόν

Ολυμπιακός: Ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Ματέους Ρέις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης