Βρυξέλλες: Ικανοποίηση Δένδια για την ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων

21385657

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «μετά από την εκτεταμένη συζήτηση στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, τα αποτελέσματα, όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»

Την ικανοποίησή του για την "ομόφωνη τοποθέτηση" των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο ζήτημα των τουρκικών γεωτρήσεων στην Κύπρο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του προς τον Τύπο από τις Βρυξέλλες.

«Είχα σήμερα μεγάλη χαρά να συμμετάσχω στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση η ομόφωνη τοποθέτηση όλων των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι «μετά από αυτήν την εκτεταμένη συζήτηση, τα αποτελέσματα, όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση». «Προς την κατεύθυνση της υπενθύμισης προς την Τουρκία του διεθνούς δικαίου, του περιβάλλοντος στο οποίο πρέπει να κινείται, αλλά και των συνεπειών που μπορεί να έχει μια συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο», επισήμανε ο κ. Δένδιας.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι συζητήθηκε το Ιράν, το Ιράκ, το μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που αφορούν την κεντρική Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική. «Σε όλα αυτά είχε η χώρα μας σημαντική παρουσία», κατέληξε.


Εξάλλου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τη διμερή συνάντηση που είχε σήμερα με τον Κύπριο ομολογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε σύντομες συναντήσεις σήμερα και με άλλους ομολόγους του μεταξύ των οποίων, τον Ιταλό υπουργό, Ένζο Μιλανέζι, τον Βρετανό, Τζέρεμι Χαντ, τον Ολλανδό Στεφ Μπλοκ και το Φινλανδό, Πέκα Χααβίστο, ενώ είχε και μια σύντομη, πρώτη συνομιλία με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής πολιτικής, Φεντερικα Μογκερίνι.

 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Λέτε οι μασονοι να διαμελισουν

Την Τουρκία;

Ο.Ε

Μια από τις πιο επιτυχημένες επιλογές τού Μητσοτάκη να βάλει τον κ. Δένδια στη θέση τού Υπ. Εξωτερικών. Ο Κερκυραίος πολιτικός είναι τσακάλι με πολυεπίπεδη μόρφωση και νομική γνώση, και ξέρει να συνδιαλέγεται Διπλωματικά. Κάτι που ο Κοτζιάς (αυτόν που μπέρδεψαν οι γυφτοσκοπιανοί και δεν είπε ούτε ΕΝΑ ΟΧΙ στις διαπραγματεύσεις) ούτε στο ελάχιστον δεν το είχε. Όσο για τον ωραιοπαθή Κατρούγκαλο ούτε λόγος να γίνεται. Τα λόγια-δηλώσεις του ήσαν βόλια στα τουφέκια των Τούρκων -διαπραγματευτική Φαρέτρα τής τουρκικής Διπλωματίας... Δείτε, φίλοι μου, τις διαφορές! Ακόμα 4 χρόνια ψείριζα και η χώρα μας θα γινόταν ένα απέραντο χέρσο χωράφι για τα τσαντίρια των λαθρομεταναστών... Ευτυχώς φώτισε ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ τα μυαλά μας και πήραμε, στις 7 τού μήνα, τη σωστή απόφαση...

)-(

Είναι μία από τις κακές επιλογές Μητσοτάκη, διότι ο Δένδιας δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την εξωτερική πολιτική. Είχε, μεταξύ άλλων, τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο, ο οποίος ασχολείται χρόνια με τα θέματα αυτά, τα έχει μελετήσει και τα γνωρίζει εις βάθος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης