Βούτσης: Fake news τα δημοσιεύματα για τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες»

Βούτσης: Fake news τα δημοσιεύματα για τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες»

«Σε λιγότερο από ένα έτος από την ανάληψη των καθηκόντων μου δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες τριών ετών», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής

voytsiss
Για fake news έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης αναφορικά με το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» που υποστηρίζει ότι η Βουλή δεν δημοσιοποιεί τα «πόθεν έσχες» προκειμένου το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει επιλεκτική διαρροή των στοιχείων και να τα χρησιμοποιεί εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι το «γαϊτανάκι» των δημοσιευμάτων περι εργαλειοποίησης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ξεκίνησε από σχετικές καταγγελίες της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για να επισημάνει σε άλλο σημείο αναφορικά με την προκάτοχό του ότι δεν «μπορώ να παρακολουθήσω νοητικά» τα κίνητρα της.

Αναφορικά με το ζήτημα των πόθεν εσχες είπε πως με το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» «χοντραίνει πλέον αυτή η υπόθεση».

Ο ίδιος εξήγησε ότι αναφορικά με τα πόθεν έσχες των πολιτικών «σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων μου, δημοσιοποιήθηκαν οι δηλώσεις 3 ετών. Στις 11/5/2016 οι δηλώσεις του έτους 2013 (χρήση 2012), στις 28/12/2016 οι δηλώσεις του 2014 και 2015 και στις 7/12/2017 οι δηλώσεις του 2016» τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία παραμένουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου.

Κλείσιμο
Παράλληλα τόνισε ότι τα επόμενα πόθεν έσχες δεν έχουν δημοσιευτεί λόγω της ακύρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή των δικαστικών ενώσεων.

Ο κ. Βούτσης απαντώντας στο δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι μεταξύ των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που βρίσκονται στην Βουλή είναι και αυτές των δημοσιογράφων είπε «σε ότι αφορά τις δηλώσεις των δημοσιογράφων, αρμοδιότητα που απέκτησε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής από 1.1.2015 αυτές ποτέ δεν ελέγχθηκαν από τη Βουλή και έτσι όπως είχαν παραληφθεί διαβιβάστηκαν στις 27/6/2017 στη Γ Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες»

«Ο κ. Παπαχρήστος το έχει πάρει προσωπικά, ότι είχαμε πρόσβαση και δόθηκαν στον κ. Καμμένο στοιχεία δικού του Πόθεν Έσχες. Δεν έχουν περάσει ποτέ από τη Βουλή τέτοια στοιχεία και δεν έχουμε πρόσβαση» είπε ο πρόεδρος.

«Γνωρίζετε τι παραλάβαμε μετά το πρώτο 7μηνο του 2015. Δεν είχε συγκληθεί καν η Επιτροπή Πόθεν Βουλής. Συνεκλήθη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Σεπτεμβρίου. Εμείς την επανασυγκροτήσαμε. Κάναμε ότι αισθανόμασταν ως υποχρέωση γιατί γνωρίζουμε και το κλίμα που υπάρχει για τη Βουλή, για να υπάρχει η μέγιστη διαφάνεια και δημοσιοποίηση για το πολιτικό σύστημα» είπε για να προσθέσει «Άρα πρόκειται για fake news. Δεν έχει καμία σχέση το αναπαραγόμενο ότι ο Βούτσης κάθεται πάνω στα πόθεν έσχες ή ότι ο πρωθυπουργός μου είπε να μην τα δημοσιεύσω ή ότι από κοινού έχουμε πρόσβαση στους φακέλους για να κάνουμε εκβιασμούς. Απίστευτα πράγματα. Αν τα έβλεπα σήμερα μόνο θα έλεγα πως είναι πρωταπριλιάτικο».

«Η αρχή και το τέλος της υπόθεσης έγινε από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου» πρόσθεσε σε άλλο σημείο «θεωρούν ότι είχε γνώσεις για τη Βουλή παρότι επί 8μηνο δεν είχε κάνει τίποτα γι’ αυτό το θέμα. Οι πληροφορίες προέρχονται από την συγκεκριμένη πηγή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης