Μπακογιάννης: Εγκληματικότητα και καθαριότητα τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αθήνας

Μπακογιάννης: Εγκληματικότητα και καθαριότητα τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αθήνας

Υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στην Λακωνία η νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών της Αθήνας Έυα Κοντοσταθάκου, που «παραδίδει» το ταμείο του δήμου με πλεόνασμα 20 εκατ. ευρώ

bakogiannis-photo-ekso
Σε εκδήλωση του Ροταριανού ομίλου Αθηνών βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος μίλησε για το όραμά του σχετικά με τον μεγαλύτερο δήμο της Αττικής. Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα δυο μεγάλα προβλήματα της αυτοδιοίκησης που είναι ο κρατισμός και ο κομματισμός όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ενώ ανέπτυξε τα σχέδιά του, εφόσον κερδίσει επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, για την Αθήνα.

Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε στους παρευρισκόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στην Αίγλη Ζαππείου ότι κατά τις περιοδείες του στις γειτονιές της πρωτεύουσας εισπράττει οργή και αγανάκτηση από αρκετούς δημότες αλλά και αισιοδοξία και ελπίδα από άλλους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή τη στιγμή για το Δήμο της Αθήνας, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη είναι η εγκληματικότητα, το θέμα της καθαριότητας, η έλλειψη πράσινων χώρων, ενώ εξέφρασε την άποψη πως θα η Αθήνα θα πρέπει να αλλάξει όψη να γίνει πιο «ευρωπαϊκή» πόλη φιλική στους τουρίστες και στους δημότες της ενώ εξέφρασε το σχέδιό του για ανάπλαση του δήμου και πεζοδρόμηση μεγάλου μέρους του ιστορικού κέντρου που θα βοηθήσει και στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών.

Ο κ. Μπακογιάννης απέφυγε να μιλήσει για τους άλλους υποψηφίους ενώ έκανε αναφορά και στα χρήματα που υπάρχουν για να γίνουν μεγάλα έργα ανάπλασης.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου της Αθήνας κυρία Έυα Κοντοσταθάκου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφια με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία αφού φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει το χρίσμα από τον κ. Μητσοτάκη. Η κυρία Κοντοσταθάκου μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης στο protothema.gr αποκάλυψε πως ο Δήμος της Αθήνας έχει οικονομικό πλεόνασμα περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα μπορέσει να διαχειριστεί ο νέος δήμαρχος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της κυρίας Κοντοσταθάκου ως Αντιδημάρχου Οικονομικών «νοικοκύρευτηκαν» τα οικονομικά του μεγαλύτερου δήμου της χώρας. Συγκεκριμένα, για οκτώ συνεχή έτη ο δήμος Αθηναίων κινείται σε τροχιά οικονομικής ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης, αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του, της μείωσης των εξόδων και του τραπεζικού δανεισμού. Το θετικό πρόσημο στα οικονομικά μεγέθη, επιτεύχθηκε την ώρα που η δημοτική αρχή έχει μειώσει κατά 50% τον τραπεζικό δανεισμό του, αποπληρώνοντας τους προμηθευτές και μειώνοντας σταθερά τα δημοτικά τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η συνταγή επιτυχίας στηρίζεται φυσικά στην συνεχή και επίπονη προσπάθεια και είναι αποτέλεσμα ενός ορθολογιστικού σχεδίου που απέδωσε καρπούς εξαιτίας της οργανωμένης, μεθοδικής και συλλογικής εργασίας της Αντιδημάρχου Εύας Κοντοσταθάκου και του οικονομικού επιτελείου του δήμου Αθηναίων. Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2018, προκύπτει ότι οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 492,7 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό αξιοσημείωτο για την εποχή και εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κλείσιμο
kontostathakoy-bakoyiannis
Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθήνας Εύα Κοντοσταθάκου


Μετά το τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τόσο ο κ. Μπακογιάννης όσο και ο γνωστός δικηγόρος Αθάνασιος Κοντοθανάσης.


Kontothanasis-bakogiannis-dyo
Ο δικηγόρος Αθανάσιος Κοντοθανάσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης