Η απάντηση της ΝΔ στην ερμηνεία ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση της Κομισιόν: Προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων

Η απάντηση της ΝΔ στην ερμηνεία ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση της Κομισιόν: Προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων

Πηγές της Πειραιώς σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισαν πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γονάτισαν τη μεσαία τάξη

nd3
Την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης οξύνει και πάλι το θέμα της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Τροφή για σφοδρή κριτική έδωσαν στη ΝΔ οι δηλώσεις πηγών της Κουμουνδούρου σχετικά με τη «δικαίωση» από την Κομισιόν για την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση «προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γονάτισαν τη μεσαία τάξη, φόρτωσαν μέτρα λιτότητας δισεκατομμυρίων ευρώ όλους τους Έλληνες και υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα στους δανειστές».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «ακόμη και μετά την αποδοκιμασία των πολιτών στην κάλπη, ο ΣΥΡΙΖΑ δε διδάχθηκε τίποτα. Αφού επικαλείται ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του υπενθυμίζουμε ότι στην 3η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας αναφέρεται ότι ο ρυθμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες και δε διασφαλίζεται η συνοχή ορισμένων μέτρων με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους... υπάρχει κίνδυνος οι περισσότερες από τις 15 συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα μέσα του 2019 να μην ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

«Αυτή είναι η κατάσταση που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Εμείς, με σχέδιο και σοβαρότητα αποκαθιστούμε κάθε μέρα την αξιοπιστία της χώρας για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», αναφέρεται ακόμη από το Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κομισιόν δικαίωσε τις προσπάθειές μας 

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το τέλος των μνημονίων, δικαιώνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας και καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ για τη δήθεν καταστροφική οικονομική πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν νωρίτερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στα «απτά οφέλη που προέκυψαν για την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ενδεικτικά τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 17,6% τον Απρίλιο του 2019, όταν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011 έπεσε κάτω από το 18%, έναντι του υψηλότερου ποσοστού της τάξεως του 27,9 % που καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2013. Παράλληλα, διαπιστώνει τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, παραθέτοντας στοιχεία για την επιστροφή στις αγορές, την δημοσιονομική κατάσταση και τους ρυθμούς ανάπτυξης.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης