Γεννηματά: «Εγώ είμαι αρχηγός, εγώ παίρνω τις αποφάσεις»

4818115

Μιλώντας στην ειδική εκπομπή του ALPHA για τις εκλογές, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπεραμύνθηκε της απόφασής της να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλα τα στελέχη - Αρνήθηκε τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για πόλεμο που δέχθηκε το κόμμα της

Με έντονο ύφος η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτή είναι που παίρνει τις αποφάσεις στο ΚΙΝΑΛ, ενώ προανήγγειλε κι άλλες αποφάσεις που ια προκαλέσουν αίσθηση (μετά την αποχώρηση Βενιζέλου) καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ: «αυτή ήταν μόνο η αρχή».

Αναλυτικά τα όσα είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ:

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ήταν σωστό τάιμινγκ να συζητήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή με τον κ. Βενιζέλο, η Φώφη Γεννηματά τόνισε:
«Δεν υπάρχει προβληματισμός και αμηχανία στην παράταξη. Στον κόσμο μας, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν ελπίδα. Και σ' αυτούς στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Ότι εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε κι εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και αυτό που χρειάζεται είναι να ηττηθεί η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές».

-Αυτό το μήνυμα στείλατε ή στείλατε ένα μήνυμα εσωστρέφειας στην καρδιά της εκλογικής μάχης με την αποχώρηση ενός πρώην προέδρου του κόμματος ο οποίος μάλιστα καταγγέλλει ότι με τις επιλογές σας γίνεστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ;
«Όποιος επιλέγει να εγκαταλείψει αυτή τη μάχη γιατί δεν προκρίνεται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας πρέπει να κριθεί από τους πολίτες.
Δεν προκαλώ εγώ την εσωστρέφεια. Εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος και έχω την υποχρέωση και το καθήκον να κάνω τις επιλογές και την αξιολόγηση των στελεχών και να στείλω καθαρά μηνύματα στους ψηφοφόρους και στον κόσμο της παράταξης που είναι πληγωμένος. Που πίστεψε τα προηγούμενα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και βλέπει όλες του τις ελπίδες του να έχουν καταρρακωθεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει θυμός στον κόσμο και έντονη επιθυμία να απαλλαγούν απ΄ αυτόν τον πολιτικό αχταρμά που έχει διαλύσει τη χώρα».

Γιατί ήταν φρένο σ αυτή την την προσπάθεια ο κ. Βενιζέλος;
«Η επιλογή μου ήταν ξεκάθαρη κι ήταν ένα μήνυμα διεύρυνσης και ανανέωσης. Στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας δεν επιβραβεύουμε τα στελέχη για την πορεία τους στο χθες, στην προηγούμενη 30ετία! Δείχνουμε στους ψηφοφόρους το αύριο, το μέλλον, που πρέπει να πάμε και τι θέλουμε να κάνουμε. Κανείς δεν είπε στον κ. Βενιζέλο να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας ήθελε. Εγώ στη θέση του θα πήγαινα να ζητήσω την ψήφο των προοδευτικών πολιτών γιατί γνωρίζω ότι στην παράταξη μας και δικαίως σέβονται τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε στα δύσκολα σήκωσε βάρη, έδειξε ευθύνη απέναντι στη χώρα και δεν καταλαβαίνω γιατί φοβάται, εφόσον θέλει να μείνει ενεργός και δεν ζητάει τη ψήφο των προοδευτικών πολιτών.

-Περιμένατε αυτή την αντίδραση του και το λέω αυτό γιατί αν την περιμένατε σημαίνει ότι δεν ήταν η σωστή επιλογή να γίνει η συζήτηση τη δεδομένη χρονική στιγμή.
«Δεν υπάρχει ούτε λάθος χρόνος ούτε τίποτα. Από πότε ένας πρόεδρος είναι όμηρος των επιλογών των στελεχών του και των προσωπικών τους επιλογών; Μου είναι αδιανόητο όλο αυτό. Ας το κατανοήσουν όλοι είμαι πρόεδρος έκανα μια επιλογή και θα κριθώ γι' αυτή. Από κει και πέρα υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως στη στάση των στελεχών τέτοιες ώρες να απέχουν από μια μάχη επειδή δεν επιλέχθηκαν να είναι επικεφαλείς ενός ψηφοδελτίου. Όλοι οφείλουν να είναι στρατιώτες και οι απόντες αυτή την ώρα το μόνο που κάνουν είναι να διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε μια μεγάλη μάχη στις εθνικές εκλογές, αντέξαμε στις ευρωεκλογές αυξήσαμε τα ποσοστά μας κατά 26% από τον Σεπτέμβριο του 2015, μέσα σε ένα κλίμα τρομερής πόλωσης, δεχόμενοι πόλεμο από όλες τις πλευρές που θέλανε μα μας εξαφανίσουν.
Η ΝΔ διεκδικώντας την αυτοδυναμία κι ΣΥΡΙΖΑ τον προοδευτικό χώρο που παριστάνει ότι τον εκφράζει. Δεχθήκαμε χτυπήματα κάτω από τη μέση, με συναλλαγές αλλά αντέξαμε. Στις εθνικές εκλογές το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα και την παράταξη είναι να εκφραστεί ο προοδευτικός χώρος από εμάς».

Φοβάστε αποχωρήσεις στελεχών και φοβάστε ότι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων που βλέπει φιλικά τον κ. Βενιζέλο θα φύγει από το ΚΙΝΑΛ;
«Εγώ είμαι εξαιρετικά αισιόδοξη γιατί τα μηνύματα μας είναι καθαρά προς τους προοδευτικούς ψηφοφόρους. Και η ελπίδα των προοδευτικών ψηφοφόρων είμαστε εμείς. Υπάρχει μια κυριαρχία της δεξιά που τροφοδοτήθηκε από την πολιτική Τσίπρα κι εμείς είμαστε ανάχωμα στην παντοκρατορία της ΝΔ.
Όλοι έχουν συναίσθηση ότι πρέπει να σταθούν και να δώσουν τη μάχη. Τα ζητήματα είναι πολιτικά κι όχι προσωπικά. Όλοι αξιολογούνται, κι όσοι βάζουν τα προσωπικά πάνω από τη χώρα και την παράταξη θα κριθούν».

-Ακόμη κι ο κ.Σημίτης δήλωσε έκπληκτος από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ κι ο κ.Ανδρουλάκης δήλωσε ανήσυχος...
«Είμαι πρόεδρος και έκανα μια επιλογή... Δεν συναποφασίζουμε. Σέβομαι τον κ.Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα τα ανήθικα και ανέντιμα έχουν ακουστεί εις βάρος του, αλλά δεν είναι πρόεδρος κι ο κ.Ανδρουλάκης είναι Ευρωβουλευτής και περιμένουμε να κάνει τη δουλειά του στην Ευρωβουλή. Άλλος είναι πρόεδρος και άλλος έχει την ευθύνη την οποία αναλαμβάνω. Κι όποιος θολώνει αυτό το μήνυμα έχει μεγάλη ευθύνη γιατί αυτό που έγινε ήταν μόνο την αρχή. Κι όποιος δημιουργεί εσωστρέφεια και πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ εμποδίζει το οριστικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γινόμαστε εμείς ουρά του ΣΥΡΙΖΑ...»

-Καταλαβαίνω ότι προειδοποιείται με διαγραφές όσους ξεκινήσουν κύκλο εσωστρέφειας
«Δεν ξεκινάω ένα αγώνα με διαγραφές, αλλά με ξεκαθάρισμα για το που βρισκόμαστε. Κανένας δεν θα παίξει με την παράταξη».

-Υπάρχει μια αίσθηση ότι το ΚΙΝΑΛ με την απομάκρυνση Βενιζέλου στρίβει προς τα αριστερά για μια ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ κι απομακρύνεται μια ενδεχόμενη συνεργασία με ΝΔ...
«Είναι λίγο αλαζονικό να δίνουμε τη μάχη όλα αυτά τα χρόνια εναντίον αυτής της κυβέρνησης και να υποστηρίζει κάποιος, γιατί ο ίδιος επέλεξε να φύγει, ότι θα αλλάξουμε γραμμή πλεύσης. Έχουμε αποφάσεις συνεδρίου κι είναι ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε ο πραγματικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε οριστικό τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η μεγάλη αναγκαιότητα αυτή την ώρα είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Που δεν θα έχει το Ρουβικώνα στο δρόμο, δεν θα καίει την Αθήνα και θα μπορεί να συνεννοηθεί για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου».

-Αποκλείεται να είστε εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος λοιπόν;
«Εγώ μιλώ με βάση τα δεδομένα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανη κυβέρνηση και δεν αξίζει να είναι αντιπολίτευση. Κι αν παραμείνει σημαίνει ότι μπορεί να επανέλθει κι ας το συνειδητοποιήσουν όσοι λένε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι χρήσιμο. Μ' αυτόν τον πολιτικό αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ με χωρίζουν πολλά».

-Δεν μου ξεκαθαρίσατε αν είστε εν δυνάμει εταίρος της ΝΔ αν δεν έχει αυτοδυναμία...
«Αυτό θα ξεκαθαρίσει την επόμενη μέρα των εκλογών και όχι σήμερα. Δεν μπορούμε τώρα να ξεκαθαρίσουμε ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Οι κάλπες δεν στήνονται για πλάκα, αλλά για να μιλήσει ο ελληνικός λαός και κανένα κόμμα δε μιλάει από πριν για συνεργασίες. Έχουμε πρόγραμμα και όλοι ξέρουν τι θέλουμε για τον τόπο».

ΣΧΟΛΙΑ (75)

Cardu13

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το κάναμε πασοκακι της Φωφης κ του Βενιζέλου! Φώφη η στροφή που σε περιμένουμε είναι στης 7 Ιουλίου. Εύχομαι να έχεις την αξιοπρέπεια αρχηγέ που αποφασίζεις ΕΣΥ σε περίπτωση μικρότερων ποσοστών από τις ευρωεκλογές να φύγεις την επόμενη ημέρα το πρωί!

ΦΩΦΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ 7η ΙΟΥΛΙΟΥ ΨΑΞΕ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Άγγελος1

Οι Βενιζελικοί, ψάξτε να βρείτε γιατί οι εφημερίδες έγραφαν την 14 Ιανουαρίου 2012 ότι, "Ο Βενιζέλος έχυσε και πάλι την καρδάρα με το γάλα". Ένας από τους πολλούς λόγους ήταν, πως και τότε φοβόταν την προσφυγή στη βάση και κατά βάθος προτιμούσε την εκλογή του νέου αρχηγού από κάποιο μικρό σώμα εκλεκτόρων. Αν ήταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα λένε, θα ήταν για τον ίδιο καλύτερο. Το ίδιο και τώρα φοβάται το κυνήγι του σταυρού και ήθελε την σιγουριά της εκλογής μέσω της λίστας επικράτειας, που συνιστά καθαρή αρχηγική προνομία.

Restlin Mazer

Στα χερια σου θα κλεισει το μαγαζακι,αρχηγε...... Ηθελες να κρατησεις ενα ποσοστο του 5-6% για να μη χασεις την καρεκλα εσυ και οι λιγοι κολλητοι σου. Πηγαινε τωρα να κλαφτεις στον ξυριζα να σας ενσωματωσει. Αυτη θα ειναι η καταντια σου. Και σου αξιζει.

Ελ

Όλοι ξέρουμε ότι ο Βενιζέλος ήταν φοβερά διεφθαρμένος, τα έπαιρνε από παντού. Αλλά και ο Κυριακος Μητσοτάκης μάθαμε ότι τα έπαιρνε από την Ζιμενς και ποιος ξέρει και από που άλλου που δεν μάθαμε ποτέ. Ο Τσιπρας έμεινε 3 μέρες στο Σικαγο, μια πόλη που δεν είχε επισκεφθεί ποτέ στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός με άγνωστο, την περισσότερη ώρα προγραμμα, τη στιγμή που όλως τυχαίως προσπαθούσε να αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική ο Κάλαμος με έδρα το Σικαγο. Δυστυχή Έλληνα, σε δουλεύουν όλοι χοντρά. Είσαι τόσο αγράμματος και απαίδευτος, παρόλο που νομίζεις ότι είσαι έξυπνος, που δεν έχεις πάρει είδηση τίποτα. Για αυτό και μια ζωή θα σε κλέβουν.

ΝΔ προς ΚΙΝΑΛ

Θερμά ευχαριστούμε για την αυτοδυναμία.

Λελα

Αντε χαθειτε πασοξηδες εσείς ρημάξατε την Ελλάδα και 5ην αποτελείωσε ο συριζα. Όταν τσίριζα κανείς δεν άκουγε. Μαζέψτε τα και δρόμο από την βουλή. Υπάρχουν κι άλλα επαγγέλματα. Φώφη γίνε σερβιτόρα μαζί με τον Αλέξη και την ακαδημαϊκή περιστέρα που έφτιαξε.

ΜΙΚ

Για το ΚΙΝΑΛ το ισοζύγιο θα είναι αρνητικό... Περισσότερες διαρροές προβλέπω προς τα δεξιά, παρά εισροές από αριστερά. Κανείς δεν θα έρθει από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καμίνη και λίγοι θα 'ρθουν, επειδή έφυγε ο Βενιζέλος. Κακούς συμβούλους έχεις Φώφη!

Φαντασμένη ψευτοξανθια

Σε ένα μήνα κλωτσηδόν φεύγεις από ΚΙΝΑΛ. Ουστ!!!!

Τζώρτζης

Δεν πειράζει θα την ρίξουμε στον Μητσοτάκη, πρόοδο δεν θέλει η ΦΩΦΩ θα την έχει, με τον Γιωργάκη, τον Καμινάκη και τον Θεοδωράκη που τον παρακαλούσε να μην φύγει, αυτοί είναι το μέλλον! Πού κατάντησε το ΠΑΣΟΚ. Αυτή ως αρχηγός ούτε μια τρίχα του χοντρού δεν πιάνει

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης