Βενιζέλος: H χώρα επιστρέφει στην σφαίρα της δημοσιονομικής ανειλικρίνειας

Βενιζέλος: H χώρα επιστρέφει στην σφαίρα της δημοσιονομικής ανειλικρίνειας

 O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η χώρα αντιμετωπίζει δημοσιονομική και δημογραφική κρίση 

venizelosvouli-thumb-large
Για επιστροφή του πολιτικού συστήματος στην «σφαίρα της δημοσιονομικής ανειλικρίνειας» μίλησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για επαναφορά της κρίσης σε χειρότερη μορφή.

Με παρέμβασή του στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η χώρα αντιμετωπίζει δημοσιονομική και δημογραφική κρίση και εξήγησε ότι «Το βασικό για τα κοινωνικά δικαιώματα είναι η δημοσιονομική επάρκεια. Είναι δυνατόν να μην λες την αλήθεια στην κοινωνία για τις δημοσιονομικές δυνατότητες;» ενώ για την πρόταση συνταγματικής καθιέρωσης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος υπογράμμισε πως το θέμα είναι το Δημόσιο να έχει χρήματα να δίνει και όχι να υπάρχει η πρόβλεψη στο Σύνταγμα.

Με αφορμή δε, το νομοσχέδιο για ακύρωση της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι νέοι συνταξιούχοι θα προσφύγουν μαζικά στη Δικαιοσύνη ζητώντας ίση μεταχείρηση με τους παλαιούς συνταξιούχους.

Εκτός, αυτών ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε καταλύτη για την πορεία την Συνταγματικής Αναθεώρησης το άρθρο 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, εκτιμώντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχθεί στην παρούσα Βουλή την τροποποίησή του τότε η επόμενη κυβέρνηση θα ακυρώσει την διαδικασία και θα επανεκκινήσει την αναθεώρηση από μηδενική βάση.
 
Κλείσιμο
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του επίμαχου άρθρου υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το συνταγματικό κείμενο δεν συνάδει με τη συνταγματική πραγματικότητα. Όπως εξήγησε, στην Ελλάδα ισχύουν 28 διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα όσες δηλαδή οι χώρες της Ε.Ε και κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης