Τσακαλώτος: Έχουμε σχέδιο, πρόγραμμα, συμμαχίες και... καβάτζα

tsakalotos01-mesa

Το πακέτο μας είναι κοστολογημένο, υπάρχει κάτι για όλους - Κάνουμε πολιτική πάνω στους αριθμούς, δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε την πολιτική που θέλουμε, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - Αν κέρδιζα ένα ευρώ κάθε φορά που οι Βρυξέλλες εκφράζουν ανησυχίες, θα πήγαινα 10 μέρες στη Σαντορίνη

«Αν κέρδιζα ένα ευρώ κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος εκφράζεται off-the-record εκφράζοντας επιφυλάξεις θα πήγαινα δέκα μέρες μ’ έναν φίλο του στη Σαντορίνη. Κι αν έπαιρνα ένα ευρώ για κάθε φορά που είχαμε αναπαραγωγή μιας τέτοιας είδησης θα μπορούσα να πάω για έναν χρόνο στις Μπαχάμες », ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσπαθώντας να διασκεδάσει την ανησυχία που προκαλούν οι επιφυλάξεις των θεσμών για την παροχολογία της κυβέρνησης.

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο, πρόγραμμα και συμμαχιές, ενώ τόνισε πως τα μέτρα του 2019 είναι πάνω από ένα δις, αλλά κερδίζουμε και 200 εκατ. από τις δόσεις και τα νούμερα αυτά είναι συντηρητικά. Δηλαδή -είπε - έχουμε και μια καβάτζα αν δεν πάει κάτι καλά.

Κι αν το Νοέμβριο, ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι «Δεν τσακίσαμε την μεσαία τάξη, την ζορίσαμε, σήμερα ωστόσο και ενόψει τον επερχόμενων ευρωεκλογών υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για την στήριξη της μεσαίας τάξης και πως η κυβέρνηση έχει να μοιράσει «κάτι για όλους», διαβεβαιώνοντας ότι «εάν δεν πάει κάτι καλά, έχουμε και καβάτζα»

«Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μας κατηγορούν ότι δεν επαναφέρουμε το ΦΠΑ εκεί που ήταν, πως δεν δίνουμε ολόκληρες τις συντάξεις και πως δεν λέμε τίποτα για το αφορολόγητο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει «Επαναλαμβάνω ότι έχουμε συγκεκριμένο δημοσιονομικό χώρο που για το 2019 είναι 1,1 δις ευρώ. Αρα ή η ΝΔ υπολογίζει ότι είναι μεγαλύτερος ο δημοσιονομικός χώρος αλλά πρέπει να μας δείξει τους υπολογισμούς της ή η ΝΔ θα κόψει από άλλου για να αυξήσει τα περιθώρια αλλά πρέπει αν μας πει από πού θα κόψει».
Τσακαλώτος: Το πακέτο μας είναι κοστολογημένο και υπάρχει κάτι για όλους

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει «κοστολογημένο πακέτο για όλους τους ανθρώπους, τα λαϊκά στρώματα και τους αποκλεισμένους. Αυτή η είναι η πολιτική μας. Κάτι για όλους. Προσπαθούμε καθώς βγαίνουμε από την κρίση να βοηθήσουμε διαφορετικές ομάδες που έχουν υποφέρει. Εχουμε  γνώση ότι οι ομάδες αυτές είναι πολλές και θα χρειαστούν κι άλλη βοήθεια» ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε «Τα μεσαία στρώματα κατά εσάς ενδιαφέρονται μόνο για τον μισθό. Δεν ξέρετε ανθρώπους που έχουν παιδία και χρειάζονται το επίδομα ενοικίου; Τι εικόνα έχετε για την μεσαία τάξη;».

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης είναι η αύξηση της των ανισοτήτων που προκλήθηκε από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την υποχώρηση των εισοδημάτων.

«Θεωρείτε ότι σε αυτή την Ελλάδα είναι ισχυρός ο κόσμος της εργασίας και ανίσχυρος του κεφαλαίου; Προσπαθούμε να βγούμε από την κρίση με ενισχυμένη την εργατική τάξη. Γιατί και έτσι μπορείς να αντιμετωπίσεις την ανισότητα. Δεν είναι μόνο επιδόματα και κοινωνική πολιτική αλλά να αλλάξουμε την ισορροπία δύναμης ανάμεσα στην εργασία και το κεφάλαιο» ανέφερε επιχειρώντας να πείσει ότι η ασκούμενη πολιτική δεν ευνοεί την ελίτ

« Εγώ δεν πιστεύω στην πρόοδο έξω από την ιστορία, την κοινωνία, από τις αξίες και τις συγκρούσεις. Δεν το πιστεύω γιατί η ιστορία έχει και πισωγυρίσματα γιατί η πρόοδος ποτέ δεν έγινε αυτόματα από τις τεχνολογίες ή τους άξιους. Πήγε μέσα από τους ανθρώπους που πάλευαν» ανέφερε σε άλλο σημείο. Συνεχίζοντας δε την ισορροπία μεταξύ της αριστερίστικης ρητορικής και της περιοριστικής ασκούμενης οικονομικής πολιτικής είπε «Δεν μπορούμε να καθίσουμε εμείς οι αριστεροί και αριστερές και να περιμένουμε ότι η πρόοδος θα έρθεια από την εξέλιξη των προοδευτικών δυνάμεων. Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε συγκρούσεις, ανοίχτηκε στην προοδευτική συμμαχία με συνεργασίες και ανθρώπους που δεν αντέχουν το κέντρο. Εχουμε πλέον όνομα και αναγνώριση στην Ευρώπη. Αυτό το όνομα το έχουμε ως αριστερά και σαν αριστερά θα κατέβουμε στις εκλογές και σαν αριστερά θα κερδίσουμε»
Τσακαλώτος: Έχουμε σχέδιο, πρόγραμμα, συμμαχίες και... καβάτζαΣΧΟΛΙΑ (115)

επαμιτης

τσακαλωτο πες αλευρι....βερολινο,βρυξελλες και δντ....σε γυρευει....

@Τσαλακωμένο Τσακαλώτο

Δηλαδή ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το..... Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης???????

Υπουργε Διάλυσης Οικονομικών

Τα διαλύσατε όλα, τιποτα όρθιο δεν αφήσατε. Τωρα μιλάμε εμείς για τα 4,5 χρόνια που μας κυβερνησατε. Στις 26 σας μαυρίζουμε και ψηφίζουμε δαγκωτο Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτός θα κριθεί μετα απο μία τετραετία. Και αν επιτυχει, θα του δώσουμε και άλλες 1-2 τετραετίες. Η αριστερά πέθανε για πάντα στην Ελλάδα. Τωρα μονο Κεντροδεξιά.

Μας τελειώσατε!!!

Το σχέδιο σας είναι μνημονιακο και ίδιο με της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και όλων των υποταγμενων κομμάτων στην Γερμανία. ΕΊΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!!

σκάφος ή σκάφη

"Αυτό το όνομα το έχουμε ως αριστερά και ΣΑΝ αριστερά θα κατέβουμε στις εκλογές μπλα μπλα" Όπως τα λες Τσακαλώτε. Σοφά το δηλώνεις. ΣΑΝ, διότι είστε ακραίοι ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ σκαφάτοι αντιδημοκράτες ψεύτες {βλέπε δημοψήφισμα} ανθέλληνες και καθόλου πατριώτες. Και γι αυτό θα πατώσετε συνταρακτικά. Διότι δουλεύετε τον κοσμάκη ψιλό γαζί. Και ΕΣΥ ειδικά, είναι κρίμα να περνάς τον κόσμο γιά χαζόν, σωστά; Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι πως είναι η Ευρώπη των Τραπεζών και του Ευρώ. Καταστροφική γιά τους πολίτες της. Μπαγάσα.

Oh dear!

That's pure...British humour, darling!....Jolly good! ( Get REAL, you ignorant Brit little shit!)

badbank

Δεν είναι οι αριθμοί το πρόβλημα, αλλά από πού προκύπτουν, ίδιοτ. Η αφέλεια είναι φαίνεται ιδίωμα των αριστερών δημαγωγών. Αλλά με τα σανά που στοχεύουν, και πάλι καλά να λες...

ChrisAK

Βάλε ένθετο στις εφημερίδες το πρόγραμμά σου για να ξέρουμε ποιόν θα ταράξουμε στο ξύλο μετά. Τόσες αφίσες με τα πορτραίτα σας με τα λεφτά μας, ένα γραπτό στοιχίζει πολύ λιγότερα. Δεν τολμάτε, παλιοψεύτες, να κάνετε γνωστό το δήθεν πρόγραμμα της συμμορίας. Ο Μητσοτάκης το έδωσε στα ΜΜΕ πριν μερικούς μήνες, μια μια τις ενότητες του προγράμματος της ΝΔ, εσείς τολμάτε να το δώσετε στα ΜΜΕ να το κάνετε γνωστό στους πολίτες όλα τα ψέματά σας;;;;;;; Καβάτζες από το από τις καβάτζες των πολιτών, 5,5δις ρε αλήτες από τις τσέπες των πολιτών. Συμμαχίες, ποιες, η αριστερά στην Ευρώπη είναι μόλις 6%, ή μήπως συμμαχίες όπως Θεοχαρόπουλο, Παππακώστα και άλλα σκουπίδια που μαζέψατε από τους κάδους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΙ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΜΑΗ. ΑΡΚΕΤΑ Η ΠΛΑΚΑ

Μια χαρά το πάτε !

Από την καρέκλα δεν σας ρίχνει κανένας , γιατί οι εντολείς και προστάτες σας , έχουν τα σκυλιά δεμένα ! Κάνατε σημεία και τέρατα που κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός δεν θα δεχόταν να κάνει - ούτε καν ο Λεβέντης ! Αφού λοιπόν το επιτρέπει η ηθική σας , μπορείτε και να επαίρεστε για τα κατορθώματα σας ! Αυτό το γράφω με πλήρη συνείδηση του χαμηλού επιπέδου του πολιτικού κόσμου εν γίνει ! Εσείς όμως , είστε το κάτι άλλο ! Βασικά δεν σας θεωρώ καν πολιτικούς ! Πιο πολύ , σε τυχοδιώχτες φέρνετε κι έτσι θα σας καταγράψει η ιστορία !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21763880__1_

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους ήταν παραγωγικές και θα συνεχιστουν την ερχόμενη Δευτέρα - Σκανδαλίδης: Η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει

Πρόταση νόμου της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων στις χώρες διαμονής τους

Σχετική πρόταση έκανε η κυβερνητική πλειοψηφία διά του προέδρου της Επιτροπής, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, με αφορμή τον δημόσιο διάλογο, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που είναι σε εξέλιξη

kyriakos_mitsotakis_pic

«Θα γίνουμε η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης, η ισχυρή ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει» σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έλληνας πρωθυπουργός, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ορκωμοσία της κυβέρνησης

2
gerapetritis-katrou

«Αν λέτε "ναι" στα δημοψηφίσματα γιατί εμπιστεύεστε τον πολίτη, δεν μπορείτε να λέτε "όχι" στην ψήφο του γιατί φοβάστε ότι θα χειραγωγηθεί» είπε ο υπ. Επικρατείας - «Δεν αναφερόμαστε σε χειραγώγηση του εκλογικού σώματος αλλά σε αλλοίωση» απάντησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

2
vranakis

Πρόκειται για έναν Έλληνα της Διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία ως επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου της Google - Στόχος του να συμβάλει συμβουλευτικά στο re - branding της Ελλάδας στο εξωτερικό