Εκπρόσωπος Ακιντζί: «Ελπίζουμε να έρθει με γεμάτα χέρια στη συνάντηση ο Νίκος Αναστασιάδης»

Εκπρόσωπος Ακιντζί: «Ελπίζουμε να έρθει με γεμάτα χέρια στη συνάντηση ο Νίκος Αναστασιάδης»

Oι δύο ηγέτες συμφώνησαν κατά τη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία να συναντηθούν την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου

anastasiadis-akinci-neo
Την ευχή όπως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσέλθει στην συνάντηση που θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου, με τον ηγέτη τον Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί «με γεμάτα χέρια» με προτάσεις εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, σε γραπτή δήλωση του μετά την ανακοίνωση της πραγματοποίησης της συνάντησης των δύο ηγετών.

Ο κ. Ακιντζί αναμένει από τον Πρόεδρο συγκεκριμένες προτάσεις στο θέμα της αποκέντρωσης των εξουσιών, κάτι το οποίο εξέφρασε και κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες με τον Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με τον Μπουρτζιού, να διαβεβαιώνει τον Μουσταφά Ακιντζί ότι θα είναι προετοιμασμένος για τη συνάντηση.

Αναφορικά με τις επαφές της Ειδικής Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ και για την καταγραφή των όρων αναφοράς μιας πιθανής νέας διαδικασίας ο Μπαρίς Μπουρτζιού σημειώνει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών της κ. Λουτ και με τις εγγυήτριες δυνάμεις για να γίνει διαφανεί αν και εφόσον υπάρχει κοινή βάση.

Είπε ακόμα ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν κατά τη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία να συναντηθούν την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης