Καρανικόλας (ΚΙΝΑΛ): Να τελειώνουμε με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρακτικές του

Καρανικόλας (ΚΙΝΑΛ): Να τελειώνουμε με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρακτικές του

Ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στην Α' Αθήνας Σπύρος Καρανικόλας θέτει στο επίκεντρο την εγκληματικότητα, τον νέο Ποινικό Κώδικα και την ασφάλεια των πολιτών - «Το Κίνημα Αλλαγής λοιπόν ζητά από τους πολίτες να δώσουν νόημα στη ψήφο τους»

karanikolas1
Η εγκληματικότητα, ο νέος ποινικός κώδικας αλλά και η ασφάλεια των πολιτών που όπως χαρακτηριστικά λέει είναι η καρδιά της δημοκρατίας αποτελούν για τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ στην Α' Περιφέρεια Αθηνών Σπύρο Καρανικόλα, βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι πολίτες που θα προσφύγουν στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως ο ίδιος λέει στο protothema.gr, τα θέματα της ασφάλειας βρίσκονται στην κορυφή της προσωπικής πολιτικής του ατζέντας καθώς «επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζήσαμε την αύξηση της μικροεγκληματικότητας, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας με απούσα την Αστυνομία, αλλά κυρίως την προκλητική ανοχή σε συλλογικότητες, όπως ο Ρουβίκωνας ή και την ευνοϊκή μεταχείριση στοχευόμενων εγκληματιών, όπως των τρομοκρατών της 17 Ν. Εξάλλου, είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα με τις ιδεοληψίες της, που κατήργησαν την ομάδα Δέλτα της Αστυνομίας, κατήργησαν τις φυλακές ασφαλείας τύπου Γ, έφεραν το νόμο Παρασκευόπουλου που επέτρεψε σε εγκληματίες με βαριές καταδίκες να βγουν εκτός φυλακής και άφησαν ανενόχλητο τον Ρουβίκωνα να προβαίνει στη διάπραξη σωρείας ποινικών αδικημάτων. Το κυριότερο όμως είναι ότι με τις πολύ πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με απούσα την αντιπολίτευση και ενώ κατ’ ουσίαν η Βουλή είχε διαλυθεί λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, η σε αποδρομή Κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε τη δυνατότητα σε αμετανόητους δολοφόνους, που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, να μπορούν να αποφυλακιστούν. Όλα αυτά τα θέματα προκαλούν και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα των πολιτών, αλλά κυρίως προσβάλουν βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών της ασφάλειας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τελειώνουμε και με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις πρακτικές του. Η ασφάλεια των πολιτών είναι, εξάλλου, η καρδιά της Δημοκρατίας μας».


Ο επί δυόμισι χρόνια αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ, δικηγόρος και διδάκτωρ νομικής σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου αναφέρεται στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα που υπέστη το κυβερνών κόμμα ενώ χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφερόμενος σε μεταγραφές της ντροπής με πρόθυμους, όπως χαρακτηριστικά λέει, γυρολόγους της πολιτικής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές υπέστη μία βαριά ήττα. Πλήρωσε πολύ ακριβά την αλαζονεία, τον καθεστωτισμό, τον κυνισμό της εξουσίας του, το ήθος και το ύφος στη διακυβέρνησή του, τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσε, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και των εθνικών θεμάτων, τα ατελείωτα ψέματά του και κυρίως τις συμφωνίες της καρέκλας και τις μεταγραφές της ντροπής με τους πρόθυμους γυρολόγους της πολιτικής. Έπεσε οριστικά το προσωπείο του δήθεν καλού παιδιού του Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε με όλα αυτά να γίνει και ο πολιτικός χορηγός για την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα, όλοι εμείς, οι προοδευτικοί πολίτες να συγκροτήσουμε μια ισχυρή προοδευτική δύναμη απέναντι στο συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον καταστροφικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε τυχοδιωκτικά ως Κυβέρνηση και το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να σταθεί ως υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θυμόμαστε εξάλλου πώς έκαναν καριέρα, ως αντιπολίτευση μέχρι το 2015 στις πλατείες των αγανακτισμένων παρέα με τους Χρυσαυγίτες, δηλητηριάζοντας και διχάζοντας την ελληνική κοινωνία. Ο κ. Τσίπρας σήμερα λοιπόν μαζί με τον κάθε λογής «Ρουβίκωνα», από τα έδρανα μίας ενδεχόμενης ισχυρής αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό με τον άκρατο λαϊκισμό, τον ακραίο διχαστικό λόγο και τον τυχοδιωκτισμό, θα αποτελέσει παράγοντα διατάραξης της ομαλότητας και της κοινωνικής ειρήνης, που τόσο χρειάζεται η Χώρα. Για αυτό και πρέπει στις εθνικές εκλογές να αποδυναμωθεί σημαντικά», επισημαίνει.

«Το Κίνημα Αλλαγής λοιπόν ζητά από τους πολίτες να δώσουν νόημα στη ψήφο τους. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, αλλά και σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Εμείς λοιπόν έχουμε αποδείξει ότι πάντα προτάσσουμε το εθνικό πατριωτικό συμφέρον απέναντι στις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Το αποδείξαμε, με τεράστιο και πολύ δυσανάλογο πολιτικό κόστος, όταν η Χώρα έφτασε στο κατώφλι της τραγωδίας της εθνικής χρεοκοπίας το 2009. Είμαστε έτοιμοι και τώρα να αποδείξουμε, με τη δύναμη του ελληνικού λαού, ότι αποτελούμε υπεύθυνη δύναμη σταθερότητας που δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει τη Χώρα σε νέες περιπέτειες. Όπου και όταν χρειαστεί θα συνδράμουμε τη Χώρα με υπευθυνότητα και με τις προοδευτικές μας προτάσεις, το Σχέδιο Ελλάδα. Για παράδειγμα η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η συνταγματική αναθεώρηση, η προστασία του κοινωνικού κράτους, η αλλαγή των πολύ σκληρών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων για τα επόμενα πολλά χρόνια, είναι θέματα που για εμάς χρήζουν συναινέσεων για την επίτευξη επωφελών λύσεων. Πρέπει όμως να είμαι ξεκάθαρος: Για να μπορέσει το Κίνημα Αλλαγής να έχει αυτόν τον καθοριστικό ρόλο για την ανάκαμψη της Χώρας, προϋποθέτει ενίσχυση των δυνάμεων του. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι λοιπόν χρήσιμη και αναγκαία ψήφος. Δυνατό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει πολιτική σταθερότητα, προστασία της μεσαίας τάξης, των μη προνομιούχων και των κοινωνικά ευάλωτων, καθώς και εγγύηση για ένα ισχυρό αντίβαρο στις επερχόμενες συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και στον καταστροφικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό για εμάς, είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών. Εδώ και δυόμιση χρόνια υπηρετώ την παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για την παράταξη, την αλήθεια, τη νέα γενιά, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία των πολλών. Σήμερα ζητώ τη ψήφο των πολιτών της Α’ Αθήνας, προκειμένου να συνεχίσω αυτήν τη μάχη και εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, για να πετύχουμε μαζί την Πραγματική Αλλαγή, που όλοι θέλουμε, αξίζουμε και μπορούμε», καταλήγει ο κ. Καρανικόλας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης