Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν προκαλεί αλλά αν προκληθεί απαντά με αποφασιστικότητα

amynas08

Στόχος η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος και της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογράμμισε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας

Την επαύξηση και ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων προσδιόρισε ως βασική του προτεραιότητα ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με δηλώσεις του στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τον κ. Παναγιωτόπουλο, όπως και τον νέο υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, καλωσόρισε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο Πεντάγωνο, ο απερχόμενος υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης, μαζί με το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δύο άνδρες αφού επιθεώρησαν το τιμητικό άγημα, εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στην αίθουσα τιμών του ΓΕΕΘΑ όπου και προχώρησαν σε δηλώσεις, στο τέλος των οποίων ακολούθησε η καθιερωμένη παράδοση  δώρων από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων προς την απερχόμενη πολιτική ηγεσία.
amynas01
amynas03

Υποδεχόμενος την νέα πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου ο πρώην, πλέον, υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζοντας το υψηλό επιχειρησιακό τους επίπεδο, αλλά και τον κομβικό ρόλο τους ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε τις κινήσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της θητείας του με στόχο να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο διάλογο σε επίπεδο στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων  μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης, με στόχο την μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Ο κ. Αποστολάκης καταλήγοντας, ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να καταφέρει να κρύψει τη συγκίνησή του, δεδομένου ότι αποχωρεί από το στράτευμα έπειτα από 43 χρόνια υπηρεσίας, έχοντας υπηρετήσει σε όλα τα ανώτατα αξιώματα του στρατεύματος με αποκορύφωμα την εξάμηνη θητεία του στον υπουργικό θώκο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η παράδοση - παραλαβή των Υπουργείων

Από την άλλη πλευρά ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αφού ευχαρίστησε δημόσια τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάθεση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα μας διαθέτει την απαραίτητη αποτρεπτική ισχύ, να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.  «Η Ελλάδα δεν προκαλεί και επιζητεί σχέσεις καλής γειτονίας με όλους.  Δεν της αρέσει όμως να προκαλείται. Όταν προκαλείται απαντά με αποφασιστικότητα, σθένος και περίσκεψη σε κάθε ενέργεια που απειλεί τα συμφέροντά της» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως στο υπουργείο Άμυνας υπάρχει συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα άμεσων κρίσεων στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
amynas04
amynas05

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι μπορεί για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Η τελετή παράδοσης παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ ολοκληρώθηκε με την εθιμοτυπική παράδοση δώρων προς την απερχόμενη πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ξεχώρισε η προσφορά ανθοδέσμης στις συζύγους των δύο υπουργών, του νυν Νίκου Παναγιωτόπουλου και του απερχόμενου Ευάγγελου Αποστολάκη, όπως και στην κόρη του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή.
amynas06
amynas11
amynas07
amynas09
amynas10


ΣΧΟΛΙΑ

Λακης

Φωτό με ζαιους ο τύπος!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ

ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΓΑΝΤΑ! ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης