Ανατροπή: Πέρασε τελικά το άρθρο 3 για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους

vouli_main02

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν να μην περνάει στα προς αναθεώρηση άρθρα, έλαβε τελικά 151 ψήφους

Στα προς αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος περνάει τελικά το άρθρο 3, που αφορά τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας και  θρησκευτική ουδετερότητα. Παρά τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στη διάρκεια της καταμέτρησης, σύμφωνα με τις οποίες η κυβερνητική πρόταση δεν συγκέντρωνε τις απαραίτητες ψήφους και δεν περνούσε, τελικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας έγινε γνωστό ότι έλαβε 151 ψήφους και συνεπώς περνάει. 

video placeholder

psifodeltio01
psifodeltio02
psifodeltio03


Πηγές Μαξίμου: Κάποιοι φαίνεται πως βιάστηκαν να πανηγυρίσουν

“Κάποιοι φαίνεται πως βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να καταγράψουν ήττα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης”, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προτάσεων αναθεώρησης του Συντάγματος.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρονται στις διαρροές λέγοντας πως πανηγύρισαν “ χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της καταμέτρησης”. Αποδεικνύεται, οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, πως για ακόμη μία φορά η αγωνία τους να καταγράψουν έστω και μία πολιτική ήττα μίας κυβέρνησης που προχωρά αλλάζοντας τη χώρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, οι προτάσεις της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους, είτε από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών είτε ακόμα και από την αυξημένη πλειοψηφία περισσότερων από 180 βουλευτών. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μετά από ένα μήνα, οπότε θα διεξαχθεί η δεύτερη ψηφοφορία στην Ολομέλεια, επί των διατάξεων που συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών σ' αυτή την πρώτη ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

- Υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, που υπερβαίνει κατά πολύ τους 180 βουλευτές, οι προτάσεις της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής (άρθρο 32), για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας (άρθρο 62), για τον περιορισμό των προνομιακών ρυθμίσεων περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86) και για τις ανεξάρτητες αρχές (άρθρο 101Α).

- Υπερψηφίστηκαν με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών οι προτάσεις της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους (άρθρο 3), για την κατοχύρωση του πολιτικού όρκου (άρθρα 13, 33 και 59), για την κατοχύρωση κοινωνικών δικαιωμάτων και κοινωνικών αγαθών (άρθρο 21), για την κατοχύρωση εργασιακών και συλλογικών ελευθεριών (άρθρο 22), για την κύρωση διεθνών συνθηκών με δημοψήφισμα (άρθρο 28), για την υποχρεωτική βουλευτική ιδιότητα του πρωθυπουργού (άρθρο 37), για την καθιέρωση εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας (άρθρο 84), για την καθιέρωση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας (άρθρο 73) και δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία (άρθρο 44), για την καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος και βουλευτών απόδημου Ελληνισμού (άρθρο 54), για την καθιέρωση προσωρινού κωλύματος εκλογιμότητας μετά από τρεις βουλευτικές περιόδους (άρθρο 56) και για την καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος και θεσμών άμεσης δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση (άρθρο 102). Από τις συμπληρωματικές προτάσεις που υπέβαλαν ή υποστήριξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις για την κατοχύρωση της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού (άρθρο 5), την εισαγωγή της αρχής της επιείκειας και την κατάργηση της διάταξης περί καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος (άρθρο 25), την αναπλήρωση του πρωθυπουργού για λόγους υγείας (άρθρο 38), την επέκταση των εγγυήσεων δικαστικής ανεξαρτησίας στους στρατιωτικούς δικαστές (άρθρο 96), τον ορισμό του συστήματος περιφερειακής οργάνωσης και την προστασία των νησιωτικών και ορεινών περιοχών (άρθρο 101).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (73)

Κωστάκης

Γιατί η Χρυσή Αυγή ενώ κάνει τον προστάτη της θρησκείας έχει βουλευτή που βρίζει τον Χριστο;

Circus Maximus

Σε μια χώρα όπου ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αισθάνεται θαλπωρή και ασφάλεια κάτω από τα βρώμικα ράσα του παπαδαριού, αποδεικνύει ότι η χώρα δεν έχει καμμιά ελπίδα και δεν έχει καμμιά θέση μέσα στους ευρωπαϊκούς δημοκρατικούς θεσμούς. Συμβαδίζει πολιτισμικά, περισσότερο με τις ισλαμιστικές θεοκρατικές χώρες, παρά με λαϊκές αστικές δημοκρατίες. Το μόνο που λείπει είναι η Θρησκευτική Αστυνομία. Η μόνη ελπίδα είναι, οι επερχόμενες γενιές να αφυπνισθούν και να πετάξουν τις παρωπίδες που κρατούν τη κοινωνία στραγγαλισμένη στη μέγγενη της εκκλησίας-κράτους. Μιας εκκλησίας που της έχουν δώσει το δικαίωμα να καθορίζει και να επιβάλλει την τελική μορφή των νόμων επάνω στην επίσημη νομοθετική εξουσία (δλδ. στο κοινοβούλιο). Είναι απορίας άξιο, πως κάποιος μπορεί να λέγεται Έλληνας και ταυτόχρονα να αποδέχεται τη καταδυνάστευση από μια εκκλησία, της οποίας η ιστορική παράδοση (π.χ. πατέρες της εκκλησίας, Ιωάννης Χρυσόστομος, κ.α.) μισούσαν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό, ενώ κάποιοι "Χριστιανοί" κατακτητές κατέσφαζαν μη χριστιανούς Έλληνες (σφαγή 17000 Θεσσαλονικέων στον Ιππόδρομο το 390μ.Χ. από τον αιμοσταγή αυτοκράτορα Θεοδόσιο τον "Μέγα").

Καλ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ΟΤΙ ΜΕ ΦΙΜΩΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ. ΑΜΑ ΣΑΣ ΠΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;;;;;;;;; Α ΟΧΙ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗΝ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

οι αλητες

με το ουδετεροθρησκο κρατος θα προωθησουν το ισλαμ θα γεμισουμε παντου τζαμια! επισης θα κανουν την ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια παρακλαδι του βατικανου θα την διοικει ο παπας!

παυλος

Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαίρεστε πέρασε ως αναθεωρητέο με 151 ψήφους και για να περάσει στην αναθεωρητική βουλή θέλει 180 ψήφους άρα Ώδινεν όρος και έτεκε μυν απλά για μια ακόμη φορά ο τρισμέγιστος Τσιπρόκιο σας πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ικανοποίησε τρόπον τινά τα άθεα αριστερά ρετάλια και τα τυχάρπαστα συριζοτρόλ του χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ VS ΠΑΠΑΚΑΒΑΛΑΣ 0-0 ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ ΑΑΑΑΑ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΕΕΕ ΑΚΑΑΑΑΚΙΕΕΕΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΝΙΑ ΝΑΕΙΝΑΙ.......ΤΣΙΠΡΑΑΑΑΑΑΣ

Φιλελεύθερος-Κεντροδεξιός

Σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες, υπάρχει πλήρης διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας και θρησκευτική ουδετερότητα. Όλοι οι έλληνες χριστιανοταλιμπάν πρέπει να καταλάβουν ότι μη διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας και μη θρησκευτική ουδετερότητα ισχύει μόνο στις μουσουλμανικές χώρες που κοροϊδεύουν (π.χ. Πακιστάν, Σ. Αραβία, Τουρκία, κλπ.). Αν και φιλελεύθερος-κεντροδεξιός, μου είναι δύσκολο να ψηφίσω Ν.Δ. τη στιγμή που επιλέγει να μείνει προσκολλημένη σε τέτοιες μεσαιωνικές θρησκοληπτικές αντιλήψεις.

@

Μην ψηφίσεις ΝΔ δεν είναι ανάγκη. Θα την ψηφίσουμε ένα σωρό νέοι πατριώτες ψηφοφόροι που εκτιμούμε τη στάση της. Είναι καιρός να τελειώνουμε με τον καραμανλικό βόθρο των λαμογιών.

ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ....

....ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ!

Κομνηνός

Βασικά το άρθρο για τις σχέσεις με την Εκκλησία ήταν αυτό που μετρούσε στα έξω αφεντικά. Εφόσον αυτό πέρασε, αυτοί θα λάβουν το μισθό τους στο ακέραιο. Το λένε και μόνοι τους. Είναι θρίαμβος.

Ο σατανιστής χρυσαυγίτης Καιάδας τι ψήφισε;

Βάλτε λίγο τους στίχους του τραγουδιού του που βρίζει χυδαία το Χριστό.

προς τρολ

ρε κουλη δεν σου ειπα να μην λες ψεματα και να πας να παιξεις μπαλα με τους γυφτους;;;....α ντε παιδακι μου μπας και παρεις καμμια ψηφο γιατι απο την χα θα παρεις τα απιδια μας.,......λουστρακια του σορος.....

α ρε αλητες ψοφοδεξιοι

και μην ξεχασεις κουλη να μας ξαναπεις οτι ΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...... η αδερφη σου αρχισε ηδη να μιλαει για "Βορεια Μακεδονια"....τοσο πουληταρια εισαστε οικογενεια....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης