ΚΙΝΑΛ: Έκκληση της Δημαδάμα στις Ευρωπαίες σοσιαλίστριες να καταδικάσουν τον πόλεμο στη Συρία

ΚΙΝΑΛ: Έκκληση της Δημαδάμα στις Ευρωπαίες σοσιαλίστριες να καταδικάσουν τον πόλεμο στη Συρία

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα κάλεσε τις Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να καταδικάσουν την τουρκική εισβολή – Ζητά να ληφθούν κυρώσεις και να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών 

dimadama
Επιστολή προς τις Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PesWomen), στο διοικητικό συμβούλιο των οποίων είναι Αντιπρόεδρος, απέστειλε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα, ζητώντας να καταδικάσουν τον πόλεμο στη Συρία, την επίθεση στον Κουρδικό λαό και τη δολοφονία αμάχων, γυναικών και παιδιών.

«Οι γυναίκες και οι προοδευτικές γυναίκες πρέπει να πάρουν ΤΩΡΑ δυναμικές πρωτοβουλίες και να διαμαρτυρηθούν επίσημα στους διεθνείς οργανισμούς, στην ΕΕ, σε κινήματα και προσωπικότητες για να σταματήσει αυτή η θηριωδία! Είναι αναγκαίο πλέον να ληφθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας -και όποιας άλλης χώρας δεν σέβεται τις αρχές μας- για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής» τονίζει η κυρία Δημαδάμα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητές συναγωνίστριες,

αγωνιστήκαμε για πολλά χρόνια, δεκαετίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, την ειρήνη και τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Ωστόσο, αυτή η περίοδος είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για το λαό της Συρίας, για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά. Δυστυχώς, η γειτονική μας Τουρκία ενεργεί ως «πολεμοχαρής παίκτης» στην περιοχή μας χωρίς κανένα σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Οι συνέπειες της επίθεσης αυτής είναι η δολοφονία αμέτρητων ανθρώπων αλλά και η δημιουργία νέων προσφυγικών- μεταναστευτικών ροών και αστάθειας στην περιοχή.

Ως Αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - PesWomen, ως μέλος της οικογένειας των Σοσιαλιστών, ως μέλος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, δεν δύναμαι να αποδεχθώ τη «σφαγή» που συμβαίνει τόσο κοντά στα σύνορά μας.

Οι γυναίκες και οι προοδευτικές γυναίκες πρέπει να πάρουν ΤΩΡΑ δυναμικές πρωτοβουλίες και να διαμαρτυρηθούν επίσημα στους διεθνείς οργανισμούς, στην ΕΕ, σε κινήματα και προσωπικότητες για να σταματήσει αυτή η θηριωδία! Είναι αναγκαίο πλέον να ληφθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας -και όποιας άλλης χώρας δεν σέβεται τις αρχές μας- για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Αρκετά! Εμείς ως Ευρωπαίες προοδευτικές γυναίκες πρέπει να είμαστε πρωταγωνίστριες για τη διασφάλιση της ειρήνης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Επομένως προτείνω, εμείς ως Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος PesWomen να συγγράψουμε άμεσα ένα μανιφέστο και να το στείλουμε στο PES και στη συνέχεια στους ηγέτες της ΕΕ.

Συγχρόνως, να διοργανώσουμε στις Βρυξέλλες Ανοικτή Διαμαρτυρία με θέμα «Γυναίκες πρωταγωνίστριες στις ειρηνευτικές διαδικασίες» και να καλέσουμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ την ίδια μέρα και ώρα με τον τίτλο «Αρκετά! Σταματήστε τον πόλεμο ΤΩΡΑ »!

Ανυπομονώ να ενώσουμε τις δυνάμεις για την ειρήνη,

Ζεφη Δημαδαμα

Αντιπρόεδρος PESWOMEN

Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Αλλαγής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης