Αλέκα Παπαρήγα: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της συμβολής μας στην ανάπτυξη και όξυνση της ταξικής πάλης

papariga

«Η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από το στρωμένο κόκκινο χαλί που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα» ανέφερε στην ομιλία της στη Βουλή η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ

Η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είπε ότι «πήρε τη σκυτάλη το αυθεντικό κόμμα του κεφαλαίου, το αυθεντικό κόμμα της αστικής τάξης, το αυθεντικό κόμμα του αντικομμουνισμού».

Ανέφερε ότι ένα από τα νεώτερα στελέχη της ΝΔ και στο Κοινοβούλιο, ο κ. Κυρανάκης, «σε κάποια εκπομπή είπε ότι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως το ΚΚΕ σκότωνε Έλληνες κατά τη διάρκεια της Κατοχής ΄41-΄'44». Και πρόσθεσε: «Μάλλον ο κ. Κυρανάκης μπέρδεψε, το ΕΑΜ, το ΚΚΕ, τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς-Αντών, με τους κουκουλοφόρους που υποδεικνυαν ποιοί κομμουνιστές, ποιοί αντιφασίστες πρέπει να σκοτωθούν, μπέρδεψε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ με τη δράση του ΕΔΕΣ και του Ζέρβα», τόνισε.

Είπε ότι η ΝΔ «πήρε τη σκυτάλη από το στρωμένο κόκκινο χαλί που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πρόσθεσε αυτός όταν πήρε τη σκυτάλη απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις», ανέφερε και υπογράμμισε ότι «είναι ένα πολύ δύσβατο χαλί που δεν πρέπει να βαδίσει αδιαμαρτύρητα ο λαός».

Σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ πάει στον «εδραιωμένο δρόμο όλων των προγραμμάτων που ψηφίστηκαν την τελευταία δεκαετία, προπομπός των οποίων υπήρχε πριν την κρίση, και σε αυτό τον δρόμο θα στρώσει τις ακόμα πιο άγριες συνθήκες για το λαό της λεγόμενης ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Ενέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, πέραν του αυθεντικού της αστικής τάξης, στις δυνάμεις που δίνουν τη δυνατότητα στο σύστημα «να κλείνει τις πληγές του», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διέξοδο για το σύστημα όταν έχασε η ΝΔ και καταποντίστηκε το ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΚΚΕ ότι «φοβάται να βάλει τα χέρια του στη φωτιά», είπε «όποιος λέει ότι το ΚΚΕ δεν βάζει τα χέρια του στη φωτιά, αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχει ιδέα τι σημαίνει οργάνωση της ταξικής πάλης σε οποιοεσδήποτε συνθήκες».

Η Α. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην επισήμανση του ΚΚΕ για «πορεία συντηρητικοποίησης στην Ελλάδα» κυρίως διότι ο λαός ανεξαρτήτως των κινήτρων της ψήφου του «νομιμοποίησε με την ψήφο του αντικειμενικά -ένα μέρος του λαού δεν το πιστεύει αυτό- και τα δεκάχρονα μέτρα και αυτά που πρόκειται να έλθουν. Βγαίνει η ΝΔ και λέει έχω αυτοδυναμία, βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει δεν έχασα και πάρα πολλά».

«Δεν αποδίδουμε κατηγορία, αλλά οι ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων, χωρίς καμία "δήλωση μετανοίας" βέβαια, έχουν κάθε δικαίωμα να απονομιμοποιήσουν τα προγράμματα και τις πολιτικές των κομμάτων που ψήφισαν», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι στην σύγχρονη ελληνική ιστορία συντελέστηκε αλλοίωση της όποιας ριζοσπαστικοποίησης ενός σημαντικού μέρους του λαού και την οποία «δεν μπορούσε να κάνει η ΝΔ με τον 'νόμο και την τάξη', σε δύο φάσεις με πρώτη το 1981 την εποχή ανόδου του ΠΑΣΟΚ και με δεύτερη εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε αποφασιστικό χτύπημα στον όποιο ριζοσπαστισμό υπήρχε μέσα στο λαό, στον οποίο (ριζοσπαστισμό) είχε συμβάλει και αυτός με τα μεγάλα συνθήματα και τα go back, αντί go away κ. Μέρκελ και το κατάφερε με την ιδεολογία και την πρακτική του "εφικτού", και με το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για το λαό, αλλά διαφορετικά μείγματα διαχείρισης της φτώχειας και του πλούτου».

Η Α. Παπαρήγα είπε ότι οι αντιφάσεις που αναδεικνύει από τα σπλάχνα του το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα θα γίνουν αντικείμενο διαπάλης για τα μείγματα διαχείρισης, με ένα πρώτο ζήτημα εκείνο της Τουρκίας που είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας και ταυτόχρονα αμφισβητεί σύνορα.

Ως δεύτερο ζήτημα ανέφερε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που οδηγεί στην «παγκόσμια υποχρησιμοποίηση της ανθρώπινης δύναμης».
Υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν είναι εναντίον της τεχνολογίας, αλλά εναντίον του ιδιοκτήτη της τεχνολογίας, επισήμανε ότι «επειδή καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της ανεργίας του 50%-60%, η ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων και η ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη όχι μόνο ως αμοιβή αλλά ως σύγχρονες ανάγκες θα είναι προβλήματα που θα οξυνθούν».

«Πέρα από την υποχρέωσή μας να ακούγονται στη Βουλή η φωνή και τα προβλήματα των εργαζομένων θα συνεχίσουμε στον κύριο και βασικό δρόμο: το δρόμο της συμβολής μας στην ανάπτυξη και όξυνση της ταξικής πάλης», κατέληξε στην ομιλία της η Α. Παπαρήγα.
 
πηγή: ΑΠΕ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Bamboo

Εμ βέβαια, μιά χαρά μαγαζάκι έχετε στήσει, να το γκρεμίσετε;

Ωχχχχ

Αυτοί οι γραφικοι τύποι ΚΚΕ σε ποιον αιώνα έχουν μεινει;Ακούν τι λένε και τι γλώσσα χρησιμοποιούν;Τουλάχιστον 75 χρόνια πίσω είναι; γιαυτό και στο 5% εφτασαν και κάθε χρόνο πάνε πιο κάτω!!!

Η Παπαρήγα η καλή...

Αυτό το "αυθεντικό κόμμα του κεφαλαίου, της αστικής τάξης, του αντικομμουνισμού" είναι που σας έδωσε τα σώβρακα που φοράτε τώρα, σας έδωσε άφεση αμαρτιών για τον εμφύλιο και σας έδωσε και συντάξεις "αντιστασιακών" επι Καραμανλή. Καπιταλιστές και Κομμουνιστές χέρι-χέρι πάτε, και βοηθάτε ο ένας τον άλλο. Το ΚΚΕ είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι των καπιταλιστών, η βαλβίδα εκτόνωσης του συστήματος και οποτε σας έχουν χρειαστεί είστε εκει. Το 1ο Μνημόνιο ήταν μια ευγενική χορηγία των ΚΝΑΤ. "Ευχαριστούμε το ΚΚΕ που φύλαξε την Βουλή" Α. Γεωργιάδης 20/10/2011

Αλεκα

5,3 πουλάκια κάθονταν και επλεκαν πουλοβερ. Ευτυχισμένο το 1917 και περαστικά!!!!

ΚιΚι

Τους εχει ξερασει η ιστορια μην ασχολειστε μαζι τους και τους δινεται αξια, σε λιγο λογω φυσικης φθορας θα απομεινουν μονο ως απολιθωματα.

Θωρ

Χίλια χρόνια πίσω , εκτός τόπου και χρόνου , αμετανόητοι κατσαπλιάδες ,ξεπερασμένοι από την ίδια την ιστορία , εν τέλει γραφικοί!!!!

kyriakos

Ψόφια γραία. Δεν θα ησυχάσουν αν δεν δουν την Ελλάδα να πεθαίνει.

kyriakos

Ποιος θέλει να τον "υπερασπιστεί" το 5% των κλινικά μουρλων και βαθύτατα κομπλεξικων, αγραμματων κατσαπλιαδων;

Anonymous

Το ειπα καποτε και ακομα ισχυει .... Οι αριστεροι , και κυβερνηση να ειναι , παντα αντιπολιτευση θα κανουν .....

κωστας αιρετικος κυνικος 52

Τοξικα αποβλητα για ηλιθιους....δεν ειμαστε στο 1900 εχουν αλλαξει τα πραγματα....εχει αλλαξει ο κοσμος οι ταξικες @απαριες δεν ισχυουν πλεον η θεωρια σας ειναι ξεπερασμενη απο την ιδια την ιστορια.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!

αιρετικε

Ελα Κωστα 52 βλεπω, να τα 100στης φιλε. ΝΥ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης