Στον υπουργό Υγείας οι ιδιώτες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Στον υπουργό Υγείας οι ιδιώτες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Το Συντονιστικό Όργανο ζήτησε την άμεση εφαρμογή των 120 δόσεων του clawback παρελθόντων ετών

sygentrosi_poedin
Τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του κλάδου του έθεσε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη το Συντονιστικό Όργανο των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.), κ. Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε), Φώτιος Πατσουράκος, του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ), Γιώργος Βουγιούκας και της Πανελλήνιας Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.), Δημήτριος Φασίτσας παρουσίασαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, με έμφαση στα «άδικα και παράλογα εισπρακτικά μέτρα έχουν επιβληθεί στους γιατρούς και τα εργαστήρια» και διατύπωσαν προτάσεις για την επίλυση τους.

Το Συντονιστικό Όργανο ζήτησε την άμεση εφαρμογή των 120 δόσεων του clawback παρελθόντων ετών «ως ένα πρώτο μέσο ανακούφισης με παράλληλη κατάργηση του clawback και πίεση σε αυτόν τον τομέα και στο υπουργείο Οικονομικών για να μην καταρρεύσουν όλοι οι φορείς ΠΦΥ. Ας κατανοήσουν όλοι ότι δουλεύουμε 12 μήνες και ουσιαστικά το κράτος μας πληρώνει για τρεις» επισήμαναν.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν και το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει νέα συνάντηση για να εξευρεθούν λύσεις. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ιδιωτικής ΠΦΥ επιφυλάχθηκαν για τις επόμενες κινήσεις τους, με δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις στον κλάδο τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης