ΝΒΑ: O «μαγικός κόσμος» επιστρέφει!

ΝΒΑ: O «μαγικός κόσμος» επιστρέφει!

Μετά από τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας, οι ομάδες του NBA συγκεντρώθηκαν στο «Wide World of Sports Complex» του Ορλάντο, με στόχο τη συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος. Στις 31 Ιουλίου το πρώτο τζάμπολ!

NBA_kentriki
Πριν την διακοπή, οι περισσότερες ομάδες χρειάζονταν 17 παιχνίδια για να ολοκληρώσουν το καλεντάρι και εξ αρχής ήταν δεδομένο πως ο Άνταμ Σίλβερ και το διοικητικό συμβούλιο της λίγκας, θα έπρεπε να εφαρμόσουν ένα διαφορετικό πλάνο για την ολοκλήρωση της regular season και των playoffs.

Μείον… οκτώ στο restart

Κάπως έτσι, 22 ομάδες ταξίδεψαν στην Φλόριντα για ένα μίνι τουρνουά οκτώ αγωνιστικών το οποίο θα καθορίσει το seeding. Tη θέση, δηλαδή, που θα καταλάβουν οι 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος στα playoffs. Χόρνετς, Μπουλς, Νικς, Πίστονς, Χοκς, Καβαλίερς από την Ανατολή και Τίμπεργουλβς, Γουόριορς από τη Δύση ξεκίνησαν νωρίτερα τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς δικαίωμα συμμετοχής έλαβαν, από τα σύνολα που βρίσκονταν εκτός εικόνας playoffs στις περιφέρειες, μόνο όσα διατηρούσαν απόσταση μικρότερη των έξι νικών από την 8η θέση.

Καυτό καλοκαίρι γεμάτο δράση στο ΝΒΑ! Στη bwin το ζεις με εκατοντάδες αγορές! |21+

Βέβαια, για να υπάρχει αξία παρουσίας των ομάδων που βρίσκονται εκτός οκτάδας στο seeding tournament, θα έπρεπε να ανοίξει και μια… χαραμάδα πρόκρισης. Στο φινάλε των αγώνων, η 9η ομάδα κάθε περιφέρειας δεν χρειάζεται να πιάσει ή να προσπεράσει την 8η στην κατάταξη, αρκεί να μειώσει την απόσταση στις 4 νίκες. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ιδιότυπο «μπαράζ» θα λάβει χώρα. Σε δύο παιχνίδια, η ομάδα που υπολείπεται θα κληθεί να πετύχει το απόλυτο νικών, ενώ για την ομάδα που βρίσκεται στο Νο8 αρκεί ένα W, ώστε σφραγίσει το τελευταίο εισιτήριο, ολοκληρώνοντας την εικόνα των playoffs. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ανατολή, οι Μάτζικ διατηρούν προβάδισμα 5,5 νικών από τους Γουίζαρντς, την ώρα που στη Δύση το 32-33 των Γκρίζλις τους κρατά μόλις στο +3,5 από Μπλέιζερς, Πέλικανς και Κινγκς!




Κανένα κρούσμα στη «φούσκα»

Με διαφορά η ομάδα που «πληγώθηκε» περισσότερο από την υγειονομική κρίση είναι οι Νετς, καθώς δεν έχουν στη διάθεσή τους τους Ντινγουίτι και Τζόρνταν, οι οποίοι έθεσαν εαυτούς εκτός ομάδας ενόψει του restart, ενώ σίγουρα στο Μπρούκλιν δεν θα υπολογίσουν και τους Κάιρι Ιρβινγκ, Κέβιν Ντουράντ που αναρρώνουν από σοβαρούς τραυματισμούς.

To NBA επιστρέφει! Ζήσε τη δράση στη bwin με αξεπέραστο live στοίχημα. |21+

Αντίστοιχα στη Δύση, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ των Ρόκετς βρέθηκε θετικός σε τεστ για τον Covid 19, κάτι που ίσχυε και για τον Ρίκι Ρούμπιο των Σανς. Ωστόσο, αμφότεροι έμειναν σε υποχρεωτική καραντίνα, ταξίδεψαν αργότερα στο Ορλάντο και πλέον θα δώσουν κανονικά το παρών. Τις τελευταίες μέρες εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη, κανείς παίκτης που βρίσκεται στη «φούσκα» δεν διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Από εκεί και πέρα, ουκ ολίγες ομάδες δεν θα εμφανιστούν πλήρεις στο παρκέ, με σημαντικότερα ονόματα στην injury list αυτά των Βίκτορ Ολαντίπο (Πέισερς), Λαμάρκους Όλντριτζ (Σπερς) και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Τζαζ).

NBA με υψηλές αποδόσεις στη bwin. To παιχνίδι πιο αληθινό από ποτέ! |21+

Όσοι ταξίδεψαν ήδη στο Ορλάντο, καλούνται να μείνουν σε συνθήκες απομόνωσης μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, κάτι που έφερε παράπονα στα χείλη ουκ ολίγων σούπερ σταρ της λίγκας. Βέβαια, μια δήλωση του MVP της κανονικής περιόδου πέρσι, αρκούσε για να μπουν τα παράπονα στο… χρονοντούλαπο: «Το διαμέρισμά μου στην Ελλάδα, πριν έρθω στο ΝΒΑ, ήταν πιο μικρό από αυτό το δωμάτιο...»!

Ο Γιάννης ξεχωρίζει και προβάρει το δαχτυλίδι

Κλείσιμο
Τάδε έφη Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα σούπερ σταρ να… αποστομώνει όλους όσοι εξέφρασαν δυσφορία για την «φούσκα» στο Ορλάντο. Ο ηγέτης του Μιλγουόκι, οδήγησε τα «ελάφια» στην κορυφή της Ανατολής, καθώς δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση στην περιφέρεια, ενώ συνιστούν και το πρώτο φαβορί για το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα, κάτι που θα τους χαρίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην «κουτσουρεμένη» post season. Μπορεί ο στόχος των 70 νικών στην regular season να χάθηκε, ελέω της πανδημίας, ωστόσο η ομάδα του Μάικ Μπουντελχόζερ αποτελεί τον επικρατέστερο contender για το δαχτυλίδι από την ανατολική περιφέρεια. Και πώς όχι, όταν στις τάξεις της διατηρεί τον πληρέστερο παίκτη της λίγκας (29.6 π., 13.7 ριμπ., 5.8 ασίστ πριν τη διακοπή), την παραγωγικότερη επίθεση (118.6 π.) αλλά και το υψηλότερο defensive rating του πρωταθλήματος με 101.6 πόντους.




bwin – Δες το NBA σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Από εκεί και πέρα, σε μια σούπερ ανταγωνιστική Ανατολή που θυμίζει την περιφέρεια παρελθόντων δεκαετιών, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τη δυναμική των πρωταθλητών Ράπτορς, τη νεανικότητα και το ταλέντο των Σίξερς ή την τεχνογνωσία και τη μέθοδο των Σέλτικς, δημιουργώντας ένα μείγμα που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον ως το φινάλε!

Αντίστοιχα, στην παραδοσιακά «καυτή» Δύση, ο Λεμπρόν Τζέιμς και οι Λέικερς θεωρούνται το φαβορί για την πρωτιά στην περιφέρεια, καθώς βρίσκονται στο +4,5 από τους Κλίπερς. Οι «συμπολίτες» τους στο Λ.Α. πρόσθεσαν ποιότητα στο ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι, υπογράφοντας τον Καουάι Λέοναρντ που οδήγησε τους Ράπτορς στο δαχτυλίδι πέρσι, αλλά και τον Πολ Τζορτζ ανεβάζοντας κατά πολύ τις μετοχές τους. Βέβαια, τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν αμφότεροι δεν βοήθησαν την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς να βρει ρυθμό εξ αρχής, χάνοντας έδαφος στο ξεκίνημα. Από εκεί και πέρα, Νάγκετς, Τζαζ και Θάντερ πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία πριν τη διακοπή, κάτι που δεν μπορούν να ισχυριστούν στο Χιούστον που εκκινούν εκ νέου τη σεζόν από την 6η θέση, 9,5 ολόκληρες νίκες από τους Λέικερς!

Το πρώτο τζάμπολ και οι τελικοί

Οι ομάδες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για την τελική ευθεία, έχουν δώσει κάποια φιλικά προπονητικού χαρακτήρα και στις 31 Ιουλίου θα δοθεί το πρώτο τζάμπολ στο Ορλάντο. Η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί το διήμερο 15-16/08 και στις 17 Αυγούστου θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος των playoffs, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της post season στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης