Βενιζέλος: H χώρα επιστρέφει στην σφαίρα της δημοσιονομικής ανειλικρίνειας

venizelosvouli-thumb-large

 O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η χώρα αντιμετωπίζει δημοσιονομική και δημογραφική κρίση 

Για επιστροφή του πολιτικού συστήματος στην «σφαίρα της δημοσιονομικής ανειλικρίνειας» μίλησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για επαναφορά της κρίσης σε χειρότερη μορφή.

Με παρέμβασή του στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η χώρα αντιμετωπίζει δημοσιονομική και δημογραφική κρίση και εξήγησε ότι «Το βασικό για τα κοινωνικά δικαιώματα είναι η δημοσιονομική επάρκεια. Είναι δυνατόν να μην λες την αλήθεια στην κοινωνία για τις δημοσιονομικές δυνατότητες;» ενώ για την πρόταση συνταγματικής καθιέρωσης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος υπογράμμισε πως το θέμα είναι το Δημόσιο να έχει χρήματα να δίνει και όχι να υπάρχει η πρόβλεψη στο Σύνταγμα.

Με αφορμή δε, το νομοσχέδιο για ακύρωση της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι νέοι συνταξιούχοι θα προσφύγουν μαζικά στη Δικαιοσύνη ζητώντας ίση μεταχείρηση με τους παλαιούς συνταξιούχους.

Εκτός, αυτών ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε καταλύτη για την πορεία την Συνταγματικής Αναθεώρησης το άρθρο 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, εκτιμώντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχθεί στην παρούσα Βουλή την τροποποίησή του τότε η επόμενη κυβέρνηση θα ακυρώσει την διαδικασία και θα επανεκκινήσει την αναθεώρηση από μηδενική βάση.
 
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του επίμαχου άρθρου υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το συνταγματικό κείμενο δεν συνάδει με τη συνταγματική πραγματικότητα. Όπως εξήγησε, στην Ελλάδα ισχύουν 28 διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα όσες δηλαδή οι χώρες της Ε.Ε και κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Σ

Μερικά συριζοπουλα βλέπω ενοχλούνται με τα λεγόμενα του Βενιζέλου, τους προτεινω ξυδάκι να τους περάσει!

Γιώργος

Σε πονάει πολύ η αλήθεια ε;

ΠΕΤΡΟΣ

Για δες που καταντήσαμε ρε φίλε..Να σου κουνάει το χέρι αυτός που κατέστρεψε τα ταμεία με το περίφημο PSI.Ο εμπνευστής του χαρατσιού..

Έχεις τελειώσει

Νηπιαγωγείο ρε φίλε?

Γιώργος

Όταν κούρευες τα αποθεματικά των ταμείων και ανακάλυψες το χαράτσι της ΔΕΗ(νυν ΕΝΦΙΑ) σε ποιά σφαίρα βρισκόμασταν;

ου να χαθεις

Καταστροφεα που προσπαθεις να βγεις και λαδι.ουστ ρεεε που σε πηγαιναμε στις πλατες και μας μαχαιρωσες στη καρωτιδα!!!!Δε μου λες τη κουταλοθηκη την εχεις ακομα;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

MTsixli

Τους στόχους για «μία Αττική των Ανθρώπων της» παρουσιάζει η υποψήφια περιφερειάρχης Μαριάνα Τσίχλη, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανυπότακτη Αττική» και υποστηριζόμενη από τη Λαϊκή Ενότητα του Πάνου Λαφαζάνη

w20-15403321139807

«Είμαστε οι πρώτοι που αντιλαμβανόμαστε την αξία της ειρήνης» - «Είμαστε και οι πρώτοι που αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου και η υπεράσπιση της ελευθερίας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας