Η ΝΔ κατέθεσε την τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου

nddSS

Η ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις - Αντιπαράθεση για την  fast track διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις

Τροπολογία για την ακύρωση της  μείωσης του αφορολόγητου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στην Βουλή καλώντας την κυβέρνηση να την υιοθετήσει προκειμένου να μην υποχωρήσει περαιτέρω το εισόδημα φορολογούμενων και συνταξιούχων.
 
Η ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζοντάς την είπε «Μιλάτε για το αφορολόγητο που ο κ. Τσακαλώτος έλεγε ότι θα παραιτούταν αν μειωνόταν και έφερε δύο μειώσεις. Για ένα συνταξιούχο 650 ευρώ η ρύθμιση μείωσης του αφορολόγητου που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και η ΝΔ καταψήφισε φέρνει μείωση 450 ευρώ ενώ οι μισθωτοί χάνουν πάνω από το μισό του μισθού τους.

Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους καταθέτουμε τροπολογία για την κατάργηση του επαίσχυντου βάρβαρου μέτρου μείωσης του αφορολόγητου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για να μην χάσουν οι συνταξιούχοι και οι φορολογούμενοι το εισόδημά τους φέρνουμε την τροπολογία και εδώ θα μιλήσουμε για την τροπολογία που προτείνει την κατάργηση των μέτρων ΣΥΡΙΖΑ που φέρνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις».

Νωρίτερα υπήρξε αντιπαράθεση για την επείγουσα διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, που επέλεξε η κυβέρνηση, καθώς και την παράλληλη συζήτησή του με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Χαρακτηριστικό των εξπρές διαδικασιών είναι ο προγραμματισμός δεύτερης συνεδρίασης σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να τοποθετηθούν οι κοινωνικοί φορείς.
 
Ως απαράδεκτη κατήγγειλε τη διαδικασία ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
 
«Θα έχουμε μια κορυφαία συζήτηση που πολύ φοβάμαι ότι θα μετατραπεί σε κοτερολογία και η μισή Βουλή να συνεδριάζει χώρια. Είναι απαράδεκτο να είναι εδώ η μισή Βουλή όταν έχει συνεδρίαση κορυφαία. Είναι μείζον θέμα δημοκρατικό», τόνισε ο κ. Κουτσούκος.
 
Προσπάθεια αλλαγής του κλίματος καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, τονίζοντας πως αν και τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών επείγουν, η fast track διαδικασία δεν συμβάλλει στη βελτίωση των ρυθμίσεων και τον ουσιαστικό διάλογο.
 
Ως ένδειξη «αμεριμνησίας» παρά πιεστικής ανάγκης επίλυσης ζητημάτων, ερμήνευσε τη fast track διαδικασία, η Αντιγόνη Λυμπεράκη εκ μέρους του Ποταμιού, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για ουσιαστικό διάλογο, ενώ την αναβολή της συνεδρίασης με τους φορείς για αύριο ζήτησε και ο Δημήτρης Καβαδέλλας από την Ένωση Κεντρώων προς αποφυγή ελλιπούς προσέλευσης.
 
«Η διαδικασία του επείγοντος δικαιολογείται κι από μία σειρά ρυθμίσεων που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Για παράδειγμα στις 12 του μήνα είναι η ημέρα έναρξης του περιορισμού ηλικιακών ορίων για τις συντάξεις χηρείας», σημείωσε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την επείγουσα διαδικασία.
νnd1
nd3

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn στα 4 ούλοι

Mα εσείς οι γαλάζιοι μιζαδόροι της ΝΔουλας δεν διαφέρετε σε τίποτα από τους συμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ! Μνημόνια και οι δυο σας ψηφίσατε, τεμένη στον Βοτανικό, σύμφωνα συμβίωσης, και οι δυο σας πουλήσατε την Μακεδονία μας ο μεν επίτιμος με το FYRΟΜ όπου Μ=Μακεδονία ο δε μαδουραλέξης με την συμφωνία των Πρεσπών! Ίδιοι και απαράλλαχτοι είστε!

Φελίξ

Κούλη, πρόσεξε γιατί έρχεται το γκολ !..... Δεν θα το πιστεύεις.....

Αριστερούλη...

πήγαινε να ψηφίσεις Τζουμάκα και Ξενογιαννακοπούλου και άσε μας ήσυχους.

Ο Φάπας ο μαυροζώνης

Felix δες το κόμικ και τσακίσου

Κούλη ψηφίζεις κράτος Βόρειας Μακεδονίας αναγνωρίζεις

Koπρίτες δεν ψηφίζω! Να πάτε να δουλέψετε σε μια καvovική δουλειά και να σταματήσετε να πίνετε το αίμα του Eλληvικoύ λαoύ!

ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗΣ?

ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ Η ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης