ΚΙΝΑΛ: Η επόμενη ημέρα ενός δύσκολου διαζυγίου

venizelos_ar

Σήμερα και αύριο συνεδριάζουν τα καθοδηγητικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής -  Βενιζέλος: Έγινε μία επιλογή αυτοχειριασμού, καταστρέφει την παράταξη - Γεννηματά: «Εγώ είμαι αρχηγός, εγώ παίρνω τις αποφάσεις» 

Κρίσιμες για το κλίμα που θα επικρατήσει τελικά είναι οι σημερινές και αυριανές συνεδριάσεις των καθοδηγητικών οργάνων του Κινήματος Αλλαγής. Σήμερα Τρίτη θα συνεδριάσουν ταυτόχρονα η κοινοβουλευτική ομάδα και το πολιτικό συμβούλιο και αύριο Τετάρτη η κεντρική επιτροπή.

Σύμφωνα με την προεργασία που έχει γίνει από τη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν αρκετά στελέχη σε ετοιμότητα να στηρίξουν τις απόψεις της Φώφης Γεννηματά, αλλά δε θα είναι η πλευρά της προέδρου αυτή που θα θέσει το θέμα της ρήξης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Θα αφήσει τον χώρο στους διαφωνούντες με την ελπίδα να μείνουν εντός πλαισίου. Υπάρχει αποδεκτή κριτική, υπάρχει κριτική που χρήζει απάντησης και κριτική που οδηγεί σε νέες ρήξεις, εξηγούν έμπειροι κομματικοί παράγοντες και εκφράζουν την εκτίμηση πως ενόψει εθνικών εκλογών όλοι θα κρατήσουν δυνάμεις για τις κάλπες.

Το κρίσιμο στοιχείο είναι αν όσοι διαφωνήσουν το κάνουν ατομικά ή αν θα επιχειρήσουν να εμφανιστούν ως ομάδα. Το δεύτερο αποτελεί κλιμάκωση, που θα προκαλέσει με τη σειρά της νέα δεδομένα.

Παραμένω στη δημοκρατική παράταξη ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι θύμα των σκοπιμοτήτων της διαδόχου του και ότι με τις ενέργειές της ευνοούνται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενέγραψε έτσι υποθήκη για κριτική μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, ξεκαθάρισε πως δεν τον αφορούν αξιώματα εντός και εκτός Κινήματος Αλλαγής και χαρακτήρισε κωμικά τα σενάρια συνεργασίας του με τη ΝΔ. Αφήστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει τη δουλειά του και να απορρίψει να διατάγματα διορισμού της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης που του έστειλε η κυβέρνηση, απάντησε σχετικά με την προοπτική να προταθεί για το ανώτατο αξίωμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη και όσοι διαφωνούν με την επιλογή της ηγεσίας δηλώνουν ότι θα δώσουν τη μάχη για την παράταξη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Και για να εκλεγούν βουλευτές φυσικά, καθώς όλοι θέλουν να είναι στη Βουλή όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού.

Σε ότι αφορά στις αντιδράσεις υπήρξαν στελέχη που σκέφτηκαν να μαζέψουν υπογραφές διαμαρτυρίας, αλλά η προσπάθειά τους δεν φαίνεται να έτυχε της απαραίτητης υποστήριξης. Η προοπτική χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ως απειλή στο πλαίσιο ενός ψυχολογικού πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών.

Τίποτα βέβαια δεν αποκλείεται αν δεν πέσουν σήμερα και αύριο οι τόνοι.

Στο παρασκήνιο Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν μιλήσει και εξηγήσει ο καθένας τη στάση του σε δεκάδες στελέχη. Κρίσιμο στοιχείο αποτελούν τα γεγονότα του Σαββάτου, καθώς οι εκδοχές των δύο πρωταγωνιστών δεν συμπίπτουν.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιγράφει μια σκηνοθετημένη και προαποφασισμένη ρήξη ενώ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τονίζει την έκρηξη και τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά κάποιο τρόπο διεξάγεται ένα κλασικό παιχνίδι ευθυνών, μόνο που ο κίνδυνος μείωσης των ποσοστών τους απειλεί όλους, εμπλεκόμενους και μη.

ΣΧΟΛΙΑ (100)

M.Γ.

My name is FOFI !!....FOFI KAMMENOS !!...

Νίκος

Με αυτό που έγινε στο ΚΙΝΑΛ, η Γεννηματά υπέγραψε την διάλυσή του. Είναι παραπάνω από σαφές ότι η Φώφη επιθυμεί διακαώς την αυτοδυναμία της ΝΔ, γιατί νομίζει ότι έτσι θα επιβιώσει πολιτικά. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να απαλλαχθούμε από τους Συριζαίους, είναι ο Μητσοτάκης. Αυτό και θα γίνει. Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως , ότι ο τόπος έχει ανάγκη την Σοσιαλδημοκρατία. Και αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Σύριζα, αλλά και το ΚΙΝΑΛ της Φώφης δεν έχει τη δύναμη να σηκώσει τέτοιο φορτίο. Αναμένουμε λοιπόν μετά τις εκλογές και την αυτοδυναμία της ΝΔ, μια νέα κίνηση για τον επαναπροσδιορισμό του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου με σοβαρότητα και δύναμη. Ψυχή βαθειά φίλοι και καλή δύναμη. Αυτό που είναι να γίνει και έχει ανάγκη ο τόπος, θα γίνει!

ΚΙΝΑΛ εκτός Βουλής

O Γιωργάκης που οδήγησε στην χώρα στο γκρεμό και διέσπασε το ΠΑΣΟΚ, θα μπορεί να πάρει έδρα χωρίς σταυρό και ο Βενιζέλος που πάλευε να μαζέψει τα ασυμαζεύτα του Γιωργάκη και τον βρίζουν 5 χρόνια ασταμάτητα οι συριζαίοι εκτός ... Ούτε μισή ψήφο στο ΚΙΝΑΛ

Άγγελος1

Γιατί το «ουδείς αναντικατάστατος» για κάποιον λόγο έχει επιβιώσει τόσα χρόνια ως αξίωμα;;. Οι άνθρωποι που πιστέψαμε για συνοδοιπόρους και αναντικατάστατους, μπορεί να ήταν απλοί περαστικοί και έτσι μοναδικούς, εξαίρετους κι αναντικατάστατους τους πλάσαμε εμείς. Οι κομματικές σχέσεις θα μοιάζουν πάντα με διαδρόμους αεροδρομίων, συνεχείς αναχωρήσεις, μα κι αφίξεις.

Tef

Gu

ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ

Απογοήτευση βαθειά !! ΠΑΣΟΚ, ΤΕΛΟΣ! ΚΙΝΑΛ, ΤΕΛΟΣ! ΔΗΣΥ, ΤΕΛΟΣ! ΕΛΙΑ, ΤΕΛΟΣ! ΚΙΔΗΣΟ, ΤΕΛΟΣ! ΜΑΣΑ, ΤΕΛΟΣ!!

Κυνικός

Χιλιάδες περιμένουν στην ουρά για να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ λόγω "επιτυχημένου" δημάρχου Καμινη....

Ο καλύτερος χορηγός του Μητσοτάκη

Ολοι εσείς που γράφετε υπέρ ή εναντίον του Βενιζέλου, κάνετε λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι αν έπρεπε να φύγει ή να μείνει ο Βενιζέλος. Το θέμα είναι αν όλη αυτή η φασαρία έπρεπε να γίνει ΤΩΡΑ. Την ώρα που ο Τσίπρας και η συμμορία του ήταν στριμωγμένοι στη γωνία και με τον τρόπο αυτόν πήραν ανάσα, την ώρα της μάχης, αφού σε 1 μήνα έχουμε εκλογές, την ώρα που υπήρχε ένα θετικό ψυχολογικό κλίμα για το ΚΙΝΑΛ και προσδοκούσε βάσιμα να αυξήσει το ποσοστό του, αυτή την ώρα μόνο ένας άφρων ανοίγει εσωκομματικό πόλεμο και μάλιστα με ένα ιστορικό, καταξιωμένο, ικανότατο και με διασυνδέσεις στέλεχος. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών της κ. Γεννηματά, μπορούσε να γίνει το Γενάρη ή μετά τις εκλογές. Αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΡΑ. Διότι με αυτή της την ενέργεια, εκτός όλων των άλλων, γίνεται η καλύτερη χορηγός του Μητσοτάκη (αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορούσε τον Τσίπρα)

platyfylos

Επειδή η Φώφη έκρινε πως η εκπεφρασμένη θέληση του Μητσοτάκη ήταν να αναζητήσει συνεργασίες. Θεωρώντας πω αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει φθορά στο ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας την πιθανότητα μεγάλης επιστροφής παλαιοπασόκων άμεσα (μην ξεχνάς πως θέλει αποτελέσματα άμεσα, αλλιώς θα άρχιζαν οι γκρίνιες και η θέση της θα ήταν επισφαλής), αποφάσισε να κόψει κάθε γέφυρα για πιθανή συνεργασία. Γνωρίζει πως μάλλον έτσι δίνει αυτοδυναμία στη ΝΔ (και αυτό εύχεται). Γνωρίζει πως οι δεσμεύσεις της Χώρας θα τηρηθούν, αλλά εκείνη (και ο ΣΥΡΙΖΑ) θα έχει την πολυτέλεια να κάνει αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς. Θέλει να να πλειοδοτήσει σε αριστεροφροσύνη, με βασικό όπλο την ισχύ του ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο τομέα. 'Οι περισσότεροι θυμούνται τι μπορεί να κάνει αυτός ο μηχανισμός όταν ενεργοποιηθεί, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων οργανισμών, μεταφορών κλπ. Έτσι ελπίζει πως σύντομα, οι ψηφοφόροι του ορθόδοξου παπανδρεικού ΠΑΣΟΚ (ο κορμός των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) θα επιστρέψουν καθώς σταδιακά θα αυξάνει και η προοπτική της κουτάλας. Τα ρίσκα? Πρώτον, αυτή είναι πολιτική ανάλυση με όρους 80-90, ίσως βασικές παράμετροι της κοινωνίας να έχουν αλλάξει (πολιτική στάση νέων ψηφοφόρων, Έλληνες που μετανάστευσαν). Όμως οι Παπανδρέου αυτή την συνταγή ξέρουν, αυτή εμπιστεύονται. Δεύτερον (παραφράζοντας το Βενιζέλο) αν πας να ανταγωνιστείς τον ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδό του (της αοριστολογίας, του ψεύδους και της παροχολογίας), υπάρχει και η πιθανότητα να μην τον κερδίσεις. Είναι σαν να προσπαθείς να κερδίσεις τον βλάκα. Δεν μπορείς. Θα σε φέρει στο επίπεδό του και θα σε συντρίψει.

Μπενυ

Ο Μπένυ έπρεπε να εκδιωχθεί από το κόμμα από το 2007...Το 2011 απλά έπρεπε να καταδικαστεί για προδωσία...είναι η πιο σωστή απόφαση που πάρθηκε στο πασοκ εδώ και πολλά χρόνια...Δεν είχε καμία θέση σε προοδευτικό κόμμα...πιο δεξιος και από τον Σαμαρά....

Σπύρος

Ενώ ο ΓΑΠ έχει που έκανε κόμμα για να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ

και όμως

το ότι προτίμησε να βλάψει εσένα με τις αποφάσεις του δεν τον κάνει προδότη. Έχεις δίκιο να του τα σούρνεις, αλλά προδότης δεν είναι. Άσε που το πιθανότερο είναι πως οι αποφάσεις του δόθηκαν έτοιμες από τους "δανειστές".

@Μπενυ

Καλά, εσύ μείνε με τον πανύβλακα το γιωργάκη και το κατιναριό τη Φωφώ.

Jo

Ο Καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Έτσι είναι η ζωή.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mhtsotakis_ar

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ένα “πυροσβεστικό σχέδιο” ή Σχέδιο Β», τόνισε ο πρωθυπουργός - Χαρακτήρισε  «απαράδεκτο η Τουρκία να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό και να ασκεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να λάβει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια»

1
tsipras_ar

Δείτε το βίντεο -Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης και τον... στόλισε κανονικά - Ποια είναι η Γεωργία Μπιτάκου

169
w18-71938dendias

«Προφανώς είναι καλύτερα έτσι παρά να χανόντουσαν ανθρώπινες ζωές, να υπήρχαν στρατιωτικές επιχειρήσεις, να είχαμε πρόσφυγες, να διεξαγόταν στην περιοχή μας άλλη μια πολεμική σύγκρουση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών 

4