Τσακαλώτος: Σημαντικό για εμάς τους μακαρονάδες η επαναφορά του ΦΠΑ στο 13%

Τσακαλώτος: Σημαντικό για εμάς τους μακαρονάδες η επαναφορά του ΦΠΑ στο 13%

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με χιουμοριστική διάθεση αναφέρθηκε στην επαναφορά μειωμένου ΦΠΑ στο 13% από 24% σε είδη διατροφής, όπως στα αγαπημένα του μακαρόνια – Χαρακτήρισε το μέτρο ως δείγμα εξόδου της χώρας από τα μνημόνια 

tsakalwtos_13
Ως απτό δείγμα εξόδου της χώρας από τα μνημόνια χαρακτήρισε την τροπολογία για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση και σε είδη διατροφής στα επίπεδα του 2014 ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας την ρύθμιση στην Βουλή απέφυγε να αναφερθεί στις ενστάσεις που έχουν εκφράσει οι θεσμοί για τις προωθούμενες διατάξεις. Δεν απέφυγε ωστόσο να διανθίσει την ομιλία του με αστεία και λογοπαίγνια, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο ίδιος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς ως «μακαρονάς» νομοθετεί ώστε το συγκεκριμένο προϊόν να περάσει στον χαμηλό ΦΠΑ του 13%.

«Επανέρχεται ο μειωμένος ΦΠΑ στο 13% από 24% σε είδη διατροφής όπως στα μακαρόνια σημαντικό για εμάς τους μακαρονάδες» είπε για να προσθέσει «επίσης ο χαμηλός ΦΠΑ ισχύει και στα δημητριακά και στις μπάρες για όσους είναι της υγιεινής διατροφής - στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγοι δεν ξέρω αν είναι περισσότεροι στην ΝΔ».

«Μετά από τον Αύγουστο 2018 θέλω να βρείτε έναν τομέα που κάποιος έλληνας ή ελληνίδα δεν έχει βοηθηθεί. Να μιλήσουμε για τα νέα ζευγάρια που τώρα μπορούν να πάρουν επιδότηση στέγασης; Να μιλήσουμε για την ανεργία; Για την ενεργειακή φτώχεια; Τους μικρομαγαζάτορες;» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Βγήκαμε από το μνημόνιο και αντιμετωπίζουμε τα βασικά θέματα της κρίσης με την ρύθμιση των 120 δόσεων και συγχρόνως στήνουμε το πλαίσιο μέτρων μέσα στις δυνατότητές μας για να ελαφρύνουμε το ελληνικό νοικοκυριό».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι από το προσεχές διάστημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να αντιληφθούν «στην τσέπη τους τι σημαίνει έξοδος από τα μνημόνια. «Ο λαός έχει καταλάβει ότι διαψεύστηκε όλο το αφήγημα της ΝΔ. Εμείς δεν λέμε ότι όλα είναι ρόδινα ούτε ότι δεν υποφέρουν κομμάτια του ελληνικού λαού. Όμως οι τροπολογίες εντάσσονται σε σχέδιο που έχει κοινωνικό , δημοσιονομικό και αναπτυξιακό πρόσημο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης