Βουλή: Υπό επεξεργασία ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας

Βουλή: Υπό επεξεργασία ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τα μέλη της επιτροπής της Βουλής για την Συνταγματική Αναθεώρηση επεξεργάζονται το συγκεκριμένο άρθρο - Σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποσυνδέεται από την πρόωρη διάλυση της Βουλής

vouli
Την τελική της μορφή λαμβάνει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας μετά από μια σειρά αντιφατικών δηλώσεων και διχογνωμιών που εκφράστηκαν από στελέχη της πλειοψηφίας κατά την συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ειδικότερα σύμφωνα με ενημέρωση του εισηγητή της ΝΔ για το επίμαχο άρθρο 32 Γιάννη Μπούγα η τελική μορφή της πρότασης θα περιλαμβάνει συνολικά πέντε ψηφοφορίες. Οι τρεις πρώτες θα απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία 200 – 200 – 180 ψήφων. Εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος θα ακολουθεί τέταρτη με το όριο να πέφτει στην απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Εάν και πάλι η ψηφοφορία αποβεί άκαρπη θα ακολουθεί πέμπτη και θα εκλέγεται ο υποψήφιος που θα πετυχαίνει σχετική πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική εισήγηση της ΝΔ προέβλεπε τρεις ψηφοφορίες με τα όρια στις 200, 200 και 180 ψήφους αντίστοιχα και κατόπιν την διαδικασία με την σχετική πλειοψηφία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης