Σταϊκούρας από τις ΗΠΑ: Κάναμε δυναμική επανεκκίνηση - Αποκαθίστανται εμπιστοσύνη και αξιοπιστία

STAIKOURAS

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε  στους Αμερικανούς επενδυτές που συμμετείχαν στις εργασίες του 21oυ Ετήσιου Επενδυτικού Συνέδριου της Capital Link στη Νέα Υόρκη - Τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τα επόμενα βήματα

Για τη δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στους Αμερικανούς επενδυτές που συμμετείχαν στις εργασίες του 21oυ Ετήσιου Επενδυτικού Συνέδριου της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Όπως μάλιστα εξήγησε, η κυβέρνηση κινείται στη βάση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει ως στόχο να αποκαταστήσει, βήμα προς βήμα, την οικονομική κανονικότητα στη χώρα.

«Στο πλαίσιο αυτό, από τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα αναμφισβήτητα έκανε μια δυναμική επανεκκίνηση. Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία αποκαθίστανται, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, τόσο η πολιτική σταθερότητα όσο και η ρεαλιστική αισιοδοξία επιστρέφουν στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα πεπραγμένα των πρώτων έξι μηνών

Αναφερόμενος στο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης, ο Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τα πεπραγμένα των πρώτων έξη μηνών, λέγοντας ότι:

· Έκλεισαν τα πιθανά δημοσιονομικά κενά

· Επιτευχθήκαν οι δημοσιονομικοί στόχοι

· Μειώθηκε ο φόρος ακίνητης περιουσίας

· Εξαλείφθηκαν τα υπολειπόμενα Capital Controls

· Ανατράπηκε η αναποτελεσματική νομοθεσία στην αγορά εργασίας

· Προχώρησε μια συστηματική λύση για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών

· Επανεκκινήθηκαν εμβληματικά έργα και ιδιωτικοποιήσεις

· Προπληρώθηκε το ακριβότερο μέρος του δανείου του ΔΝΤ

· Ψηφίστηκε νόμος για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος

· Ρυθμίστηκε η ηλεκτρονική αγορά τυχερών παιχνιδιών

· Ψηφίστηκε μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη


Ορατά αποτελέσματα


Εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών είναι ήδη ορατά, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «η κοινωνία, οι εταίροι, οι επενδυτές, οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης είναι πλέον αισιόδοξοι για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Όπως μάλιστα σημείωσε, αυτή η αισιοδοξία αντανακλάται:

· Στην 4η βελτιωμένη έκθεση επιτήρησης

· Στην επιτυχή έκδοση κρατικών ομολόγων όσον αφορά τα επιτόκια και την ποιότητα

· Στις αναβαθμίσεις των οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας

· Στη σημαντική βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος και του Δείκτη Εμπιστοσύνης Καταναλωτή


«Αναμφισβήτητα, η Ελλάδα έχει περάσει πολλά κατά την τελευταία δεκαετία. Και τώρα επιστρέφει στην κανονικότητα», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Τα επόμενα βήματα

Λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες της για να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες προκλήσεις, ο Χρήστος Σταϊκούρας σκιαγράφησε τα επόμενα βήματα, λέγοντας ότι αποτελούν βασικές πολιτικές προτεραιότητες:

· Η επιτυχία των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων

· Η διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος

· Η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία

· Η προώθηση του Σχεδίου Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων

· Η εισαγωγή κατάλληλου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Στέφανος

Σκίστηκε και αυτός απο τις επιτυχίες

Σταμάτης

Τι λες ρε στραβουλιακα

Στέφανος

αχαχαχαχαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Δεξιο κουρελι

Ασε Σταικουρα μ εχουν σπασει τα νευρα με αυτα που ακουω κ βλεπω καθε μερα. Καταλαβαμε απ την πρωτη στιγμη για ποιον δουλευετε. Και εμας μας δουλευετε

Παλιός δεξιος

Απο τη λέει ολα είναι χωρις ουσια. Ολα αυτά δεν φέρνουν ανάκαμψη της οικονομίας. Γι αυτο και το χρηματηστιριο εχει κανει βουτιά. Δεν γίνεται τίποτα γιατι είμαστε μια χρεοκοποιμενη χώρα. Η χωρα καποτε ειχε χιλαδες επενδυσεις αλλά επι των ημερών τους της διέλυσαν για να μας κάνουν τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Τώρα λέει ψαχνουν για επενδύσεις. Επενδύσεις ομως σε τι? π.χ. Ελληνικο? Οταν σπουδαζη καποιος οικονομικα. Απο τα πρώτα που μαθενη , ειναι οτι οσο μια χώρα εχει δημοσιονομικό προβλημα τοσο ο ιδιωτικός τομέας θα συρρικνώνεται.(δεν το είδαμε στα χρονια της κρίσης?) για να ερθει λοιπών ενας επενδυτής θα πρεπει να εχει χαμηλή φορολογία γύρο στο 6% Και να μπορεί να αναχρηματοδοτηθη. Σήμερα ποια τραπεζα μπορεί να αναχρημαδοτηση? Οταν η ανακεφαλαίωση τους εγινε με της πλάτες του Ελληνικού λαου. Και εμεις περιμενουμε τωρα να φερουν το ζεστο χρημα απο το εξωτερικό για να επενδύσουν. Το ειδαμε και στο Ελληνικό τι χρημα θα ρίξουν που ειναι ετοιμη μια τράπεζα για ανά χρηματοδότηση. Τους ειδαμε λοιπών και τη έκαναν φετος στην οικονομία. Πηραν τα χρήματα από διάφορες περικοπές των εργαζομένων εισφορά αλληλεγγύης κ.α γύρο στα 800 εκατ. Και αντί να τα δωσουν στους οικονομικά αδύναμους. Αλωστε για αυτο το σκοπο πληρωνουν οι εργαζομενοι την εισφορά αλληλεγγύης Τα εδωσαν για μείωσης ΕΝΦΙΑ σε μεγαλες περιουσίες. (Βίλες και έπαυλης,) Μείωσαν την φορολογια στης επιχειρήσεις, διπλασίασαν τους μετακλιτους και αύξησαν τους μισθου τος. Αύξησαν της αμοιβές των διευθυντικών στελεχών των επιχειρήσεων που ελέγχονται απο το δημόσιο. Και τωρα λενε οτι εφτιαξαν την οικονομια. Και τωρα να περιμένει η αγορά να κινήθη τα χριστούγεννα. Απο ποιους και με τι χρημα?????????? Τα 175 εκατ. Άσε και την αυξηση στο ρευμα. Και έτσι λοιπόν θα συνεχισθεί η κατάσταση της χωρας. Του χρόνου θα δούμε πολλά πράγματα. Θα δούμε πολλούς πληστηριασμους α κατοικιας. Ετοιμάζουν ενα καλο<< πακετο >> φορολογίας 6δις!!!!!!!!!!!!!! Στους κατόχους των αυτοκινητων. Σε τελη και φόρους καυσίμων. Ξέρετε στα αυτοκίνητα αυτά που κάποτε αυτο το κόμμα έδινε κίνητρα για την αγορα αυτον τον αυτοκινητων. Το λεω για να καταλάβετε.

🤠

Περάστε Κόσμε.Περαστε Κόσμε.......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης