Λευκωσία: Πιθανή συνάντηση Αναστασιάδη - Τσίπρα

Λευκωσία: Πιθανή συνάντηση Αναστασιάδη - Τσίπρα

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου από τα κατεχόμενα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για παρελκυστικές τακτικές της Άγκυρας παρεκτρέποντας τη συζήτηση από τον συγκεκριμένο στόχο

4553598
Για παρελκυστικές αναφορές έκανε λόγο ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα όλοι συμφώνησαν πως είναι ανοιχτοί σε όλες τις επιλογές στο Κυπριακό.

Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για τους όρους αναφοράς, αξιοποιώντας το Πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο μπορεί να βοηθήσει για να δοθούν απαντήσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων και χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τις μέχρι τώρα συγκλίσεις.

«Διάφοροι, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να λέει ή να κάνει σχόλια. Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία και όπως έχει πει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται και η Τουρκία, και η τουρκική πλευρά γενικότερα, να καταθέσει τις θέσεις της καθαρά όσον αφορά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο συγκεκριμένο πλαίσιο του ΟΗΕ», είπε ο κ. Προδρόμου.

«Δεν μιλάμε για κάτι άλλο, και πιθανώς κάποιος να μπορούσε να σκεφτεί ότι οι αναφορές αυτές που γίνονται είναι παρελκυστικές, παρεκτρέπουν τη συζήτηση από τον συγκεκριμένο στόχο που είναι πολύ κοντά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει διμερής συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενόψει και της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Φεβρουάριο, ο κ. Προδρόμου είπε πως «για πολλούς και διάφορους λόγους ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση. Θα ανακοινωθεί εφόσον διευθετηθεί», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε πως έχει καθοριστεί και ανακοινωθεί συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας την Κυριακή με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία έχει οριστεί από τον ΓΓ των ΗΕ με αποστολή να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε όρους αναφοράς για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Κλείσιμο
Ανέφερε πως επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από τον ΓΓ του ΟΗΕ σημαίνει τη συζήτηση με βάση τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθών, δηλαδή τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αυτό είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και εδώ εστιάζουμε την προσοχή μας, υπογράμμισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης